Moli@ Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Padłem po wizycie u weta :) śpi w samochodzie 3 Quote
Moli@ Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 w wymazie gronkowiec złocisty i grzyby usługa weterynaryjna - leki które dostaliśmy do domu ( do kąpieli i w do spryskiwania skóry) Płatność przelewem - termin 7 dni ( opłaca WiosnaA) Quote
Moli@ Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Jodyna - 2,90 zł zalecono wątróbkę ( kupiłam wczoraj drobiową - 0,5kg - 2,90 zł + 1kg - 3,00 zł dziś) - 5,90 zł W strzykawce - lek do kapieli W sprayu - na skórę Jodyna Quote
elficzkowa Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Czy wynik badania USG dopiero będzie ? Albo ja nie umiem znaleźć... Mam nadzieję, że wszystko ok Quote
Moli@ Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 5 minut temu, elficzkowa napisał: Czy wynik badania USG dopiero będzie ? Albo ja nie umiem znaleźć... Mam nadzieję, że wszystko ok USG - było... nie wykazało zmian patologicznych. Pan doktor Jaroszewicz wstawił w kartę chorobową, przy kolejnej wizycie wezmę wydruk Quote
elficzkowa Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Przed chwilą, Moli@ napisał: USG - było... nie wykazało zmian patologicznych. Pan doktor Jaroszewicz wstawił w kartę chorobową, przy kolejnej wizycie wezmę wydruk Uff... tak się bałam, że usg będzie nieprawidłowe... Quote
Moli@ Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 W zeskrobie - gronkowiec złocisty i grzyby. USG - nie wykazało zmian patologicznych Pobrano dziś krew na morfologię ( wynik wieczorem ) Wydałam - 8,80 zł ( jodyna + wątróbka ) - paragony Antybiotyk w zastrzykach który otrzymuje Promyczek od 17.02 na szczęście działa na wyhodowanego gronkowca! Ma dostać 10 zastrzyków potem antybiotyk w tabletkach Quote
rozi Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Mnie się najbardziej podoba, że na tych papierach od weta napisane jest PROMYK. Quote
Moli@ Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 7 minut temu, rozi napisał: Mnie się najbardziej podoba, że na tych papierach od weta napisane jest PROMYK. Z szacunkiem dla pieska ;) Quote
rozi Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 8 minut temu, Moli@ napisał: Z szacunkiem dla pieska ;) Otóż to. Zresztą to jest śliczne imię, jego własne najwłaśniejsze, to było pierwsze co dostał. Quote
Moli@ Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Bardzo dobra wiadomość :) Przed chwilą dzwoniła Pani doktor Kalinowska, morfologia Promyczka o połowę lepsza...jest zdecydowana poprawa.:) W lecznicy dostałam receptę na Encorton, podanie było uzależnione od wyników. Pani doktor podjęła decyzję - leczymy nieznaną przyczynę bardzo wysokiej leukocytozy i gronkowca w pierwszej kolejności. Przez 3 dni 1 tabl dziennie kolejne 3 dni 1/2 tabletki + oczywiście antybiotyk. Potem wizyta, kontrolna morfologia i zobaczymy co dalej. Wyniki badania krwi wstawię - wszystkie przy okazji kolejnej wizyty. Kąpiele, psikanie skóry wykonujemy według wcześniejszych zaleceń 1 Quote
Moli@ Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Po przyjeździe do domu Promyczek padł, spał około godziny... obudził się i w krzyk.... głodny jestem :) Miseczkę wylizał do czysta. Na spacerku było siusiu, kupka...z rozmachem zagrzebana (pierwszy raz u nas). Teraz śpi :) 2 Quote
elficzkowa Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Moli@ - jednak cuda się u Was dzieją ! Mizianka dla Promyczka i dla jego Opiekunów Quote
Moli@ Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 19 minut temu, elficzkowa napisał: Moli@ - jednak cuda się u Was dzieją ! Mizianka dla Promyczka i dla jego Opiekunów Promyczek miał szczęście że został zauważony i zabrany z przytuliska, gdyby został tam jeszcze kilka dni źle by się skończyło. WiosnaA i my korzystamy z usług tych samych lekarzy - ufamy im :) Kibicujmy wspierajmy Promyczka w walce z chorobą... Quote
helli Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 a co z ta tasiemczyca, brr, bedzie jakos eksmitowana z niego? moze jak sie wzmocni edit: wyczytalam, ze odrobacza sie normalnie Quote
Moli@ Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 18 minut temu, helli napisał: a co z ta tasiemczyca, brr, bedzie jakos eksmitowana z niego? moze jak sie wzmocni edit: wyczytalam, ze odrobacza sie normalnie Będzie jeszcze jedno podanie leku na robale a potem badanie kału...kolejna wizyta będzie wcześniej czyli trzeba będzie dowieźć kupkę do badania i wtedy będą jakieś zalecenia Quote
WiosnaA Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 5 godzin temu, Moli@ napisał: W zeskrobie - gronkowiec złocisty i grzyby. USG - nie wykazało zmian patologicznych Pobrano dziś krew na morfologię ( wynik wieczorem ) Wydałam - 8,80 zł ( jodyna + wątróbka ) - paragony Antybiotyk w zastrzykach który otrzymuje Promyczek od 17.02 na szczęście działa na wyhodowanego gronkowca! Ma dostać 10 zastrzyków potem antybiotyk w tabletkach Nic dziwnego przy takim zapchleniu i ranach ....wszystkie paskudztwo przyczepiło się do maluszka..ehh. Trochę potrwa leczenie tej skóry. 2 godziny temu, Moli@ napisał: Bardzo dobra wiadomość :) Przed chwilą dzwoniła Pani doktor Kalinowska, morfologia Promyczka o połowę lepsza...jest zdecydowana poprawa.:) W lecznicy dostałam receptę na Encorton, podanie było uzależnione od wyników. Pani doktor podjęła decyzję - leczymy nieznaną przyczynę bardzo wysokiej leukocytozy i gronkowca w pierwszej kolejności. Przez 3 dni 1 tabl dziennie kolejne 3 dni 1/2 tabletki + oczywiście antybiotyk. Potem wizyta, kontrolna morfologia i zobaczymy co dalej. Wyniki badania krwi wstawię - wszystkie przy okazji kolejnej wizyty. Kąpiele, psikanie skóry wykonujemy według wcześniejszych zaleceń Dobrze,że wyniki są lepsze....walcz dzielnie Promyczku! Jedz wątróbeczkę i siły zbieraj. 11 minut temu, Moli@ napisał: Będzie jeszcze jedno podanie leku na robale a potem badanie kału...kolejna wizyta będzie wcześniej czyli trzeba będzie dowieść kupkę do badania i wtedy będą jakieś zalecenia Chyba 3.03.17 drugie odrobaczenie i badanie koniecznie. Całe szczęście ,ze usg w porządku. Moli,przypomnij też P.Doktor o karcie informacyjnej z badania oczek.Wiem,że tam ciągle pacjentów masę,ale w wolnej chwili niech nam przygotuje wszystkie wypisy. Jeżdżenia na razie zapowiada się sporo,..dziewczyny,macie kawałek do Białego i meldujcie ile wyjazd kosztuje, albo podliczajcie km za 2-3 wyjazdy, jak Wam wygodniej..,na wodę nie jeździcie , za paliwo zwrócimy. Zaraz robię przelewy. Quote
Bogusik Posted February 22, 2017 Posted February 22, 2017 Wreszcie mogę coś napisać bo wczoraj dogo mi zablokowało możliwość pisania na wątkach ,pw i edycji. Bardzo się cieszę,że Promyczek zdiagnozowany i jest teraz odpowiednio leczony.Przy gronkowcu złocistym rany by się zasklepiały przy powierzchownym leczeniu, ale były by nawroty.To najgorszy z tej grupy "cichy niszczyciel" Trzymam mocno kciuki za dalsze postępy w leczeniu! Quote
Mysza2 Posted February 22, 2017 Posted February 22, 2017 Ja też do dzisiaj nie mogłam nic napisać. Było wczoraj zapytanie na OLX o Promyczka, odpisałam to co wiem z wątku, zobaczymy czy Pani zadzwoni. "Dobry wieczór, czy dla Promyka byłby dobry dom z małym ogrodem? czy on chodzi na spacery, czy wystarczy mu ogródek? czy toleruje inne zwierzęta? mam 8-miesięcznego sheltie bardzo żywiołowego, może być męczący dla starszego psa.mam też skunksa, ale on pewnie ma podobny charakter co Promyk. jaki ma charakter? ile prawdopodobnie ma lat? czy jest niewidomy od urodzenia? Joanna " 1 Quote
WiosnaA Posted February 22, 2017 Posted February 22, 2017 Promyczek fajnego ma kompana do spacerków...hihi Myszko,wiadomość brzmi sensownie,ale na razie Pani nie dzwoniła. Quote
Dusia-Duszka Posted February 22, 2017 Posted February 22, 2017 Jak sobie pięknie stworzonka towarzyszą :) Quote
WiosnaA Posted February 22, 2017 Posted February 22, 2017 Dnia 21.02.2017 o 14:48, Moli@ napisał: .... Wydałam - 8,80 zł ( jodyna + wątróbka ) - paragony ..... Moli@ powiedziała,że tego typu drobne zakupy + paliwo za dojazd do lecznicy,podsumujemy na koniec miesiąca i jednorazowo zrobię przelew. Dlatego też, przelewu za powyższe paragony nie zrobiłam .Faktura z lecznicy na kwotę 155zł opłacona 21.02.17. Quote
Poker Posted February 22, 2017 Posted February 22, 2017 Z Promysia inny pies , on po prostu teraz promienieje. Ma piękną sierść i ogonek. Trochę mnie martwi podawanie wątróbki drobiowej.Przecież wątroba to największy śmietnik - toksyny, hormony i inne świństwa. Quote
Recommended Posts