Jump to content
Dogomania

Maks odszedł za TM w nocy 21/22.02.2020. Czy jestem .... agresorem ???? A może jestem tylko, starszym, zmaltretowanym owczarkiem? Szukam ludzi,którzy we mnie uwierzą i pomogą mi znaleźć dom

Recommended Posts

Posted

A to jest wyłysienie, o którym pisałam. Kiedyś już takie coś się pojawiało:

14faa6947e0ccaabgen.jpg

7bfd1b8cdd4ad49fgen.jpg

Max już nie jest taki żwawy jak wcześniej i już tak nie bryka z zabawkami.

0159a227307ecc61gen.jpg

51de8e1a20d0949egen.jpg

d6fefa3657b6b987gen.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 14.02.2020 o 17:48, konfirm31 napisał:

Słodziak :). Strasznie żal, że tego swojego nie ma :(. 

Przykre to wszystko:(

Pisałam właśnie na wątku zamojskiej Miłej bez oka, że jakoś niektóre psy mają wciąż pod górkę, zwłaszcza starsze, z chorobami:(.

A tak bardzo chciałoby się zmienić im życie:(

Max żyje dzięki temu, że został zabrany ze schroniska, dzięki staraniom tylu wspaniałych osób; ma teraz opiekę, ma swój świat, ale tak bardzo chciałoby się, żeby jeszcze poznał smak własnego domu i rodziny:(.

W podobnej sytuacji jest Miła bez oka, która całe wcześniejsze życie spędziła w schronisku:(

No i zamojska Klara:(

Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

Przykre to wszystko:(

Pisałam właśnie na wątku zamojskiej Miłej bez oka, że jakoś niektóre psy mają wciąż pod górkę, zwłaszcza starsze, z chorobami:(.

A tak bardzo chciałoby się zmienić im życie:(

Max żyje dzięki temu, że został zabrany ze schroniska, dzięki staraniom tylu wspaniałych osób; ma teraz opiekę, ma swój świat, ale tak bardzo chciałoby się, żeby jeszcze poznał smak własnego domu i rodziny:(.

W podobnej sytuacji jest Miła bez oka, która całe wcześniejsze życie spędziła w schronisku:(

No i zamojska Klara:(

Jest jeszcze Kaśka...:( 

Posted
8 godzin temu, Murka napisał:

No i tego nie mogę zrozumieć. Piękna, młoda, w sumie zdrowa. I tyle tylko, że trzeba z nią na początku trochę popracować. A potem, to cud miód. Taka piękna i mądra Kasia :(. 

Posted
Dnia 16.02.2020 o 07:38, konfirm31 napisał:

No i tego nie mogę zrozumieć. Piękna, młoda, w sumie zdrowa. I tyle tylko, że trzeba z nią na początku trochę popracować. A potem, to cud miód. Taka piękna i mądra Kasia :(. 

Ona już nie taka młoda... już ok. 8 lat teraz ma.

Posted
Dnia 15.02.2020 o 22:56, Murka napisał:

Dnia 16.02.2020 o 07:38, konfirm31 napisał:

Tak, wiem, tylko Kaśka młodsza, ma więc większe szanse i więcej czasu... 

Tez nie rozumiem, dlaczego nikt o nią nie pyta, jakby ktoś  jakiś czar  rzucił...

Posted
Dnia 17.02.2020 o 19:55, Tola napisał:

Tak, wiem, tylko Kaśka młodsza, ma więc większe szanse i więcej czasu... 

Tez nie rozumiem, dlaczego nikt o nią nie pyta, jakby ktoś  jakiś czar  rzucił...

Pytać pyta, nawet czasem wydają się fajni ludzie. Nawet odwiedziny bywają i wydaje się, że to już... ale niestety wszyscy rezygnują:(

U Maxa ten łysy placek na pysku powiększał się i miejscami skóra była lekko zaczerwieniona. Panthenol łagodził stan zapalny, ale świąd musiał być nadal. Zastosowałam na próbę krem Elosone, który kiedyś stosowałam u innego psa na drapanie się (łagodzi świąd, atopowe zapalenie skóry) i który mi został (prawie cała tubka).  I już po pierwszym użyciu była różnica: zaczerwienienie zniknęło całkiem. Także teraz stosuję Panthenol na wargę rano, a wieczorem Elosone na wyłysienie. Póki co sprawdza się i oby tak zostało, bo już myślałam, że będę musiała się zgłosić do weta po jakieś leki. 

Posted

Biedna, pechowa Kasia :(. 

Mureczko, dzięki wielkie za wszystko co robisz dla psów. Nie wiem, czy w swoich domach, miałyby taką troskliwą i mądrą opiekę, jak u Was :*). Muszę poczytać o tym Elosone, bo go nie znałam, a chyba warto! 

Posted
1 godzinę temu, jola&tina napisał:

Z bazarku dla Maksia nie wystarczy na worek karmy.
Ale może potrzebuje puszki, takie jak ostatnio? Albo coś innego trzeba mu kupić ?

Może preparat na stawy Caniviton? Jeszcze trochę jest, ale byłoby na zapas.

Niestety jest nowy problem:( Dziś zauważyłam, że Max się bardzo wygryza w stawie kolanowym w tylnej łapie, na którą kuleje. Nigdy się tam nie wygryzał, więc jestem niemal pewna, że to z bólu, a nie z alergii. Zwłaszcza, że wygryzanie jest tylko w tym jednym miejscu i ta łapa zawsze mu "uciekała" trochę. Rozmawiałam z wetem i powiedział, że nie ma sensu robić RTG, bo to obciążenie dla takiego staruszka, a na bank wyjdą mu zwyrodnienia. Ustaliliśmy, że na próbę przez kilka dni dam mu bezpieczny lek przeciwbólowy-przeciwzapalny. Mam m.in. Previcox, który został mi innym staruszku. Zobaczymy, oby pomogło.

Posted
20 godzin temu, Murka napisał:

Może preparat na stawy Caniviton? Jeszcze trochę jest, ale byłoby na zapas.

Dobrze, kupię CanivitonVETOQUINOL Caniviton forte plus - 90 tab. Taki ma być??
A dokupić jeszcze kilka puszek mokrej karmy? Lepsze są puszki po 400g czy po 200g?

Posted
2 godziny temu, jola&tina napisał:

Dobrze, kupię CanivitonVETOQUINOL Caniviton forte plus - 90 tab. Taki ma być??
A dokupić jeszcze kilka puszek mokrej karmy? Lepsze są puszki po 400g czy po 200g?

Tak, taki Caniviton:)

Jeśli jest taka możliwość, to puszki też można dokupić, zostało 5 sztuk.

Chyba po 400 g wychodzą taniej.

• Like 1
Posted

O,rany a dlaczego co się stało,tak nagle?

Żegnaj Maksiutku,zawsze do ciebie zaglądałam i miałam nadzieję,że jednak znajdziesz swój dom.Właśnie miałam wyróżnić ogłoszenie.

Bądź szczęśliwy za [TM*]

2d99d830415557038a6f20ae7e11dfcc.gif

Posted

Nie wiemy co się stało. Wczoraj Max zachowywał się jak zwykle. Dzisiaj rano Murka

znalazła go. Odszedł w nocy.

Maksiu <*>