elik Posted November 7, 2016 Posted November 7, 2016 Przyczłapałam i ja, wreszcie się odrobiłam z różnych różności :) Pięknie się nam wszystko ułożyło i to w dość krótkim czasie. Żeby teraz też reszta poszła gładko i szybko :) Quote
Sara2011 Posted November 7, 2016 Author Posted November 7, 2016 4 minuty temu, elik napisał: Przyczłapałam i ja, wreszcie się odrobiłam z różnych różności :) Pięknie się nam wszystko ułożyło i to w dość krótkim czasie. Żeby teraz też reszta poszła gładko i szybko :) Dokładnie elik :). Ale razem damy radę ! Quote
elik Posted November 7, 2016 Posted November 7, 2016 1 minutę temu, Sara2011 napisał: Dokładnie elik :). Ale razem damy radę ! Musimy :) Już nie mamy wyjścia :) Quote
Bogusik Posted November 7, 2016 Posted November 7, 2016 Ale fajnie,że Struś załapie się na sobotni transport :) A czy on jest już zarezerwowany? Albo przegapiłam,albo nie ma o tym info. Quote
elik Posted November 7, 2016 Posted November 7, 2016 1 minutę temu, Bogusik napisał: Ale fajnie,że Struś załapie się na sobotni transport :) A czy on jest już zarezerwowany? Albo przegapiłam,albo nie ma o tym info. Zarezerwowałam go wstępnie, bo nie było jeszcze pewne, czy Pati go zabierze z Radys. Sara2011 ma jutro potwierdzić. Quote
Bogusik Posted November 7, 2016 Posted November 7, 2016 1 minutę temu, elik napisał: Zarezerwowałam go wstępnie, bo nie było jeszcze pewne, czy Pati go zabierze z Radys. Sara2011 ma jutro potwierdzić. Super! :) Quote
Sara2011 Posted November 7, 2016 Author Posted November 7, 2016 Teraz, agat21 napisał: 10 złotych stałej dla Strusia :) Agat21 - wielkie, wielkie dzięki :). Quote
Anecik Posted November 7, 2016 Posted November 7, 2016 Sara czy umawiać Strusia do fryzjera na początek przyszłego tygodnia? Quote
Sara2011 Posted November 7, 2016 Author Posted November 7, 2016 12 minut temu, anecik napisał: Sara czy umawiać Strusia do fryzjera na początek przyszłego tygodnia? Umawiaj kochana :) Quote
malagos Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 Jestem i ja, ale tylko będę podczytywać, nie mogę nic zadeklarować :( Ogarniam biedy u nas na wsi, kolejny czeka na pomoc. Quote
sybil Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 Deklaracja + coś do fryzurki przelane. Trzymaj się Piesku, aż boję się cieszyć . Obyś miał więcej szczęścia niż biedny Iwo . Quote
Sara2011 Posted November 8, 2016 Author Posted November 8, 2016 54 minut temu, sybil napisał: Deklaracja + coś do fryzurki przelane. Trzymaj się Piesku, aż boję się cieszyć . Obyś miał więcej szczęścia niż biedny Iwo . Bardzo dziękuję:) Quote
elik Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 2 godziny temu, sybil napisał: Deklaracja + coś do fryzurki przelane. Trzymaj się Piesku, aż boję się cieszyć . Obyś miał więcej szczęścia niż biedny Iwo . Sara widzę, że nie zdradziłaś jakie były parapety z adopcją Strusia :) Niewiele brakowało, a Struś poleciałby do kogoś innego. Quote
Sara2011 Posted November 8, 2016 Author Posted November 8, 2016 18 minut temu, elik napisał: Sara widzę, że nie zdradziłaś jakie były parapety z adopcją Strusia :) Niewiele brakowało, a Struś poleciałby do kogoś innego. elik, zaglądam dosłownie na sekundę bo jestem w pracy a mam młyn. Możesz napisać :) Quote
Anecik Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 29 minut temu, elik napisał: Sara widzę, że nie zdradziłaś jakie były parapety z adopcją Strusia :) Niewiele brakowało, a Struś poleciałby do kogoś innego. A gdzież to Struś chciał zamieszkać? Quote
Bogusik Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 Też jestem ciekawa,kto chciał Strusia zgarnąć? Quote
elik Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 4 godziny temu, Sara2011 napisał: elik, zaglądam dosłownie na sekundę bo jestem w pracy a mam młyn. Możesz napisać :) 4 godziny temu, anecik napisał: A gdzież to Struś chciał zamieszkać? 2 godziny temu, Bogusik napisał: Też jestem ciekawa,kto chciał Strusia zgarnąć? Ja też tylko z doskoku, bo gotuję bazarek też dla Rysy, bo ma deklaracji tylko 80,00 zł + 30,00 jak Lisia i Ares pojadą do DS więc muszę szukać kaski :) Ale zaspokoję Waszą ciekawość :) Wczoraj zarezerwowałam na 100 % z wyjazdem ze schronu 12.XI. Rysę i Sasankę. Moje dane do adopcji już były w Radysach i powiedziałam, że znajoma, dla której rezerwuję Sasankę zadzwoni i poda dane do umowy. Powiedziałam też, że rezerwuję dla innej znajomej psiaka Strusia i że potwierdzenie rezerwacji i podanie danych do adopcji nastąpi jutro rano, czyli dzisiaj. Potwierdzenie rezerwacji było uzależnione od tego, czy Struś zmieści się w transporcie Patrycji. Patrycja stwierdziła, że wszystkie 3 psiaki może zabrać z Radys do W-wy więc dzisiaj rano Sara2011 dzwoni do Radys, żeby potwierdzić rezerwację i podać dane do umowy adopcyjnej i dowiaduje się, że wczoraj, 5 minut po mojej rezerwacji, zadzwoniła pani i podała dane do umowy Strusia i Struś już jest adoptowany. Wyobrażam sobie, jak w tym momencie czuła się Sara. Na szczęście nie zrezygnowała i zadzwoniła do mnie z tą wiadomością. Ja zagotowałam. No kurtka nie dość, że Iwo, to jeszcze Struś !!!! No ale dzwonię i na spoko tłumaczę pani, że tamta pani, to nie ta pani, dla której rezerwowałam Strusia. Mówię - moja znajoma miała dzwonić dopiero dzisiaj rano, a nie kilka minut po moim telefonie. Pytam jeszcze, czy podała moje nazwisko, bo tak się umówiłyśmy. Pani po drugiej stronie mówi, że nie podała. No więc pytam na jakiej podstawie myślała, że to moja znajoma ? Powiedziałam, że nie pozbierałam się jeszcze po sytuacji z Iwo, a ona serwuje mi nowy stres, że nie wyobrażam sobie, żeby tak to zostawiła, że ponieważ Struś był zarezerwowany, to jego adopcja przez inną osobę jest nieważna. Rozumiem, gdyby nie było potwierdzenia, tak jak się umówiliśmy itp... Na koniec powiedziałam, że jeśli jest odpowiedzialną osobą, to oczekuję, że zadzwoni i anuluje tamtą umowę adopcyjną i powiadomi o tym moją znajomą. Nie pamiętam już ile czasu upłynęło od mojej rozmowy z panią ze schroniska, gdy zadzwoniła Sara i uradowanym głosem mówi - UDAŁO SIĘ ! No i tak to się udało :) Quote
Sara2011 Posted November 8, 2016 Author Posted November 8, 2016 Dzięki elik za wszystko:). Ja już miałam stan przedzawałowy. Wykończył mnie ten dzisiejszy dzień. Najważniejsze że dobrze się skończył. Oby Struś już był u anecik..... Quote
Bogusik Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 Rzeczywiście można było zejść na zawał po takiej informacji.Elu,jak dobrze,że nie odpuściłaś i sprawę załatwiłaś pozytywnie.Bardzo dziękuję :) Tak naprawdę,to odetchniemy,jak psiaki przekroczą bramę schronu,bo ja nie mam zaufania do tych "instytucji" Quote
elik Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 23 minut temu, Sara2011 napisał: Dzięki elik za wszystko:). Ja już miałam stan przedzawałowy. Wykończył mnie ten dzisiejszy dzień. Najważniejsze że dobrze się skończył. Oby Struś już był u anecik..... Czułam to w Twoim głosie. 13 minut temu, Bogusik napisał: Rzeczywiście można było zejść na zawał po takiej informacji.Elu,jak dobrze,że nie odpuściłaś i sprawę załatwiłaś pozytywnie.Bardzo dziękuję :) Tak naprawdę,to odetchniemy,jak psiaki przekroczą bramę schronu,bo ja nie mam zaufania do tych "instytucji" Też tak samo myślę - oby psiaki były już w DT. Jak ja dotrwam do soboty ???? Quote
elik Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 Dziewczynki kochane, ponieważ Rysa nie ma ani połowy potrzebnej kasy, a w dodatku zupełnie nieodpowiednie imię, serdecznie zapraszam na bazarek imienny. Jest piękna nagroda ! Quote
elik Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 Patrycja przysłała mi SMSa, że transport z Radys do W-wy dla naszych 3 psiaczków będzie kosztował 230,00 zł, czyli wyniesie to po 76,66666 zł od psiurka :) Zdaje mi się, że napisałam tylko na wątku Sasanki, że Patrycja prosi o jeden przelew więc powiedziałam, że ja Jej wpłacę, a potem mysie rozliczymy. Quote
Sara2011 Posted November 8, 2016 Author Posted November 8, 2016 32 minut temu, elik napisał: Patrycja przysłała mi SMSa, że transport z Radys do W-wy dla naszych 3 psiaczków będzie kosztował 230,00 zł, czyli wyniesie to po 76,66666 zł od psiurka :) Zdaje mi się, że napisałam tylko na wątku Sasanki, że Patrycja prosi o jeden przelew więc powiedziałam, że ja Jej wpłacę, a potem mysie rozliczymy. Dzięki Elu za informację. W wolnej chwili podeślij mi nr konta na który należy zrobić zwrot za transport Strusia. Quote
elik Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 14 minut temu, Sara2011 napisał: Dzięki Elu za informację. W wolnej chwili podeślij mi nr konta na który należy zrobić zwrot za transport Strusia. Mam już nr konta Patrycji i mam wpłacić jak psiaki odjadą z Radys. Patrycja da znać SMS-em. Quote
Recommended Posts