Sara2011 Posted January 7, 2017 Author Posted January 7, 2017 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: I ja kciukuję! Domek zapowiada się nieźle. Labek może sie okazać świetnym kompanem dla Barrego :) Labek juz staruszek niestety:(. Quote
Sara2011 Posted January 7, 2017 Author Posted January 7, 2017 Najgorzej że ja cały czas nie mam osoby do przeprowadzenia PA, chyba muszę do kogoś z FB napisać. Quote
kiyoshi Posted January 7, 2017 Posted January 7, 2017 Przed chwilą, Sara2011 napisał: Najgorzej że ja cały czas nie mam osoby do przeprowadzenia PA, chyba muszę do kogoś z FB napisać. Napisz z fb, tam też jest sporo doświadczonych osób. Mi dla Rudaska wizyte robiła osoba z fb i wcale się nie pomyliła:) Quote
sybil Posted January 7, 2017 Posted January 7, 2017 Strusinku, oby to był TEN NAJLEPSZY domek dla Ciebie (ale i tak zawsze będziesz tęsknił za Anecik ) Quote
Anula Posted January 7, 2017 Posted January 7, 2017 Ja podałam tel.do kora78.Wystarczy zadzwonić i porozmawiać o wizycie.Lucyna jest z Wałbrzycha ale też zna chyba jakieś osoby co chodzą do tamtejszego Schroniska. Quote
Sara2011 Posted January 7, 2017 Author Posted January 7, 2017 Fundacja Mania Pomagania zgodziła się przeprowadzić wizytę. Czekamy teraz na informacje, kiedy wizyta może się odbyć. https://www.facebook.com/fundacjamaniapomagania/ Quote
Anecik Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 Dnia 7.01.2017 o 18:04, Sara2011 napisał: Fundacja Mania Pomagania zgodziła się przeprowadzić wizytę. Czekamy teraz na informacje, kiedy wizyta może się odbyć. https://www.facebook.com/fundacjamaniapomagania/ A kiedy wizyta? Quote
Sara2011 Posted January 9, 2017 Author Posted January 9, 2017 Zadzwoniła do mnie Pani z Fundacji, że dzisiaj dzwoniła do Pani aby umówić się na wizytę. A Pani do niej że będą musieli przełożyć adopcję o miesiąc, bo niby dostali skierowanie do sanatorium ale za miesiąc to na pewno będą chcieli jakiegoś psa. Także daję sobie spokój z tym domem, bo nie zależy mi na domu który chce jakiegoś psa tylko na takim który chce właśnie Strusia. Druga sprawa to nic mi o sanatorium nie wspominano i nie wiem czy się Pani rozmyśliła i to był taki wybieg. A jak rozmawiałam z Panem to wydawał mi się konkretny. Szkoda czasu marnować na dywagacje. Szukamy dalej. Szukamy domku z sercem. Nie wiem tylko co teraz z transportem EMI. Quote
togaa Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 A to się anecik ucieszy z powyższej wiadomości ;-) 3 Quote
Sara2011 Posted January 9, 2017 Author Posted January 9, 2017 Wiecie co, jestem wkurzona na maksa za zawracanie komuś d..y jak się nie jest zdecydowanym ! Quote
Anecik Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 20 minut temu, Sara2011 napisał: Zadzwoniła do mnie Pani z Fundacji, że dzisiaj dzwoniła do Pani aby umówić się na wizytę. A Pani do niej że będą musieli przełożyć adopcję o miesiąc, bo niby dostali skierowanie do sanatorium ale za miesiąc to na pewno będą chcieli jakiegoś psa. Także daję sobie spokój z tym domem, bo nie zależy mi na domu który chce jakiegoś psa tylko na takim który chce właśnie Strusia. Druga sprawa to nic mi o sanatorium nie wspominano i nie wiem czy się Pani rozmyśliła i to był taki wybieg. A jak rozmawiałam z Panem to wydawał mi się konkretny. Szkoda czasu marnować na dywagacje. Szukamy dalej. Szukamy domku z sercem. Nie wiem tylko co teraz z transportem EMI. To niech sobie wezmą jakiegoś a nie Barego. Czyli nie byli zakochani. Poczekajmy co powie mechanik bo jeszcze nie dzwonił. Koszt na 1 psiaka z hotelu pod drzwi domu) to ok. 240 zł + opłata za autostradę. A Pani ile może dać na transport - pytałaś? Albo poszukać jeszcze na FB. A może ogłosić Dafi na tamte rejony (Wrocłąw)? Ona cudna malunia to pójdzie migiem i jechałyby po jednym w każdą stronę :) Quote
Anula Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 Dnia 6.01.2017 o 20:51, Sara2011 napisał: hehehe Domek jednorodzinny, 27a ogrodu, w domu 13-letni piesek labrador. Piesek do domu do przytulania oczywiście. Państwo oczywiście zgadzają się na PA. Rozmawiałam z Panem (Pani stała obok i też słuchała), Pan wyjeźdża w poniedziałek w Alpy na narty ale żona w razie czego jest w domu, mam dokładny adres i nr telefonów (stacjonarny i komórkowy). Dlaczego Pani nie jedzie w Alpy nie spytałam :). Ale też w razie czego proszę o pomoc w transporcie, przynajmniej do Wrocławia. Pomyślałam że może by Emi i Strusia na jednym ogniu upiec, tzn. jednym transportem ich przewieźć o ile wizyta PA wypadnie dobrze :). To już Pan nie jedzie w Alpy? A co z labradorem jak Państwo jadą do sanatorium? Quote
Sara2011 Posted January 9, 2017 Author Posted January 9, 2017 10 minut temu, Anula napisał: To już Pan nie jedzie w Alpy? A co z labradorem jak Państwo jadą do sanatorium? Anula, dobre pytanie. Ale ja nawet nie będę tam dzwonić i pytać, szkoda czasu na takich ludzi. Nie o taki dom mi dla Strusia chodzi. Quote
Anula Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 1 minutę temu, Sara2011 napisał: Anula, dobre pytanie. Ale ja nawet nie będę tam dzwonić i pytać, szkoda czasu na takich ludzi. Nie o taki dom mi dla Strusia chodzi. I masz rację.Struś musi trafić do najlepszego domu po tym co przeszedł.Trzeba na spokojnie poczekać,Struś jest śliczny i znajdzie dom wypasiony z morzem miłości do niego i opieki. Quote
sybil Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 1 godzinę temu, Sara2011 napisał: Anula, dobre pytanie. Ale ja nawet nie będę tam dzwonić i pytać, 1 godzinę temu, Anula napisał: To już Pan nie jedzie w Alpy? A co z labradorem jak Państwo jadą do sanatorium? Jak to? Nie wiecie co się stało? Pani zdecydowała się jechać z Panem w Alpy! Co ma biedak sam szusować po stokach, jeszcze by Go ktoś poderwał i dopiero by było Quote
Anecik Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 7 minut temu, sybil napisał: Jak to? Nie wiecie co się stało? Pani zdecydowała się jechać z Panem w Alpy! Co ma biedak sam szusować po stokach, jeszcze by Go ktoś poderwał i dopiero by było Zupełnie nieprawda :D Pan nie jedzie w Alpy bo doczekał się na sanatorium. Co tam Alpy jak Ciechocinek czeka :D :D Quote
sybil Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 3 minuty temu, anecik napisał: Zupełnie nieprawda :D Pan nie jedzie w Alpy bo doczekał się na sanatorium. Co tam Alpy jak Ciechocinek czeka :D :D No tak, Alpy przegrały z Ciechocinkiem , na dodatek można pospacerować z labradorem po deptaku... Quote
Anecik Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 2 minuty temu, sybil napisał: No tak, Alpy przegrały z Ciechocinkiem , na dodatek można pospacerować z labradorem po deptaku... Jak zapisali labka na turnus to też pojedzie :D Quote
sybil Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 A Strusiowi to ne wadi, bo on kooocha Anecik 2 Quote
Sara2011 Posted January 9, 2017 Author Posted January 9, 2017 Hehe, ale tu wesoło:) Pani do sanatorium a ja powoli rozglądam się za niezłym szpitalem psychiatrycznym bo jeszcze parę takich domów się zgłosi to mogę nie wyrobić :). Quote
Gabi79 Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 Dobrze, że pani powiedziała, że nieaktualne. Czasem się zdarza, że ludzie nie odbierają telefonu, bo boją się powiedzieć, że zrezygnowali z adopcji. Quote
Sara2011 Posted January 9, 2017 Author Posted January 9, 2017 22 minuty temu, Gabi79 napisał: Dobrze, że pani powiedziała, że nieaktualne. Czasem się zdarza, że ludzie nie odbierają telefonu, bo boją się powiedzieć, że zrezygnowali z adopcji. Ona w sumie nie powiedziała, że to nieaktualne. Ale że dopiero za miesiąc, po tym sanatorium. Quote
Tyśka) Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 Skoro nie chcą Strusia, to nie. Ich strata! :D Quote
Sara2011 Posted January 9, 2017 Author Posted January 9, 2017 7 godzin temu, anecik napisał: To niech sobie wezmą jakiegoś a nie Barego. Czyli nie byli zakochani. Poczekajmy co powie mechanik bo jeszcze nie dzwonił. Koszt na 1 psiaka z hotelu pod drzwi domu) to ok. 240 zł + opłata za autostradę. A Pani ile może dać na transport - pytałaś? Albo poszukać jeszcze na FB. A może ogłosić Dafi na tamte rejony (Wrocłąw)? Ona cudna malunia to pójdzie migiem i jechałyby po jednym w każdą stronę :) Lilu dzwoniła, szykuje się niedługo (być może w tym tygodniu jeszcze) transport dla psiaka z Zawiercia do Lilu, z powrotem mogłaby jechać Emi. Wtedy koszt rozłoży się na 2 psiaki. Quote
Recommended Posts