Jump to content
Dogomania

Maks odszedł za TM w nocy 21/22.02.2020. Czy jestem .... agresorem ???? A może jestem tylko, starszym, zmaltretowanym owczarkiem? Szukam ludzi,którzy we mnie uwierzą i pomogą mi znaleźć dom

Recommended Posts

Posted

Z wetem już uzgodnione, przyjmie go w poniedziałek. Żeby tylko pozwolił się zabrać. Oni w schronisku pewnie dadzą mu jakiś uspokajacz. 

Mam nadzieję, że nas nie pozjada:)

Nasz wet może wystawić rachunek na SMON, nie będzie z tym problemu, a mi oszczędzi papierologii:)

Posted
2 minuty temu, Murka napisał:

Z wetem już uzgodnione, przyjmie go w poniedziałek. Żeby tylko pozwolił się zabrać. Oni w schronisku pewnie dadzą mu jakiś uspokajacz. 

Nasz wet może wystawić rachunek na SMON, nie będzie z tym problemu, a mi oszczędzi papierologii:)

Mureczko, może być więcej niż 350. Bo trzeba mu zrobić wszytsko co się da. To trzeba będzie 2 faktury, na SMON do kwoty 350 i reszta na drugą.No i robale, cos już na kleszcze kupić. Może od razu na stawy trzeba (chyba, że w necie taniej).

Posted
5 minut temu, Murka napisał:

No to świetnie :)
Zadzwonię do Ciebie w niedzielę, podam dane do faktury i adres na jaki wysłać

Posted
Przed chwilą, DONnka napisał:

No to świetnie :)
Zadzwonię do Ciebie w niedzielę, podam dane do faktury i adres na jaki wysłać

Jak się nic nie zmieniło od czasów niewidomego Mareczka, to mam wszystko:)

Posted
4 minuty temu, Murka napisał:

Jak się nic nie zmieniło od czasów niewidomego Mareczka, to mam wszystko:)

Dane się nie zmieniły, ale potrzebujemy innego opisu fakturki, więc wolę dokładnie wytłumaczyć, o co chodzi

Posted

Tyle dobrego tu się wreszcie dzieje! I ja wierzę w doświadczenie i mądrość Murków. Musi być dobrze. W ONku, też może dojść do głosu owczarkowa intuicja, że tym  Ludziom warto zaufać. Jak tyko Misiek będzie pod opieką Murków, wpłacam swoją skromną deklarację na konto skarbnika. Z niecierpliwością czekam na poniedziałek. 

• Upvote 2
Posted
8 godzin temu, konfirm31 napisał:

Tyle dobrego tu się wreszcie dzieje! I ja wierzę w doświadczenie i mądrość Murków. Musi być dobrze. W ONku, też może dojść do głosu owczarkowa intuicja, że tym  Ludziom warto zaufać. Jak tyko Misiek będzie pod opieką Murków, wpłacam swoją skromną deklarację na konto skarbnika. Z niecierpliwością czekam na poniedziałek. 

I ja tak sądzę. Do tej pory nie miał dobrych doświadczeń z ludźmi, więc jaki ma być: grzeczny, potulny, przytulas? Musi upłynąć trochę czasu, żeby poczuł się w końcu bezpieczny. A łatka agresora została mu przypięta wyjątkowo szybko i bezpodstawnie.

Posted
4 minuty temu, mar.gajko napisał:

Dwa dni. Nerwy mnie zeżrą.

Mój Tz umówiony jest z TZ Murki w poniedziałek o 13 w schronie. 

Kciuki wciąż potrzebne!

Posted

i ja trzymam mocno :) musi być dobrze :)

Posted

Wysyłam mu do Murki szeleczki nowiutkie, które zostały z zakupów dla Misia BIBI. i mocno trzymam kciuki za jego zdrowie i dochodzenie do siebie w hoteliku.

• Upvote 1
Posted

Owczarek już w drodze do murkowego weta - wszystko odbyło się bez żadnych problemów -  staruś wyszedł sobie po prostu z boksu na smyczy, pospacerował z TZ Murki, zrobił co trzeba i w drogę do lepszego świata !

Oby tak dalej.

Teraz czekamy na jutrzejsze wieści od Murki :)

• Upvote 8
Posted

Też mi łzy stanęły w oczach, że ta bieda już wolna. Ten schron to mordownia a pies był asgresywny z bólu, uszy są bardzo bolesne. Ja tez adoptowałam psa, którego chciano uspić bo agresywny - pogryzl dziewczynę własnie zbólu bo mial potwornie chore uszy. Wzięłam, wyleczyłam i przez 4 lata nawet u mnie nie warknął, nawet z bólu.

Więc napewno jak psina będzie miała zdrowe ucho to bedzie normalna.

• Upvote 2