rozi Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Truciznę!!! na pieska psikają. Ach, żeby on był duży... 1 Quote
Moli@ Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 2 godziny temu, rozi napisał: Truciznę!!! na pieska psikają. Ach, żeby on był duży... Pakują do wanny i piorą w jakiś świństwach... psikają... no nie wiem co o tym myśleć ;) Psikacz cuchnący wręcz zatykało, żeby nie zrobić krzywdy maluszkowi ( nie przytruć) zabieg rozłożony na 2 dni...na szczęście pomieszczenie w którym przebywa jest dodatkowo wentylowane (z wyciągiem). Poranny spacerek o zwykłej porze, radośnie merdając ogonkiem przeciągnął mnie (zaspaną) po drodze :D Quote
Moli@ Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 20 godzin temu, WiosnaA napisał: Na sumę 50,09zł zrobiłam przelew 24.02.17 ( leki + jodyna i wątróbki). Potwierdź Moli@,jak pieniążki dotrą. Potwierdzam, 50,09 zł wpłynęło na konto 24.02.17 Dziękuję :) Quote
Tyśka) Posted February 25, 2017 Author Posted February 25, 2017 17 godzin temu, WiosnaA napisał: Tysiu,obiecałam Ci,że zwrócimy Tobie za bilety za transport Promyczka.Napisz proszę, jakie koszty poniosłaś. Kontenerek odkażony,po niedzieli już wyślę. WiosnaA, nie chcę pieniędzy. Nie kosztowało mnie majątku, a przy okazji odwiedziłam koleżankę, z którą się nie widziałam prawie 2lata, więc absolutnie mi nie oddawajcie pieniędzy. One bardziej przydadzą się Promyczkowi :). Serce się raduje, widząc jaką psina ma opiekę. Kochany jest. :) Bardzo lubię tutaj zaglądać na wątek. Quote
WiosnaA Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Moli@,dziękuję za potwierdzenie. Tysiu,w takim razie Promyczek Ci bardzo dziękuje! 9 godzin temu, rozi napisał: Truciznę!!! na pieska psikają. Ach, żeby on był duży... rozi,źle!.....gdzie Ty widzisz na butli taki znak ?..hę? Ja tam widzę ,że nasz Promyczek trafił do Spa i ma nakładany lakier odżywczo-nabłyszczający na włoski .....hihi Ciekawe,czy miał na koniec masażyk w gratisie...hihi Quote
Baltimoore Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Ja też lubię zaglądać i czytać.I zdjęcia oglądać, szczególnie z kotem :D Quote
Zagrodowy pies polski Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Wspaniale się czyta o Promyczku, dziękujemy Moli@ i czekamy na więcej :) Quote
Bogusik Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Ja też lubię tu zaglądać bo jakoś zaraz radośniej się robi na sercu.Promyczek rozdaje nam promyki pozytywnego myślenia...:) 1 Quote
Moli@ Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Dziś wcześniej ogłosiłyśmy ciszę nocną... sporo się działo w ostatnich dniach i chyba trochę padłyśmy ;) Promyczek, popsikany, zaliczył ostatni zastrzyk i całą tabletę Encortonu. Od jutra antybiotyk w tabletce i 1/2 Encortonu ( przez 3 dni) Skóra zdecydowanie w lepszej kondycji...zniknęły zaczerwienienia jedynie w okolicy ogonka na grzbiecie 2/3 w grupie małe strupki. Podczas kąpieli zostały zmyte wszystkie smarowidła, które maskowały łyse miejsca. Jutro strzelę fotki zapewne stan futra będzie dokładnie widoczny Quote
Moli@ Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 W nocy zaczął prószyć śnieg z deszczem, nadal pada ale Promyczkek nie bierze do główki, spacerek musi być :D Obrzęk w okolicy odbytu minimalny...na pierwszy rzut oka wygląda dobrze 5 Quote
elficzkowa Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Ślicznie Promyczkowi w czerwonym, jaki elegancki. Zresztą, ładnemu we wszystkim ładnie 1 Quote
Moli@ Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Przed chwilą, elficzkowa napisał: Ślicznie Promyczkowi w czerwonym, jaki elegancki. Zresztą, ładnemu we wszystkim ładnie ;D jest śliczny, mądry, grzeczny już załapał że mizianka są bardzo przyjemne, sam się doprasza...już wie do czego służą kolana i fajnie się na nich umościć ;D Quote
Tyśka) Posted February 26, 2017 Author Posted February 26, 2017 Piękny ideał, nic tylko brać i kochać :) Mam nadzieję, że jak już uda się uporać z wszystkim, co nęka Promyczka, to ktoś go wypatrzy. 1 Quote
Anula Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Nasz Promyczek przecudny.Ogromnie się cieszę,że udało się jemu pomóc i to jeszcze jak,jest w wspaniałym DT,który tak o Promyczka dba.Co ten bidula przeszedł już w swoim życiu to tylko on wie.No ale teraz ma to wynagrodzone i niech się cieszy życiem.Musi trafić do dobrego domku co najmniej jak DT.Innej opcji nie może być. 2 Quote
Poker Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Przystojniak Promysia. Promienieje elegancją i szykiem. Sierść też piękna. Quote
WiosnaA Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Hoho....no prawdziwy strojniś z Promyczka...i porteczki jakie wyglansowane! 6 godzin temu, Anula napisał: Nasz Promyczek przecudny.Ogromnie się cieszę,że udało się jemu pomóc i to jeszcze jak,jest w wspaniałym DT,który tak o Promyczka dba.Co ten bidula przeszedł już w swoim życiu to tylko on wie.No ale teraz ma to wynagrodzone i niech się cieszy życiem.Musi trafić do dobrego domku co najmniej jak DT.Innej opcji nie może być. Anulko,..całkowicie z Tobą się zgadzam! Żeby tylko to oczko udało się jeszcze "naprawić". Quote
Moli@ Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Promyczek jest wyczesany, nie ma już zbitej sfilcowanej sierści już tylko codzienne szczotkowanie ale przy takim włosie to normalka, przyszły dom musi być tego świadom. Oczko musi poczekać w "kolejce" do całkowitego wyleczenia zmian skórnych, pozbycia się gronkowca i grzyba. Będziemy w lecznicy na kontroli poproszę aby wetka dokładnie obejrzała oczki i powiedziała co da się zrobić. Teraz przemywam/przepłukuję solą fizjologiczną przynajmniej nie łzawią. Quote
Tyśka) Posted February 26, 2017 Author Posted February 26, 2017 Jeśli Promyczek spokojnie daje się wyczesać to to sama przyjemność dbać o jego sierść. Np. ja bardzo lubię czesać swojego psa, kotkę już mniej, bo to księżniczka i ma swoje humorki ;). Quote
Moli@ Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 wpis o wykonaniu USG + opis 2 badanie krwi Encorton 1/2 tabletki - podawać do czwartku włącznie 02.03 06.03 - kolejna wizyta w lecznicy - kał + morfologia do badania Pierwsze badanie krwi (zgapiłam że nie zostało jeszcze wstawione) Laboratorium powtarzano badanie...nie mogli uwierzyć w to co widzą - bardzo złe wyniki! Quote
rozi Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Jak to trzeba uważać, co się mówi. Tak się wszyscy zachwycali kubraczkiem w grochy i pewnie Moli@ teraz w nim śmiga, a biedny Promyk w sweterku... 3 Quote
Moli@ Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 11 minut temu, rozi napisał: Jak to trzeba uważać, co się mówi. Tak się wszyscy zachwycali kubraczkiem w grochy i pewnie Moli@ teraz w nim śmiga, a biedny Promyk w sweterku... Rozi, rozgryzłaś mnie migusiem :D ;D Quote
WiosnaA Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Moli@,dziękuję za wstawienie wyników. Na konto Promyczka wpłynęła wpłata 10zł - od milagros19853201 (24.02.17)....Bardzo serdecznie Dziękujemy! wstawiam zaległy paragon za szampon, Quote
Moli@ Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 przyłapany w trakcie...kupka ładna paśnik, atrakcja agroturystyczna :) - goście kwatery turystycznej mają podgląd z okien na sarny, jelenie Quote
Moli@ Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Mam nadzieję że udało się pokazać stan sierści...prześwity na skórę. Ranki goją się bardzo ładnie Martwy naskórek sypie się z malucha, jeszcze trochę to potrwa. Quote
Recommended Posts