Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ciotki Kejciu szuka psiaków do adopcji.

"Szukam też dla znajomej małego pieska może być szczeniaczek albo taki do 2-3 lat ale z małych takich do połowy łydki powiedzmy - i dla drugiej rodziny małego pieska podkołdernika że tak powiem ale starszego powiedzmy w wieku około 9-10 lat ale też z małych bo to dla starszych ludzi więc musi być wiekowy :-) jakby ktoś coś to proszę pisać :) "

Posted

Sisi wydała dziś z siebie coś na kształt półszczeku. I to na widok psa na spacerze. Japkę jak zwykle rozdarła pierwsza Loczka ,a Sisi próbowała jej dorównać. Niestety ciągnie jak parowóz. Niby to małe i na krótkich łapinach ,ale siłę toto ma. Suńka wybrała sobie mnie na pańcię. Pańcia ciągle się boi.Dziwne, bo zwykle sunie przepadają za pańciem.

Za to nie warknęła dziś na kotę , która bez pardonu pchała się do miski Sisi.

Posted
12 godzin temu, Bogusik napisał:

Czekałam na wpłatę od ulvhedinn,ale się nie doczekałam odczytania 2 pw. Wiec bazarek psiowy rozliczam bez jej właty

Z bazarku uzbierało się na potrzeby Sisi i Kubusia 511,30zł

Anulko,potwierdź na bazarku

http://www.dogomania.com/forum/topic/337411-rozliczam-psiowe-co-niecozapraszam-do-061116/?page=6

Dziękuję Bogusik już potwierdzam kwotę 511,30zł i uzupełniam w poście rozliczeniowym.Napisałam także mail do MALWA z zapytaniem.

Posted

Dziś był telefon o Sisi. Pani zadeklarowała ,że dom na wsi, teren dobrze ogrodzony. Na moje pytanie gdzie by sunia przebywała, padła odpowiedź ,że gdzie by chciała.Chodziłaby sobie wolna i miałaby budę. Rzekłam tylko krótko i węzełkowato ,że to sunie na kolanka i do łóżeczka ,a nie do budy.Pani zakończyła rozmowę.

Posted
28 minut temu, Poker napisał:

Dziś był telefon o Sisi. Pani zadeklarowała ,że dom na wsi, teren dobrze ogrodzony. Na moje pytanie gdzie by sunia przebywała, padła odpowiedź ,że gdzie by chciała.Chodziłaby sobie wolna i miałaby budę. Rzekłam tylko krótko i węzełkowato ,że to sunie na kolanka i do łóżeczka ,a nie do budy.Pani zakończyła rozmowę.

No tak,zdarzają się i takie propozycje warunków dla psiaków. Te budy chyba nigdy się nie skończą.Zawsze mnie zastanawia po co komu pies,który ma przebywać w budzie.

• Upvote 1
Posted
14 minut temu, Anula napisał:

No tak,zdarzają się i takie propozycje warunków dla psiaków. Te budy chyba nigdy się nie skończą.Zawsze mnie zastanawia po co komu pies,który ma przebywać w budzie.

Ja też się zastanawiam i nie rozumiem.

Anula, a może usunąć Yoko z tytułu wątku ?

Posted
Teraz, Poker napisał:

Ja też się zastanawiam i nie rozumiem.

Anula, a może usunąć Yoko z tytułu wątku ?

Mogę usunąć,nic nie szkodzi na przeszkodzie.

Posted

Wczoraj miałam zapytanie o Sisi z OLX od P.Ani F.Dziś dopiero mnie powiadomiło OLX (chyba śpią do południa).W każdym razie przedstawiłam warunki adopcji i poprosiłam o kontakt z DT.

Posted
O 23.11.2016 o 09:16, mdk8 napisał:

ciotki Kejciu szuka psiaków do adopcji.

"Szukam też dla znajomej małego pieska może być szczeniaczek albo taki do 2-3 lat ale z małych takich do połowy łydki powiedzmy - i dla drugiej rodziny małego pieska podkołdernika że tak powiem ale starszego powiedzmy w wieku około 9-10 lat ale też z małych bo to dla starszych ludzi więc musi być wiekowy :-) jakby ktoś coś to proszę pisać :) "

w Radysach jest mały, biały, śliczny ok. 8 letni piesek PYŁEK....

Posted

Zawsze naszym psiakom co dwa tygodnie w OLX zmieniałam miasto tj.Wrocław,Poznań.OLX idzie 2 tygodnie już na Wrocław ale chyba nie ma sensu zmienić na Poznań bo nikt z Poznania raczej nie będzie zainteresowany Sisi.

Posted

W tej chwili otrzymałam taką wiadomość z OLX.

• Witam. Czy ogłoszenie jest aktualne? Teściowa, kobieta po 60tce szuka małej suczki która będzie jej towarzyszyć na spacerach i spędzać całe dnie razem. Jeżeli tak proszę napisać czy ewentualne jutrzejsze odwiedziny byłyby możliwe bo jesteśmy z Opola a wybieramy się do Wrocławia na Jarmark Bożonarodzeniowy. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

• dzisiaj, 22:00Twoja odpowiedź

Ogłoszenie jest aktualne.Bardzo proszę o kontakt tel.podany w ogłoszeniu z Domem Tymczasowym Sisi. Ja tylko ogłaszam Sisi.
    Serdecznie pozdrawiam.

Posted

Przed chwilą przyszedł na mój telefon stacjonarny SMS nadany wczoraj o g 22.20. Niestety nie zdążyłam zapisać nr telefonu. SMS. na stacjonarne to porażka.

Anula, dzwoniłam teraz do Ciebie ,ale nie odbierasz. Chciałam ,żebyś podała mi adres mejlowy tego pana.

Posted
12 minut temu, Poker napisał:

Przed chwilą przyszedł na mój telefon stacjonarny SMS nadany wczoraj o g 22.20. Niestety nie zdążyłam zapisać nr telefonu. SMS. na stacjonarne to porażka.

Anula, dzwoniłam teraz do Ciebie ,ale nie odbierasz. Chciałam ,żebyś podała mi adres mejlowy tego pana.

Pokerku- olx nie wyświetla całego adresu email nadawcy...Podejrzewam więc że Anula nie ma maila....

sms na stacjonarny....no- to jest talent;)....

Posted

Ludzie nie rozróżniają czy nr jest na stacjonarny czy komórkowy.

Anula mu odpowiedziała, więc jakaś możliwość jest. Nie odbiera telefonu.Może wyszła z domu.

Posted
38 minut temu, Poker napisał:

Ludzie nie rozróżniają czy nr jest na stacjonarny czy komórkowy.

Anula mu odpowiedziała, więc jakaś możliwość jest. Nie odbiera telefonu.Może wyszła z domu.

Już rozmawiałyśmy.Napisałam do Pana wiadomość aby zadzwonił do Ciebie i poprosiłam o nr.tel.

Posted

Pan dzwonił. Był bardzo zaskoczony ,że nie będzie można zabrać Sisi od razu. Był też zdziwiony potrzebą wizyty PA. Wytłumaczyłam mu o co chodzi. Miał się naradzić z żoną. Na razie jest cisza. Mamy wrażenie z mężem ,że pies  ma być niespodzianką, bo niby dlaczego chętna sama nie dzwoni i nie pyta o Sisi. A poza tym ma się naradzić z żoną , a nie z teściową. Pożyjemy, zobaczymy.

Pan w tej chwili zadzwonił. Wyczuliśmy doskonale. To ma być niespodzianka dla teściowej. Powiedziałam ,że niespodzianka jest niemożliwa.Osoba adoptująca MUSI jasno i dobitnie wyrazić zgodę na przyjęcie psa. Pan powiedział ,że oczywiście wizyta PA będzie możliwa u teściowej. Pan z żona jadą już do Wrocławia. Za ok. godzinę będą u nas.

Dzis rano trymowałam i wyczesywałam Sisi.Wygląda na to ,że ona lubi te zabiegi.

Posted

No tak, wielu tak myśli. Pies do adopcji to powinniśmy być szczęśliwe że ktoś w ogóle chce wziąć i całować po rękach, że ktoś robi nam "wielką przysługę" :(

Posted

Już po wizycie . Państwo mili, sami maja labradora i kota. Starsza pani jeszcze nie widziała Sisi. Poprosiłam ,żeby pokazali jej i żeby ona dzwoniła do mnie . Byli zaskoczeni taką procedurą, bo przecież jak się bierze psa ze schronu, to nie ma żadnych wizyt. trochę im wytłumaczyłam o co chodzi. W międzyczasie był kolejny telefon tym razem z Międzyborza. Pani też na emeryturze mieszka z mężem.Mają dom z dużym ogrodem. Mieli pieska bardzo podobnego do Sisi i chcą tylko takiego. Z rozmowy wygląda na to ,że dobry dom. Pani bardzo prosiła o Sisi gotowa po nią przyjechać, zgadza się na wizytę PA.

Zobaczymy co powiedzą państwo którzy byli dziś. Poczekam ze 2 dni . Jak się nie zgłoszą , to będę  się kontaktować z panią z Międzyborza.

Posted

Międzybórz to chyba k/Kalisza jest.Tam będzie ciężko z wizytą ale zobaczymy.

A jak Państwu z Opola podobała się Sisi?

To chyba miał być prezent mikołajkowy dla teściowej.

Poker dzięki za wszystko co robisz.