Jump to content
Dogomania

PROMYŚ ODSZEDŁ kochany przez Moli@, u której zaznał prawdziwej rodziny przez wiele lat. Dziękuję za wspaniałą opiekę i miłość do tego malego-wielkiego psiaka

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted
Dnia 2.05.2022 o 18:49, Moli@ napisał:

Jestem, nigdzie się nie wybieram 😉

Ja też się tu kręciłam w oczekiwaniu na wieści o Promyku, ale ja nieśmiała jestem, więc grzecznie czekałam  😃

Promyś cały jest cudny, ale te firanki na łapkach najlepsze 🙂 

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 2.05.2022 o 19:32, limonka80 napisał:

Ja też się tu kręciłam w oczekiwaniu na wieści o Promyku, ale ja nieśmiała jestem, więc grzecznie czekałam  😃

i lwia grzywa ❤️ 

Posted
Dnia 13.05.2022 o 09:43, mari23 napisał:
Dnia 2.05.2022 o 19:32, limonka80 napisał:

i lwia grzywa ❤️ 

Tak,  i ogonek- antenka 🙂

• Like 1
Posted

Kupiłyśmy jedzonko dla psiaków 705zł / 13.05 (przelew) - 100zł z konta Promyczka = 605zł 

- dla Promyczka - puszki Rocco renal 24x400 / 140zł, sucha Bosch renal 11,5kg / 160zł i zabawka - kość do pielęgnacji zębów / 35zł

Koszt 335zł / 13.05 - 100zł / 11.04= 235zł

ROZLICZENIE

Dla Promyczka - siostra Elficzkowej - 50,00 PLN / 08.04

Dziękuję 🙂

kiyoshi  "na renala" - 50,00 PLN / 14.03

100zł / 11.04

ad60f5a7e696039dmed.jpg

f70fa2987ce684cemed.jpg

5228a5e8dee229e4med.jpg

ac05712c474acd91med.jpg

• Like 1
Posted

Kupiłyśmy Promysiowi balsam z ochroną UF - 109zł / 26.05 i szampon 42,84zł / 26.05

871b3cb143baa374med.jpg

"Psiamaść z kompleksem ochrony przed promieniowaniem UV to krem przeciwsłoneczny pielęgnacyjny do skóry zwierząt, który świetnie sprawdzi się w przypadku Grzywaczy Chińskich, czy kotów rasy Sfinks, nakładany na całe ciało zarówno latem, jak i zimą. Nie mniej jednak balsam przeznaczony jest dla psów i kotów wszystkich ras, w każdym wieku.

Niewątpliwym atutem balsamu są jego właściwości pielęgnacyjne - można go używać jako balsam na poduszki łap, modzele i przesuszony nos. Kosmetyk jest w 100% naturalnynie zawiera sztucznych dodatków, polepszaczy konsystencji, barwników, alkoholu, sylikonów, parabenów i aromatów, został wykonany ręcznie z najlepszych dostępnych na rynku surowców kosmetycznych.

Balsam doskonale sprawdzi się zarówno zimą, jak i latem, ponieważ tworzy na skórze zwierzęcia cienką warstwę ochronną, izolującą od drażniących czynników zewnętrznych. Dodatek Alantoiny i D-Pantenolu tworzy na skórze naturalny filtr odbijający promienie UV."

18c2cffe574daff6med.jpg

"Dermokosmetyczny szampon dla psów i kotów przeznaczony do pielęgnacji skóry ze skłonnością do stanów zapalnych tła bakteryjnego lub grzybiczego.

Może być stosowany jako uzupełnienie terapii chorób skóry wywołanych przez bakterie, grzyby. Oczyszcza skórę, utrzymuje właściwe pH"

Posted
Dnia 1.06.2022 o 18:56, dwbem napisał:

Dlaczego on jest stale ogolony?

Promyś był ogolony raz w życiu, jeden jedyny raz dwa ponad dwa lata temu. Przebywał wtedy w domu stałym, z którego do nas wrócił. Podaję fakty, komentarzy sobie oszczędzę

Posted

A to przepraszam, biedny psiak, dlaczego nie odrasta, wiem że to wolno idzie bo moja mała ogolona w klinice też wolno zarasta ale jednak zarasta. Mam nadzieję, że maluch też wreszcie trochę zarośnie.

Posted
Dnia 1.06.2022 o 19:34, dwbem napisał:

A to przepraszam, biedny psiak, dlaczego nie odrasta, wiem że to wolno idzie bo moja mała ogolona w klinice też wolno zarasta ale jednak zarasta. Mam nadzieję, że maluch też wreszcie trochę zarośnie.

Nie ma za co przepraszać, kto pyta nie błądzi 🙂. Nie wiadomo dlaczego nie zarasta. Spore pieniądze poszły na wizyty u lekarzy, badania, specjalistyczne szampony, suplementy diety. Raz bezmyślnie ostrzyżony do gołej skóry Promyczek jest do dziś właściwie psim kaleką

Posted
Dnia 1.06.2022 o 19:34, dwbem napisał:

Danuta, nie wolno golić takiej sierści. Golić to sobie można joreczki i inne pieski z tzw. włosem, i to też z sensem.

Znajomi ludzie wpadli na pomysł ogolić Goldena na lato, nie odrósł nigdy.

• Upvote 1
Posted
Dnia 1.06.2022 o 19:44, joim napisał:

Nie ma za co przepraszać, kto pyta nie błądzi 🙂. Nie wiadomo dlaczego nie zarasta. Spore pieniądze poszły na wizyty u lekarzy, badania, specjalistyczne szampony, suplementy diety. Raz bezmyślnie ostrzyżony do gołej skóry Promyczek jest do dziś właściwie psim kaleką

Od razu pisałam, że nie odrośnie.

Posted
Dnia 1.06.2022 o 19:57, rozi napisał:

Danuta, nie wolno golić takiej sierści. Golić to sobie można joreczki i inne pieski z tzw. włosem, i to też z sensem.

Znajomi ludzie wpadli na pomysł ogolić Goldena na lato, nie odrósł nigdy.

Znajoma wetka adoptowała pekińczyka którego opiekun opitolił 😞

Posted

Ludzie są jednak głupi, niektórym się wydaje,że dlugowlosego psa ogolą to mu bedzie chłodniej a to raczej grozi porażeniem słonecznym lub co jeszcze gorsze nie odrastaniem sierści nie nawykłej do golenia. Biedny psiak, cierpi przez glupotę ludzka.

• Upvote 1
  • 2 weeks later...