Jump to content
Dogomania

PROMYŚ ODSZEDŁ kochany przez Moli@, u której zaznał prawdziwej rodziny przez wiele lat. Dziękuję za wspaniałą opiekę i miłość do tego malego-wielkiego psiaka

Recommended Posts

Posted

W niedzielę miałam okazję wyściskać Promyczka.Jejku,jaki on jest cudny!
Promyczek kiedyś był rozczulający,ale teraz, to ujął mnie totalnie.Tulił by się i tulił do człowieka bez końca,taki maminsynek delikatniutki.
Drepcze po ogródku powoli,ostrożnie badając teren,a zawołany szybciej przebiera łapkami w kierunku człowieka.
Promyk przy człowieku czuje się bezpieczniej,trzyma się blisko,bo wie pewnie, że będzie jego oczami, jego przewodnikiem.
Troszeczkę schudł,włoski odrastają,a na łapkach faktycznie szybciej rosną tak jak p.Irenka mówiła.

U Moli wszystkie psy garną się do człowieka,upominają o głaski,wszystkie totalne przylepy,..a Ona ma tylko dwie ręce (w porywach 4) . Promyś śleputek też drepce, chce być jak najbliżej jednak ostrożnie, żeby inne pieski go nie podeptały.
Do końca nie wiemy ile lat może mieć Promyk,wg.wcześniejszej oceny teraz 11-12.Jest małym pieskiem i jeśli zdrówko dopisze sporo może jeszcze pożyć.
Skonsultowałam swoje przemyślenia z Moli i uważamy,że trzeba spróbować poszukać mu domku i własnego człowieka,który będzie jego przewodnikiem i da mu wiele miłości.

Pomimo tych złych ostatnio doświadczeń, musimy ruszyć z ogłoszeniami Barusiowi i wierzę,że znajdziemy mu super domek.
I choć pewnie będzie trudno,ale spróbujmy też Promyczkowi.

Bardo proszę o pomoc w ogłaszaniu.

Tulaj i tulaj "mówił" Promyś...

IMG-4240.jpg

IMG-4252.jpg

• Like 3
  • Upvote 3
Posted

Promyk, nie "trzyma" się Bartka..., nie próbuje nawiązać kontaktu z żadnym psem. Tylko on i człowiek..., każdy człowiek, aby człowiek.

Dlatego spokojnie można szukać domku.

Bartuś, potrzebuje swego człowiek (rodziny) - jak normalny pies...on nie poleci za każdym za głaski, smaczki. Bartuś zaprzyjaźni się z pieskiem (koty gania - w domu też).

Posted
18 godzin temu, Zagrodowy pies polski napisał:

O gustach się nie dyskutuje, ale mnie się podoba ostrzyżony (nie łysy - proszę nie obrażać :):):) Promyczek.

Widać jego inteligentny wyraz pyszczka i ta kitka na końcu ogona jest zabawna. Świetnie to musi wyglądać jak macha ogonem:):):)

Tylko na zimę trzeba mu dziergać na szydełku płaszczyk :):):)  Kto chętny?

Promyczek i Bartuś mają kubraczki od p. Ireny :)

Posted
2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Na prośbę WiosnaA ogłoszenie dla Bartusia

https://www.olx.pl/oferta/bartus-starszy-piesek-do-adopcji-CID103-IDBJDIT.html

Bardzo proszę o wyróżnienie.

Dzisiaj zrobię też dla Promyczka.

Można zaznaczyć, że piesek idealny do bloku...nie szczeka zostając w domu! Nie niszczy mebli, nie znaczy...zachowuje czystość.

Bartka przyzwyczajono do chodzenia na smyczy po ogrodzie / podwórku! Pomału udaje się to odkręcić z każdym dniem pewniej chodzi / ogląda....nieśmiało podchodzi do psów...., sam przychodzi na głaski, układa się obok, ale nadal wyprowadzam i wprowadzam do domu na smyczy :(

Posted

Przez Bartusiowe sprawy, zapomniałam napisać,że w ubiegłym tygodniu dostałam od p.Irenki 100zł dla Promyczka.

Może kupić  Fiprex chłopakom na 2 m-ce?,żeby był zapas u Moli pod ręką,bo kleszczy masę u nas.W zooart po 12zł z groszami  i będę robić sobie zakupy.I ogłoszenia wyróżnić z tych pieniążków?

Posted
5 godzin temu, Moli@ napisał:

Promyk, nie "trzyma" się Bartka..., nie próbuje nawiązać kontaktu z żadnym psem. Tylko on i człowiek..., każdy człowiek, aby człowiek.

Dlatego spokojnie można szukać domku.

Bartuś, potrzebuje swego człowiek (rodziny) - jak normalny pies...on nie poleci za każdym za głaski, smaczki. Bartuś zaprzyjaźni się z pieskiem (koty gania - w domu też).

Dzięki Moli,że sprawdziłaś Bartusia na koty,może się przydać takie info.

4 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Na prośbę WiosnaA ogłoszenie dla Bartusia

https://www.olx.pl/oferta/bartus-starszy-piesek-do-adopcji-CID103-IDBJDIT.html

Bardzo proszę o wyróżnienie.

Dzisiaj zrobię też dla Promyczka.

Asiu,bardzo serdecznie Ci dziękuję!

2 godziny temu, Moli@ napisał:

Można zaznaczyć, że piesek idealny do bloku...nie szczeka zostając w domu! Nie niszczy mebli, nie znaczy...zachowuje czystość.

Bartka przyzwyczajono do chodzenia na smyczy po ogrodzie / podwórku! Pomału udaje się to odkręcić z każdym dniem pewniej chodzi / ogląda....nieśmiało podchodzi do psów...., sam przychodzi na głaski, układa się obok, ale nadal wyprowadzam i wprowadzam do domu na smyczy :(

Słusznie, można dodać.

Zdjęcia chłopaków śliczne :)

Posted
13 minut temu, elik napisał:

Dzisiaj dostałam faktury za ostatnie wizyty Promyczka u weta.

Faktury

Też zapomniałam napisać,że rozmawiałam z lekarką i myślała,że wtedy wysłała fakturę.Miała wszystkie ogarnąć i super,że już są.

Dziękuję Elu!

• Like 1
Posted
6 minut temu, WiosnaA napisał:

Też zapomniałam napisać,że rozmawiałam z lekarką i myślała,że wtedy wysłała fakturę.Miała wszystkie ogarnąć i super,że już są.

Dziękuję Elu!

Bardzo proszę. Cała przyjemność po mojej stronie :)

Posted
Przed chwilą, uxmal napisał:

ohh!!

Dopiero na ogłoszeniu widać jak naprawdę wygląda Promyczek.

Nieogolony jest śliczny.

Był. Nigdy tak nie odrośnie  :(

Posted
1 minutę temu, rozi napisał:

Był. Nigdy tak nie odrośnie  :(

Jak to? dlaczego?

Przecież jak trymuję psa to i tak druga warstwa rośnie i rośnie, jak ogolę Felka to też mu rośnie sierść.

Posted

Bartuś jest szybki, zwinny... Wyczuł kota za ułożonym drewnem w drewutni i sprytnie wspinał się w górę po porąbanych szczapach. Musiałam ściągać (psa) i na rękach zanieść do domu.

Posted
12 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Miejmy nadzieję, że jednak odrośnie...w pełnej szacie śliczny....

A ja mam nadzieję, że już nie odrośnie wcale, że taki właśnie zostanie  :)

Asiu, czemu nie zlikwidujesz drugiego rzędu w swojej sygnaturce?