WiosnaA Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 6 godzin temu, Moli@ napisał: Promyk jutro jedzie na pobranie kwi... Wiosenko, już wszystko wiem..., rozmawiałam z wetką Super. Widziałam się dziś z p.Doktor,która prowadzi Promyczka i zaleca rozszerzyć badania wątrobowe,w tym usg.Coś się dzieje w organiźmie, że wynik Alt tak podskoczył i podejrzenie pada na wątrobę.Mówiła,że lek od tarczycy nie spowodował wzrostu ALT. Zwiększona ma być dawka leku na tarczycę,bo poziom jest jeszcze za niski i Moli już telefonicznie ustaliła z p.Doktor. Na razie Promyczek ma zostać na karmie dla seniorów tej co dotychczas, także Eluniu zrób zamówienie o którym wcześniej pisaliśmy. Moli, wymierz proszę Promyczka do kubraczka i Elik zamówi. Dziewczyny,dziękuję,że zajęłyście się kubraczkiem i podesłałyście gotowe linki! Quote
WiosnaA Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 5 godzin temu, Moli@ napisał: Oczy ? Jedno oczko bardziej brązowe jakby bielmo zanikało. Dzwoni dziś Moli,zajrzyj na dogo do Promyczka i zobacz zdjęcia oczek :)..,mówię,że nie mam jak i pytam co się stało?.Mówi,że bielmo mocno się zmniejszyło,..słyszę po głosie ....nadzieję,...że może? ..... Ale niestety :( Taka sama sytuacja z oczkami była u p.Irenki i biegusiem do mnie zadzwoniła, że Promyś nie ma białego oczka,że jest prawie brązowe,że może odzyskuje wzrok? We mnie nadzieja wtedy również wstąpiła,może ?...pomimo tego, co mówił dr.Garncarz...,bo cuda jak wiemy się zdarzają!.Powiedziałam,żeby poszła do swego weta i niech najpierw on obejrzy Promyczka.Tak też zrobiła i na drugi dzień od razu pognała.Pan weterynarz obejrzał i zadzwonił sam do Warszawy do dr.Garncarza (Panowie się znają). Niestety nasze nadzieje zostały szybko rozwiane :( .P.Doktor powiedział,że kolor białego oczka może czasowo się zmienić,ale utrata wzroku u Promyczka jest nieodwracalna:( Quote
elik Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 Dnia 17.11.2019 o 07:44, WiosnaA napisał: Elu, kup proszę jedzonko dla Promyczka ,puszki te same co wcześniej z drobiem, https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/rocco/rocco_senior/222680 I dla stada może tym razem odrobinę lepszą z Bosza,jest w promocji Adult menu drób 15kg -84,80zł https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/bosch/685373 Proszę bardzo :) Zamówienie Faktura Przelew Quote
WiosnaA Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 Jakiś tydzień temu przeniosłam ogłoszenia Bartusia i Promyczka na Kraków (po latach na dogo mam jakieś wewnętrzne przekonanie,że to najlepsze miasto w Polsce do adopcji :), drugim moim miastem jest Wrocław:)... I miałam dwa fajne telefony z Krakowa. Nie mogę jednak ukrywać,że Promyk jest teraz zdrowy (wcześniej był..i tak pisało w ogłoszeniu ).Przedstawiłam sprawę tarczycy i że jest w trakcie innych badań.Pierwsza Pani najpierw zaproponowała,że poczeka na wyniki,ale ostatecznie się rozmyśliła.Druga Pani chce poczekać na wyniki i moją odpowiedź,co do adopcji.Długa ,szczegółowa i bardzo miła rozmowa z Panią o Jej domku , o Promyczku,o Państwa suni i wszystko byłoby fajnie,jest jednak pewien problem.Otóż jeden z dorosłych synów jest autystyczny i mógłby być zagrożeniem dla niewidomego Promyczka.Pani opowiedziała o pewnych zachowaniach syna i pytała,czy Promyk odnalazłby się u nich.Bardzo ujął Promyczek ich rodzinę,ale chce odpowiedzialnej adopcji.Choć uważałam,że Promyś nie mógłby u nich zamieszkać,to musiałam skonsultować jeszcze z Moli i nie dałam od razu Pani odpowiedzi.Moli również jest na nie co do tego domku i jutro zadzwonię do Pani,że nie będzie możliwa adopcja. O Bartusia też miałam telefony,trochę było głupich(rozrywkowe małolaty),kilka w miarę,ale bez żadnych konkretów. Quote
WiosnaA Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 Ale expres jesteś Elu ! Dziękuję! P.Doktor dziś miała wypisać w końcu fakturę,obiecała... (lekarze nie mają czasu nosa obetrzeć w przychodni,ciągle fuul pacjentów). Jeszcze na 2-3 dni wyjeżdżam i po powrocie biorę się migiem za bazarkowanie, bo cieniutko u nas z pieniążkami się robi. Quote
Moli@ Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 Z wizytą u WiosnyA :) najadłem się w brzuszku nie burczy... odpoczywamy ,) Wymiary zdjęte...można zamawiać ubranko Quote
elik Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 16 godzin temu, WiosnaA napisał: Ale expres jesteś Elu ! Dziękuję! Bardzo proszę - mówisz, masz :) Quote
elik Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 1 godzinę temu, Moli@ napisał: Wymiary zdjęte...można zamawiać ubranko A można prosić o te wymiary? :) Quote
Moli@ Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 1 minutę temu, elik napisał: A można prosić o te wymiary? :) Wiosenka zdjęła i poda ,) Quote
elik Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 3 minuty temu, Moli@ napisał: Wiosenka zdjęła i poda ,) Ok dzięki :) Quote
WiosnaA Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 33 minuty temu, elik napisał: A można prosić o te wymiary? :) Już podaję, obwód szyi - 33cm obwód klatki- 53cm długość - 42cm Quote
elik Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 36 minut temu, WiosnaA napisał: Już podaję, obwód szyi - 33cm obwód klatki- 53cm długość - 42cm Czy to ten kubraczek zamówić? Quote
WiosnaA Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 43 minuty temu, elik napisał: Czy to ten kubraczek zamówić? Z wątku wyczytałam,że chyba ten,....potwierdź Moli,czy na pewno ten ma być. https://allegro.pl/oferta/ubranko-kurtka-dla-psa-pinczer-york-kazdy-rozmiar-8693427841 Quote
Moli@ Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 15 minut temu, WiosnaA napisał: Z wątku wyczytałam,że chyba ten,....potwierdź Moli,czy na pewno ten ma być. https://allegro.pl/oferta/ubranko-kurtka-dla-psa-pinczer-york-kazdy-rozmiar-8693427841 Jeżeli zakładany na przednie łapki, zakrywający brzuszek to ten :) Quote
elik Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 13 minut temu, Moli@ napisał: Jeżeli zakładany na przednie łapki, zakrywający brzuszek to ten :) Ja tego nie wiem, ale może popatrz jak wygląda tern kubraczek, który masz i porównaj z tym ze zdjęcia na allegro czy to ten sam :) Quote
elik Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 Dziwna sprawa, bo na zdjęciu widoczny jest kubraczek zapinany na gezbiecie pieska, a w opisie wyczytałam, że zapięcie jest pod brzuszkiem??? To chyba nie o to ubranko chodzi? Quote
Moli@ Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 8 godzin temu, elik napisał: Ja tego nie wiem, ale może popatrz jak wygląda tern kubraczek, który masz i porównaj z tym ze zdjęcia na allegro czy to ten sam :) Zdjęcia od plecków... na plecach powinien być zamek a brzuszek zakryty jak na tym zdjęciu. Wymiary do podania https://allegro.pl/oferta/ubranko-kurtka-dla-psa-pinczer-york-kazdy-rozmiar-8693427841 Można zadać pytanie sprzedającemu ? Roxi kubraczek - plecki Śmigany i prany Quote
elficzkowa Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Strasznie mnie rozczulają ci starsi panowie :) A na innym wątku zobaczyłam Misia w czerwonym ubranku :) Następny słodziak do kompletu :) Quote
Moli@ Posted November 24, 2019 Posted November 24, 2019 Poranne wyjście... Bartuś na etapie przełamywania strachów..., weselszy, nie trzeba zapraszać do wyjścia (na przypiętej smyczy) z domu. Wychodzi w grupie. Biega po terenie..., nieśmiało zaprasza koleżeństwo do zabawy. Zabawa nie trwa długo.....dociera do niego co robi - sam bez człowieka biega z psami...., przerywa i szybko biegnie do mnie. Siada obok, zagląda mi w oczy jakby czekał na pochwałę. Gdy mówię że jest grzeczny, kochany, odważny... oczy mu się śmieją, podskakuje główkę wyciąga do rąk na głski :) Będą z niego "ludzie" ,) 1 Quote
Moli@ Posted November 24, 2019 Posted November 24, 2019 Przepraszam że tu ale sprawa bardzo pilna... Potrzebny INTERFERON dla kotka..., może ktoś ma i może odsprzedać Jest :) ..., wielkie dzięki za pomoc Quote
WiosnaA Posted November 25, 2019 Posted November 25, 2019 Elu,zrób proszę przelew 200zł dla Moli za dt Bartusia. Quote
elik Posted November 25, 2019 Posted November 25, 2019 2 godziny temu, WiosnaA napisał: Elu,zrób proszę przelew 200zł dla Moli za dt Bartusia. Bardzo proszę :) Miałam duży problem ze zrobieniem przelewu. W konsultacji na czacie powiedziałam, że udało mi się wreszcie zrobić przelew, ale w taki sposób, jakbym wchodziła do domu przez komin :) Zgłosiłam ten problem w serwisie banku i mam nadzieję, że szybko to usuną. Quote
Recommended Posts