WiosnaA Posted September 24, 2019 Posted September 24, 2019 W niedzielę miałam okazję wyściskać Promyczka.Jejku,jaki on jest cudny! Promyczek kiedyś był rozczulający,ale teraz, to ujął mnie totalnie.Tulił by się i tulił do człowieka bez końca,taki maminsynek delikatniutki. Drepcze po ogródku powoli,ostrożnie badając teren,a zawołany szybciej przebiera łapkami w kierunku człowieka. Promyk przy człowieku czuje się bezpieczniej,trzyma się blisko,bo wie pewnie, że będzie jego oczami, jego przewodnikiem. Troszeczkę schudł,włoski odrastają,a na łapkach faktycznie szybciej rosną tak jak p.Irenka mówiła. U Moli wszystkie psy garną się do człowieka,upominają o głaski,wszystkie totalne przylepy,..a Ona ma tylko dwie ręce (w porywach 4) . Promyś śleputek też drepce, chce być jak najbliżej jednak ostrożnie, żeby inne pieski go nie podeptały. Do końca nie wiemy ile lat może mieć Promyk,wg.wcześniejszej oceny teraz 11-12.Jest małym pieskiem i jeśli zdrówko dopisze sporo może jeszcze pożyć. Skonsultowałam swoje przemyślenia z Moli i uważamy,że trzeba spróbować poszukać mu domku i własnego człowieka,który będzie jego przewodnikiem i da mu wiele miłości. Pomimo tych złych ostatnio doświadczeń, musimy ruszyć z ogłoszeniami Barusiowi i wierzę,że znajdziemy mu super domek. I choć pewnie będzie trudno,ale spróbujmy też Promyczkowi. Bardo proszę o pomoc w ogłaszaniu. Tulaj i tulaj "mówił" Promyś... 3 3 Quote
Moli@ Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Promyk, nie "trzyma" się Bartka..., nie próbuje nawiązać kontaktu z żadnym psem. Tylko on i człowiek..., każdy człowiek, aby człowiek. Dlatego spokojnie można szukać domku. Bartuś, potrzebuje swego człowiek (rodziny) - jak normalny pies...on nie poleci za każdym za głaski, smaczki. Bartuś zaprzyjaźni się z pieskiem (koty gania - w domu też). Quote
Moli@ Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 18 godzin temu, Zagrodowy pies polski napisał: O gustach się nie dyskutuje, ale mnie się podoba ostrzyżony (nie łysy - proszę nie obrażać :):):) Promyczek. Widać jego inteligentny wyraz pyszczka i ta kitka na końcu ogona jest zabawna. Świetnie to musi wyglądać jak macha ogonem:):):) Tylko na zimę trzeba mu dziergać na szydełku płaszczyk :):):) Kto chętny? Promyczek i Bartuś mają kubraczki od p. Ireny :) Quote
Alaskan malamutte Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Na prośbę WiosnaA ogłoszenie dla Bartusia https://www.olx.pl/oferta/bartus-starszy-piesek-do-adopcji-CID103-IDBJDIT.html Bardzo proszę o wyróżnienie. Dzisiaj zrobię też dla Promyczka. 2 Quote
Moli@ Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Na prośbę WiosnaA ogłoszenie dla Bartusia https://www.olx.pl/oferta/bartus-starszy-piesek-do-adopcji-CID103-IDBJDIT.html Bardzo proszę o wyróżnienie. Dzisiaj zrobię też dla Promyczka. Można zaznaczyć, że piesek idealny do bloku...nie szczeka zostając w domu! Nie niszczy mebli, nie znaczy...zachowuje czystość. Bartka przyzwyczajono do chodzenia na smyczy po ogrodzie / podwórku! Pomału udaje się to odkręcić z każdym dniem pewniej chodzi / ogląda....nieśmiało podchodzi do psów...., sam przychodzi na głaski, układa się obok, ale nadal wyprowadzam i wprowadzam do domu na smyczy :( Quote
Zagrodowy pies polski Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 2 godziny temu, Moli@ napisał: Promyczek i Bartuś mają kubraczki od p. Ireny :) To dobrze, bo ja na szydełku nie umiem :) Quote
elik Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Dzisiaj dostałam faktury za ostatnie wizyty Promyczka u weta. Faktury Przelew 1 Quote
WiosnaA Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Przez Bartusiowe sprawy, zapomniałam napisać,że w ubiegłym tygodniu dostałam od p.Irenki 100zł dla Promyczka. Może kupić Fiprex chłopakom na 2 m-ce?,żeby był zapas u Moli pod ręką,bo kleszczy masę u nas.W zooart po 12zł z groszami i będę robić sobie zakupy.I ogłoszenia wyróżnić z tych pieniążków? Quote
WiosnaA Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 5 godzin temu, Moli@ napisał: Promyk, nie "trzyma" się Bartka..., nie próbuje nawiązać kontaktu z żadnym psem. Tylko on i człowiek..., każdy człowiek, aby człowiek. Dlatego spokojnie można szukać domku. Bartuś, potrzebuje swego człowiek (rodziny) - jak normalny pies...on nie poleci za każdym za głaski, smaczki. Bartuś zaprzyjaźni się z pieskiem (koty gania - w domu też). Dzięki Moli,że sprawdziłaś Bartusia na koty,może się przydać takie info. 4 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Na prośbę WiosnaA ogłoszenie dla Bartusia https://www.olx.pl/oferta/bartus-starszy-piesek-do-adopcji-CID103-IDBJDIT.html Bardzo proszę o wyróżnienie. Dzisiaj zrobię też dla Promyczka. Asiu,bardzo serdecznie Ci dziękuję! 2 godziny temu, Moli@ napisał: Można zaznaczyć, że piesek idealny do bloku...nie szczeka zostając w domu! Nie niszczy mebli, nie znaczy...zachowuje czystość. Bartka przyzwyczajono do chodzenia na smyczy po ogrodzie / podwórku! Pomału udaje się to odkręcić z każdym dniem pewniej chodzi / ogląda....nieśmiało podchodzi do psów...., sam przychodzi na głaski, układa się obok, ale nadal wyprowadzam i wprowadzam do domu na smyczy :( Słusznie, można dodać. Zdjęcia chłopaków śliczne :) Quote
elik Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Także dzisiaj tj. 25.09. na konto Promyczka wpłynęła kwota 20,00 zł od Siostry elficzkowej deklaracja IX. 1 Quote
WiosnaA Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 13 minut temu, elik napisał: Dzisiaj dostałam faktury za ostatnie wizyty Promyczka u weta. Faktury Też zapomniałam napisać,że rozmawiałam z lekarką i myślała,że wtedy wysłała fakturę.Miała wszystkie ogarnąć i super,że już są. Dziękuję Elu! 1 Quote
elik Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 6 minut temu, WiosnaA napisał: Też zapomniałam napisać,że rozmawiałam z lekarką i myślała,że wtedy wysłała fakturę.Miała wszystkie ogarnąć i super,że już są. Dziękuję Elu! Bardzo proszę. Cała przyjemność po mojej stronie :) Quote
Alaskan malamutte Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Ogłoszenie Promyczka https://www.olx.pl/oferta/niewidomy-promyczek-prosi-o-dom-CID103-IDBKswx.html 1 Quote
rozi Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Ogłoszenie Promyczka https://www.olx.pl/oferta/niewidomy-promyczek-prosi-o-dom-CID103-IDBKswx.html Dodaj, że został ostrzyżony (ogolony) ponieważ... ( nie mam pomysłu). Bo tak to jakby dwa różne pieski. Quote
Alaskan malamutte Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 6 minut temu, rozi napisał: Dodaj, że został ostrzyżony (ogolony) ponieważ... ( nie mam pomysłu). Bo tak to jakby dwa różne pieski. Ok Quote
uxmal Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 ohh!! Dopiero na ogłoszeniu widać jak naprawdę wygląda Promyczek. Nieogolony jest śliczny. Quote
rozi Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Przed chwilą, uxmal napisał: ohh!! Dopiero na ogłoszeniu widać jak naprawdę wygląda Promyczek. Nieogolony jest śliczny. Był. Nigdy tak nie odrośnie :( Quote
uxmal Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 1 minutę temu, rozi napisał: Był. Nigdy tak nie odrośnie :( Jak to? dlaczego? Przecież jak trymuję psa to i tak druga warstwa rośnie i rośnie, jak ogolę Felka to też mu rośnie sierść. Quote
Alaskan malamutte Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 5 minut temu, rozi napisał: Był. Nigdy tak nie odrośnie :( Miejmy nadzieję, że jednak odrośnie...w pełnej szacie śliczny.... Quote
rozi Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 Ja czuję, że nie odrośnie. Bardzo chciałabym się mylić. Bardzo. Quote
Moli@ Posted September 26, 2019 Posted September 26, 2019 Bartuś jest szybki, zwinny... Wyczuł kota za ułożonym drewnem w drewutni i sprytnie wspinał się w górę po porąbanych szczapach. Musiałam ściągać (psa) i na rękach zanieść do domu. Quote
elik Posted September 26, 2019 Posted September 26, 2019 12 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Miejmy nadzieję, że jednak odrośnie...w pełnej szacie śliczny.... A ja mam nadzieję, że już nie odrośnie wcale, że taki właśnie zostanie :) Asiu, czemu nie zlikwidujesz drugiego rzędu w swojej sygnaturce? Quote
Recommended Posts