Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć, czy labradora można trzymać w nocy w garażu? Znam ludzi którzy tak robią ale chciałem się upewnić. Mam labradora szczeniaka który jest super ale w nocy robi kupy gdzie chce (upatrzył sobie pokoik dziecka) i wchodzi nam do łóżka. Chcę jakoś rozwiązać ten problem, bo przecież z biegiem czasu powinien spać w innym pomieszczeniu niż nasza sypialnia. Chcę go stopniowo przyzwyczajać. Już czasami wypuszczam go na działkę i zostawiam na 10 do 20 min. Wpuszczam do domu jak nie skiałczy ale z tym garażem to nie wiem czy jeszcze nie jest zbyt wcześnie. W dzień już został. Mimo, że wieczorem zrobiłem pewne zabezpieczenia to i tak rozwalił wielki ceramiczny wazon, który umknął mojej uwadze. Dzięki za jakąś pomoc. Zeby było jasne to garaż jest dość duży i ma tam swoje legowisko, gryzaki i wodę

Posted

Nie, nie można.

Labrador to pies rodzinny i potrzebuje przede wszystkim towarzystwa, a szczególnie mały szczeniak.

Naucz psiaka załatwiać się na dworze i nie pozwalaj na wskakiwanie do łóżka. Lepiej poświęcić trochę czasu na wychowanie psa niż wyrzucać go do garażu...

• Upvote 1
Posted

Cześć,

To takie karanie psa za nieudolne wychowywanie. Poświęć chwile na wychowanie, a zobaczysz, że pies szybko załapie co wolno, a czego nie wolno.

W garażu to można trzymać samochód albo rower.

Pozdrawiam

Posted

Zgadzam się, garaż to na samochód a pies ma być z ludźmi w domu. Szczeniaka można wychować bo szybko sie uczy tylko trzeba chcieć i miec  trochę cierpliwości bo to psie dziecko. Ludzkie sika w pieluch czasem do dwoch lat i to normalne a mały psi dzieciak ma wytrzymywać 10 godzin bo właściciel nie ma cierpliwości sprzątać i uczyć własciwych zachowań?

• Upvote 1
Posted
Dnia 3.01.2017 o 20:51, gojka napisał:

Zastanawia mnie po co ludzie kupują psa? Bo mają duży garaż?

Ludzie kupują psy z różnych względów. Ja lubię zwierzęta a psy mają ogromny wpływ na dzieci (szczególnie labradory) Na Pani błyskotliwy komentarz mogę odpowiedzieć tylko prośbą o czytanie ze zrozumieniem.

Posted

Ok. Psy mają ogromny i pozytywny wpływ na wychowywanie dzieci. Na noc nie zamykałem go w garażu jednak wiem że nie ma w tym nic złego. Może wy jesteście bezrobotni w dzień cały czas siedzicie w domu. Ja jednak nie. Mały szczeniak labrador pozostawiony sam w domu to masakra. Więc wydaje mi się, że w chwili gdy dzieci idą do przedszkola i szkoły a my do pracy to lepiej jest jeśli pies zostanie w garażu. Towarzystwa mu nie braknie bo ma przy sobie rodzinę wielodzietną. W sobotę i w niedzielę jest cały czas z nami 

Posted
Dnia 3.01.2017 o 17:55, dwbem napisał:

Zgadzam się, garaż to na samochód a pies ma być z ludźmi w domu. Szczeniaka można wychować bo szybko sie uczy tylko trzeba chcieć i miec  trochę cierpliwości bo to psie dziecko. Ludzkie sika w pieluch czasem do dwoch lat i to normalne a mały psi dzieciak ma wytrzymywać 10 godzin bo właściciel nie ma cierpliwości sprzątać i uczyć własciwych zachowań?

Proszę przeczytać jeszcze raz ze zrozumieniem to co napisałem. I proszę mi nie mówić o dzieciach bo mam ich troje :) Staram się uczyć psa załatwienia swoich potrzeb poza domem

Posted
11 godzin temu, rebepas napisał:

Ludzie kupują psy z różnych względów. Ja lubię zwierzęta a psy mają ogromny wpływ na dzieci (szczególnie labradory) Na Pani błyskotliwy komentarz mogę odpowiedzieć tylko prośbą o czytanie ze zrozumieniem.

Może niepotrzebnie odnosisz wszystko do siebie.Czy to nie Ty napisałeś o sąsiedzie trzymającym psa w nocy w garażu? Czy ja może nie zrozumiałam co napisałeś?

Tak,wszyscy jesteśmy bezrobotni:) ewentualnie emeryci i renciści.

I w nocy pilnujemy swoich psów zamiast trzymać je  w garażu.

Jak nie masz czasu dla psa to mogłeś pomyśleć  o wzięciu go kiedy masz np. urlop.

Posted
5 godzin temu, gojka napisał:

Może niepotrzebnie odnosisz wszystko do siebie.Czy to nie Ty napisałeś o sąsiedzie trzymającym psa w nocy w garażu? Czy ja może nie zrozumiałam co napisałeś?

Tak,wszyscy jesteśmy bezrobotni:) ewentualnie emeryci i renciści.

I w nocy pilnujemy swoich psów zamiast trzymać je  w garażu.

Jak nie masz czasu dla psa to mogłeś pomyśleć  o wzięciu go kiedy masz np. urlop.

Kolejny raz proszę o czytanie ze zrozumieniem.  Dziękuję za radę dotycząca urlopu itd. Ja urlop biorę dla dzieci :) Tak pisałem że znam takie osoby i bynajmniej nie sądzę aby komuś się działa krzywda. Nie napisałem, że ja tak robię. Powiem jednak więcej. Na wiosnę chcę kupić budę dla psa ponieważ chcę aby maił swoją przestrzeń i w razie gdy my będziemy wychodzić z domu mógł pobiegać po działce mając jednocześnie miejsce do odpoczynku. Proszę nie mylić budy dla psa z kagańcem itd. Jeśli dalej jest Pani zainteresowana moimi planami to idę z nim na szkolenie bo pies ma odegrać dużą rolę w wychowywaniu moich dzieci. Nie zamierzam zamykać go na noc w garażu ale chciałbym doprowadzić do tego, że będzie spał w innym miejscu niż moja sypialnia. Wybaczy mi Pani, ale nie powiem dlaczego :) 

Jeśli w tym zakresie może mi pani coś podpowiedzieć to proszę bardzo. Nie che mi się rozmawiać o tym kogo Pani pilnuje w nocy. A co do czasu to przywiozłem pieska przed świętami i byliśmy z nim cały czas bo miałem tydzień wolnego. Nie napisałem też, że nie mam cierpliwości do sprzątania po nim itd. Gdybym tak myślał to rozmawialibyśmy obecnie o pluszaku :)