MargaretS Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Mam pytanie. Moja suczka od dluższego juz czasu jest na RC Hypoallergenic, ale chciałabym ja przestawic na Hill's Znalazłam takie karmy: [url=http://animalia.pl/produkt,490,63,Hill_s_Canine_z_d.html]Hill's Canine z/d low allergen 7.5kg - karmy specjalistyczne - zdrowie - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/url] [url=http://animalia.pl/produkt,451,63,Hill_s_Canine_d_d.html]Hill's Canine d/d kaczka z ryżem 2kg - karmy specjalistyczne - zdrowie - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/url] [url=http://animalia.pl/produkt,12925,63,Hill_s_Canine_z_d.html]Hill's Canine z/d Ultra 10kg - karmy specjalistyczne - zdrowie - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/url] [url=http://animalia.pl/produkt,456,63,Hill_s_Canine_d_d.html]Hill's Canine d/d łosoś z ryżem 14kg - karmy specjalistyczne - zdrowie - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/url] Czy ktoś z was stosował którąś z tych karm i może cos o niej powiedzieć? Smakuje psom? Tolerują ją (wiem, że to zależy od psa, ale może jest jakas tendencja na tak lub na nie;))? Która ma szanse byc najlepsza? Będę wam bardzo wdzięczna za podpowiedzi, bo juz nie wiem, co wybrać:roll: Quote
MargaretS Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Słuchajcie ja wiem, że to nie jest jakiś fascynujący temat, ale naprawdę jeśli ktoś takiej karmy używał, będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Niestety Hill's nie ma próbek, więc tym bardziej zależy mi na waszych opiniach:lol: Quote
Bzikowa Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Ja dawałam psu Hill'sa ale żadną z wymienionych przez Ciebie. Karmiłam lamb&rice'em. I niestety wrażenia mam negatywne : nie chciał jej w ogóle jeść, drapał się, miał zaczerwienione nad oczami i lizał łapki. Pierwszy raz w życiu miał jakiekolwiek objawy alergii właśnie na tej karmie... Ale trudno cokolwiek doradzać bo niektóre psy świetnie na Hills'ie żyją... :roll: Quote
MargaretS Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Właśnie, właśnie :roll: tamte są niby specjalne dla alergików, ale to też niczego nie gwarantuje Quote
mjola Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Ja karmię swoje psiaki karmą : Mastery Mastery Adult Sensitive jest to karma na bazie kaczki, jestem z niej zadowolona, żaden z moich psiaków nie miał po niej oznak alergii, jest ona równiez polecana na forum westów Quote
kaskaSz Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Ja swojego psa karmiłam Masterem, ale nie chciał go jeść. Jednak nie ma to jak RC sensible, choć niestety jego jakość spada. Quote
MargaretS Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 I smakuje RC sensitive twojemu psiakowi? bo tam same ryby nie wiem czy beda mi to jadly:roll: Quote
Kisses Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Zawsze można kupić najmniejszą paczuszkę,żeby spróbować ;) Quote
kaskaSz Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Foxiemu daje RC sensible, a nie sensitive. RC sensible je najlepiej ze wszystkich, które próbowałam mu dawać, choć czasem i tego nie chce jeść ;) Ogólnie to on jest wybredny i chyba ma uczulenie na coś z karmy, bo jak jadł jako szczeniak purinę dog chow z kurczakiem to się ciągle drapał, jak zmieniłam na taką karmę ale z jagnięciną to był spokój. Ale na 100% nie wiem, bo nie miał testów, to tak z mojej obserwacji wynika, a że westy mają często uczulenia na kurczaka to może i Foxi ma? Na RC dla westów też źle zareagował, puriny dla dorosłych psów nie chciał jeść, bo miała duże granulki, mastery też nie za bardzo... Kisses nie zawsze jest możliwość kupna małej paczki, albo próbki... Quote
Bzikowa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Bzu jadł RC sensible kiedyś kiedyś dawno temu i dobrze było. Zrezygnowałam na rzecz innych karm, bo uważam, że RC jest troszkę przereklamowany a zawiera sztuczne konserwanty, którymi nie chcę psa faszerować. Mogą oczywiście nie wpływać na nic, ale wolę być zapobiegliwa niż potem mieć problem. Zwłaszcza, że jest na rynku wiele innych dobrych karm. Teraz jesteśmy na BRIT Care. Wypróbowałam już salmon&potato, lamb&rice small breed i activity, wszystkie po prostu [B]WSUWA[/B] i ma się świetnia. Mam jeszcze mały worek Acany lamb&apple do wypróbowania i wtedy zdecyduję na czym go zostawić. Ale ten Brit Care bardzo fajny skład ma i naprawdę smakuje mu, może tego spróbujesz? Można zamówić worki po 1 kg i próbować. Ja tak zrobiłam ;) Jestem ciekawa jak podejdzie mu Acana. Wcześniej próbowaliśmy Hills'a (drapał się i miał oznaki alergii) i 1st Choice (zupełnie nie chciał tego jeść). W ogóle to musiałam mu nowej karmy szukać bo był przez ponad rok na Nutro Choice Lamb&Rice i było SUPER ale dostałam bardzo wiarygodny cynk, że zmienia się producent a co za tym idzie i skład się pogorszy. No i cena wzrośnie. I tak właśnie się stało. pzdr;) Quote
kaskaSz Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Właśnie w RC tak się stało jak z Nutro Choice. Na razie nie będę zmieniała mu karmy, bo i tak rodzina na mnie wrzeszczy, że na psie experymentuje i znowu przeze mnie dostanie uczulenia i niepotrzebnie będzie cierpiał... Quote
MargaretS Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 A macie jakies doświadczenia z Eukanubą? Np. ta nowa seria Wild Nature. Brit Care jest tak samo dobre jak RC bądź Hill's czy trochę z niższej półki? Quote
Kisses Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 [quote name='MargaretS']A macie jakies doświadczenia z Eukanubą? Np. ta nowa seria Wild Nature. Brit Care jest tak samo dobre jak RC bądź Hill's czy trochę z niższej półki?[/quote] Właśnie, właśnie ^^ Zastawiam się, czy psa tym nie karmić. Quote
MargaretS Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Spontanicznie kupiłam dzis na spróbowanie Acane, dwa rodzaje: jagnięcina z jabłkiem i jagnięcina z rybą. Dam znać po paru dniach próby. Porównałam składy z Eukanuba i wyszło mi że Acana (te dwie konkretnie) jest bardziej treściwa: ma więcej białka, olejów, innych składników. Generalnie skład mi się podoba. No i w przeciwieństwie do Eukanuby nie ma ani grama kurczaka, na którego moja Inez jest uczulona. Bzikowa, podawałaś już swojemu białasowi tą karmę? samkowała mu? Quote
Bzikowa Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Acanę Lamb&Apple je od wczoraj, ale jeszcze pomieszaną z Brit Care Activity (nie chciałam gwałtownie zmieniać) więc jeszcze zmian zauważyć nie mogę. Co do Brit'a. BRIT CARE jest z tej samej półki co RC, Hills etc. Składy mi się bardzo podobają, poza tym od ponad miesiąca testujemy różne Brit Care'y (pisałam jakie) i jest super. Natomiast BRIT jest rzeczywiście duuuużo gorszy ale jego nawet nie miałam zamiaru próbować :wink: A Eucanubę próbowałam raz, dawno temu, ale już nawet nie pamiętam jaki rodzaj. Pamiętam natomiast tę bardzo malowniczą biegunkę białasa po niej :lol: Więcej żadnej Eucanuby mu nie dawałam.;) Quote
Kisses Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Czyli BRIT be, a BRIT CARE :loveu: ? Acana też składem mi podchodzi (Acana Puppy Small Breed) Quote
perfectly Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 My się właśnie szykujemy do szczeniaczków i szukam karmy dla swojej psinki, na drugą połowę ciąży,zwróciłam uwagę na Brit Care lamb&rice nie wiem tylko czy jej posmakuje bo to wybredne bydle jest:evil_lol: Quote
angelus222 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 My też teraz będziemy zmieniać karmę bo niestety Jasper ma oznaki alergii i drapie się w łapkę :roll: Do tej pory jadł RC mini junior. Zastanawiamy sie nad Puriną pro plan z łososiem i Brit Care. Polecano nam też Ariona. Tylko że te dwie ostatnie dość ciężko kupić bo jak na razie nie znalazłam ich w żadnym sklepie internetowym w których robie zakupy. A wy może znacie jakiś sklep internetowy w których są te karmy? Quote
Kisses Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Brit CARE trudno Ci znaleźć? U mnie z Puriną i Arionem jest poblem :lol: A na Animali lub KrakVecie nie ma? Ja Brit CARE [mamy Puppy All Breed] kupowałam w sklepie, który jest w Rzeszowie, ale zdaje się wysyła na całą Polskę. 1kg brit CARE to chyba 18 zł + przesyłka... Sklep nazywa się Obywatel Pies [[url]www.obywatelpies.pl][/url] Quote
angelus222 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 No właśnie trudno :diabloti: W kakadu wczoraj byłam i nie było ani Ariona ani Brita Care. W animali jest Brit Care ale jest mały wybór i jak patrzyłam to nie było nic dla szczeniaków. A w krakvecie nie patrzyłam bo nawet jak by był to i tak bym od nich nie zamówiła :evil_lol: Ale jak na razie kupiliśmy wczoraj Purine pro plan z łososiem. I jak na razie maluch wcina :razz: Quote
Recommended Posts