maggiep Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Witam i z góry przepraszam jeśli umieściłam post w złym miejscu. Od ponad tygodnia mam w domu szczeniaka rasy cocker spaniel angielski. Piesek po przybyciu do nas zachowywał się dość dobrze, nie skomlał i nie tęsknił za domem. Niestety od dwóch dni między godziną czwartą a piątą rano budzi się i zaczyna się wycie, piszczenie, drapanie drzwi od sypialni. Dodam, że piesek śpi z nami w pokoju. Swoje potrzeby załatwia na macie. Mój chłopak po ok. 15 min wycia ma już dosyć bierze go na dwór na szybkie sikanie, daje śniadanie i sam zaczyna się szykować do pracy. Kiedy wychodzi z domu przynosi mi go znów do sypialni i w tym momencie mamy powtórkę z rozrywki. Znów skacze na drzwi i piszczy jak szalony, próbuję go wtedy uspokoić, ale to nic nie daje.. Quote
Dawid1990 Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 ile ma wasz szczeniaczek. Ja mialem podobnie, ale okazało się, że za szybko go wziąłem od matki i to był wyraz jego przerażenia. Musial mi spać przy poduszcze i przytulony inaczej się nie dało. Jaki jest wiek szczeniaczka ? Quote
maggiep Posted November 27, 2016 Author Posted November 27, 2016 Psiak ma 8 tygodni. Próbowaliśmy go brać do łóżka, ale to nic nie dało. Quote
Black&Tan Posted November 27, 2016 Posted November 27, 2016 5 godzin temu, maggiep napisał: Psiak ma 8 tygodni. Próbowaliśmy go brać do łóżka, ale to nic nie dało. Wasz psiak ma 8 tyg a od prawie dwóch macie go w domu u siebie, Szczeniak przez minimum 8 tyg. powinien być przy matce Quote
maggiep Posted November 28, 2016 Author Posted November 28, 2016 Niestety daliśmy się nabrać "hodowczyni", że piesek może być już wydany po 6 tygodniach. Jest to nasz pierwszy pies i nie miałam zielonego pojęcia, że powinien być przy matce do 8 tygodnia ( nasza wina,że tego nie sprawdziliśmy sami). Kiedy zapytałam kiedy piesek będzie gotowy do obioru Pni powiedziała, że już można go odebrać. Postanowiliśmy nie zamykać drzwi od sypialni i faktyczne jest lepiej. Psiak jak ma ochotę to wychodzi sobie i wraca po czasie na legowisko. Piszczy jeszcze wtedy, gdy ktoś z domowników wychodzi z domu. Staje pod drzwiami skomli i skacze na drzwi, Quote
Black&Tan Posted November 28, 2016 Posted November 28, 2016 Psiak potrzebuje dużo kontaktu z Wami, ciepła i czułości. Zastępujecie mu matkę. Quote
maggiep Posted November 28, 2016 Author Posted November 28, 2016 Staramy się poświęcać mu każdą wolną chwilę. Ja specjalnie wzięłam wolne, aby spędzać z nim cały dzień. Quote
Recommended Posts