Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak struś to struś. Przecież on jest  wielki. Dałyście takie imię   to i macie kawał psa. :)  Dobrze ,że jest łagodny  i nie pozjada reszty .

Posted
6 godzin temu, Poker napisał:

Jak struś to struś. Przecież on jest  wielki. Dałyście takie imię   to i macie kawał psa. :)  Dobrze ,że jest łagodny  i nie pozjada reszty .

Imię ma "radyskie". Można mu je zmienić ale przez to rozmiar psa się nie zmniejszy :).

• Upvote 1
Posted

W nocy spokojnie, 3 x nasikane i 1 kupa. Biała, którą zmiotłam szczotką. Rano się wybiegały, wysikały, zjadły śniadanko. Żaden jeszcze nie szczekał, Struś jest przyjacielem wszystkich ale muszę oczywiście uważać na Tyćkę - bo mała i Ronisia - bo męska konkurencja na pokładzie. Rysa też super dziewczyna, przybiega na zawołanie. Struś niekoniecznie ale przytulak na maksa. Ogony w górze, czują się jak w domu chociaż nie uważam żeby to kieyś były psy domowe.

Tyle reszta po 15.00. Pa

Posted

Dziękuję anecik za poranne newsy:). Mam nadzieję, że  szybko załapią, że "te sprawy" załatwia się na zewnątrz. Po SPA i zdjęciach do ogłoszeń zacznę Strusia ze zdwojoną siłą ogłaszać aby szybko zapanował u Ciebie spokój i porządek:).

• Upvote 1
Posted

Zaglądam do Strusia:)

Rzeczywiście jest większy niż sądziliśmy, na oko to chyba nawet blisko 30 kg będzie tak jak stoi przy (chyba) anecik na zdjęciu...Taki wielkości labradora prawda?

To jedna niespodzianka, drugą jest jego wspaniały charakter. Ze swoją urodą i tak dobrym charakterem szybko znajdzie dom- dużo osób chce adoptować psy właśnie tej wielkości, widzę to po ogłoszeniach, które robię dla ludzi.

Po SPA będzie prawdziwą gwiazdą:)

Posted

Ja niestety wczoraj nie dotrwałam do przyjazdu psiaczków. Cieszę sie, ze pierwsze wieści z DT są optymistyczne ! Tycia w porównaniu do Strusia, to maleństwo ! Mogłaby "robić" za pchełkę w jego futerku.

• Upvote 1
Posted
4 minuty temu, Onaa napisał:

Podglądam sobie wątek kudłaczka od czasu do czasu:), jak będę robiła bazarek to w 1/2 będzie dla niego.

Bardzo serdecznie dziękuję :). Struś bardzo kiepsko finansowo stoi :(.

Posted
58 minut temu, milagros19853201 napisał:

zapisze sobie wateczek slabiej z deklaracja ale jakby byly potrzebne fanty na bazarek napewno cos by sie znalazlo

Bardzo dziękuję. Tak myślę o stworzeniu bazarku, gorzej u mnie z czasem ale może coś wymyślę. Może byśmy połączyły fanty, ja też coś znajdę ale nie za wiele, można by z połączenia fantów jakiś bazarek stworzyć :)

25 minut temu, Mattilu napisał:

Zapisuje watek. Moge dolozyc 20 zl deklaracji, poprosze nr konta i nazwe banku, albo Paypal :) 

Bardzo pięknie dziękuję za deklarację:).  Prześlę nr konta i nazwę banku. Jeszcze tylko zapytam czy jest to deklaracja stała ?

Posted
28 minut temu, Onaa napisał:

Weszłam niepotrzebnie na stronkę psów z Radys na fb,

:(:(

Kochana, ja to samo  niepotrzebnie dzisiaj zrobiłam i na Sputniku się zatrzymałam dłużej :(

Posted
4 minuty temu, Sara2011 napisał:

Kochana, ja to samo dzisiaj niepotrzebnie dzisiaj zrobiłam i na Sputniku się zatrzymałam dłużej :(

a ja się bardzo ciesze, że tam zaglądnęłyście...nawet jeśli serce teraz boli, to może kolejna i kolejna osoba dołączy się i kolejne pieski wyjadą gdy nasza trójka znajdzie domy? Myślałyśmy bardzo z Elą nad Sztamą...już prawie ona miała jechać ale jednak przyjechała Rysa.

Może uda sie jej pomóc? dla 10 osób składka po 30 zł na m-c to nie jest fortuna a dla psa to szansa na życie w hoteliku z którego szybko pójdzie do domu...

Przepraszam za tą dygresje...

:)

Posted
24 minut temu, kiyoshi napisał:

a ja się bardzo ciesze, że tam zaglądnęłyście...nawet jeśli serce teraz boli, to może kolejna i kolejna osoba dołączy się i kolejne pieski wyjadą gdy nasza trójka znajdzie domy? Myślałyśmy bardzo z Elą nad Sztamą...już prawie ona miała jechać ale jednak przyjechała Rysa.

Może uda sie jej pomóc? dla 10 osób składka po 30 zł na m-c to nie jest fortuna a dla psa to szansa na życie w hoteliku z którego szybko pójdzie do domu...

Przepraszam za tą dygresje...

:)

Oj boli, boli serce.

Tymczasem ja martwię się czy Struś czegoś nie zmalował u anecik. Sunie są grzeczniejsze a chłopaczyska jak to chłopaczyska :)

Posted
3 minuty temu, Sara2011 napisał:

Oj boli, boli serce.

Tymczasem ja martwię się czy Struś czegoś nie zmalował u anecik. Sunie są grzeczniejsze a chłopaczyska jak to chłopaczyska :)

sądze, że za jakąś godzinę już będzie coś wiadomo:)

Psiaki pewnie biegają w anecikowym ogrodzie i są szczęsliwe  :)

Posted
18 minut temu, Onaa napisał:

Czy widziałyście może na żywo Sztamę ? Rozumiem że raczej tyle wiadomo o tych psinach :( co jest na stronie "Psy z Radys" i nic więcej.

Ja wiem tylko to co na stronie "Psy z Radys". Nie sądzę, żeby ktoś z nas widział na żywo Sztamę. Może trzeba pytać wolontariuszki pod nickiem "Psy z Radys" o szczegóły, bo one na pewno mają taką możliwość aby zobaczyć na żywo psiaka.

Posted
4 minuty temu, Anula napisał:

Struś jest śliczny.Sądzę,że szybko znajdzie dom.

P1120072.jpg

Anula, musi znaleźć szybko domek bo anecik tam oszleje z tym zwierzyńcem:).

Posted

DSC_2222%20Custom.JPG Na stronie "Schronisko Radysy" - Adopcje - samice jest takie mimronkowe cudo

Ma numer 2925 i wiek 3 lata. Jeśli wciąż tam siedzi to teraz będzie miała ok.7.

drugi to piesek DSC05561%20Custom.JPG  ma nr 3932 i też ok. 3 lata - jeśli siedzi tam 3-4 lat to będzie miał ok. 7

oczywiście pod warunkiem, że strona jest aktualizowana i psiaczki żyją....

Chciałoby się im wszystkim pomóc tylko jak?....