Anula Posted November 13, 2016 Author Posted November 13, 2016 4 minuty temu, Poker napisał: Tak, bez małych dzieci. Myślę ,że od 6 -7 lat mogłyby być. To w takim razie umieść w tekście a ja naniosę zmiany. Quote
Poker Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 20 godzin temu, Poker napisał: Sisi- mała,psia królewna o dłuższej sierści szuka domu. Sisi jest małą, śliczną, przemiłą, łagodną i grzeczną suczką. Jej wiek określono na 2 lata. Nie jest więc już rozbrykanym szczeniakiem, nie niszczy, zachowuje czystość w domu i ładnie chodzi na smyczy. To mądra i posłuszna suczka. Człowieka darzy ogromnym zaufaniem. Z psami dobrze się dogaduje , kota toleruje. Jak na psią królewnę przystało ma biały żabot, dłuższą kremową i podpalaną sierść. Waży 5,8kg, a w kłębie mierzy 25cm. Jest wysterylizowana, posiada,czip i pełny pakiet szczepień. Teraz czeka na wspaniały, spokojny domek , ewentualnie z dziećmi od 6 -7 lat ,który ją pokocha bez granic. Sisi przebywa w Domu Tymczasowym we Wrocławiu.Więcej informacji dotyczących Sisi, można uzyskać pod podanym numerem telefonu. Poprawka na zielono. Quote
Havanka Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 Ogłoszenia dla Kubusia: https://www.gumtree.pl/a-psy-i-szczenieta/wroclaw/kubus-maly-radosny-piesek-szuka-rodziny-na-wlasnosc/1001831472390910470665509 http://alegratka.pl/ogloszenie/kubus-maly-radosny-piesek-szuka-rodziny-28174688.html http://wroclaw.lento.pl/kubus-maly-radosny-piesek-szuka-rodziny,4972527.html http://www.hirosi.pl/index.php/ogloszenie/18240 http://wroclaw.oglaszamy24.pl/ogloszenie/982116365/wroclaw-Kubus-maly-radosny-piesek-szuka-rodziny-na-wlasnosc.html http://www.pineska.pl/?controlCode=239c49c62f3a00d5aab2481362f86fa2&id=162464&do=confirm http://tablica.com/category/939/Psy-bez-rodowodu/listings/59596/Kubus,-maly,-radosny-piesek,-szuka-rodziny-na-wlasnosc.html http://zwierzeta.hiperogloszenia.pl/psy/ogloszenie/501334-kubus-maly-radosny-piesek-szuka-rodziny-na-wlasnos-E6--oferta-wroclaw/ http://owi.pl/ogloszenie/kubus_maly_radosny_piesek_szuka_rodziny_na_wlasnosc,1177727 Quote
Poker Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Sisi wskoczyła dziś sama do mnie do łóżka. Wielka z niej pieszczocha. 1 Quote
Anula Posted November 14, 2016 Author Posted November 14, 2016 Miałam zapytanie,czy Sisi jest jeszcze do adopcji od P.Karoliny.Poprosiłam o kontakt tel. Zmiany w ogłoszeniu OLX naniesione. https://www.olx.pl/oferta/sisi-mala-psia-krolewna-o-dluzszej-siersci-szuka-domu-CID103-IDiGIT5.html Quote
Poker Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Na razie nikt nie dzwonił. Będę płakać za nią. Quote
Anula Posted November 14, 2016 Author Posted November 14, 2016 3 godziny temu, Poker napisał: Na razie nikt nie dzwonił. Będę płakać za nią. Poker,będziesz płakać ze szczęścia jak Sisi znajdzie porządny dom. Na razie dopiero drugi dzień idą ogłoszenia,a więc wszystko przed nami. Nie wiem czy podziękowałam Havance za ogłoszenia.DZIĘKUJĘ HAVANKO,NIGDY NAM NIE ODMAWIASZ POMOCY. Quote
Tyśka) Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Kochani są... oboje ;) Myślę, że długo nie pomieszkają u szafirki i Poker :) Quote
Havanka Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 1 godzinę temu, Anula napisał: Poker,będziesz płakać ze szczęścia jak Sisi znajdzie porządny dom. Na razie dopiero drugi dzień idą ogłoszenia,a więc wszystko przed nami. Nie wiem czy podziękowałam Havance za ogłoszenia.DZIĘKUJĘ HAVANKO,NIGDY NAM NIE ODMAWIASZ POMOCY. Niech przyniosą psiaczkom kochające domy ! Quote
Havanka Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 Mam zapytanie w spr. Kubusia z Gumtree. napisała p. Anna C. Poprosiłam o kontakt z Hanią. Quote
Poker Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 Sisi zaczęła ciągnąć na smyczy jak parowóz. Łapki krótkie ,ale mocne. Jakby nie była na smyczy, to pogoniłaby dziś do psa i widziałabym ją jak swój własny nos. Bardzo zaczęła gubić sierść, trymowałam ją. Była bardzo grzeczna. 1 Quote
MALWA Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 Śliczne psiaki, choć Kubuś bardziej podobał mi się przed strzyżeniem. Według mnie powinny dość szybko pofrunac do swoich domków. Quote
Poker Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 Pani, która jest chętna na Sisi nie daje za wygraną.Wczoraj dzwoniła, dziś rano przysłała SMS. ,żże nadal czeka na Sisi. Wie ,że szukamy domu bez małych dzieci,ale ona nadal czeka. I miejsce w jej domu dla Sisi będzie zawsze czekało. Pani zakochała się od pierwszego wejrzenia. Ona rozglądała się za psem niezdecydowanie,ale jak zobaczyła Sisi to chce już tylko ją. I bądź tu mądry i pisz wiersze. A sunia nadal słodka. Wskakuje rano do łóżka przywitać się. Dziś na spacerze spotkaliśmy gryfonika belgijskiego, którego moje psy znają. Sisi postawiła uszy i chciała bardzo intensywnie wąchać Lady, była wręcz natarczywa.Nie wiem czemu to przypisać, bo do naszych nie zachowuje się tak. Quote
Anula Posted November 16, 2016 Author Posted November 16, 2016 19 minut temu, Poker napisał: Pani, która jest chętna na Sisi nie daje za wygraną.Wczoraj dzwoniła, dziś rano przysłała SMS. ,żże nadal czeka na Sisi. Wie ,że szukamy domu bez małych dzieci,ale ona nadal czeka. I miejsce w jej domu dla Sisi będzie zawsze czekało. Pani zakochała się od pierwszego wejrzenia. Ona rozglądała się za psem niezdecydowanie,ale jak zobaczyła Sisi to chce już tylko ją. I bądź tu mądry i pisz wiersze. A sunia nadal słodka. Wskakuje rano do łóżka przywitać się. Dziś na spacerze spotkaliśmy gryfonika belgijskiego, którego moje psy znają. Sisi postawiła uszy i chciała bardzo intensywnie wąchać Lady, była wręcz natarczywa.Nie wiem czemu to przypisać, bo do naszych nie zachowuje się tak. Poker,Ty masz na co dzień Sisi i zapewne już wiesz jakiego Sisi domu potrzebuje.Czy to jest ten dom z 2 letnim dzieckiem? Czy Sisi bawi się zabawkami,pluszakami? Może jednak byłby to dobry dom jeżeli dziecko jest spokojne,nie nadpobudliwe? Może dać możliwość Pani na zapoznanie się z Sisi i dzieckiem? Co o tym sądzisz? Bogusik może zadzwonić do Pani i jeszcze wysondować jaki to jest dom i co oferuje dla Sisi. A z gryfonikiem to mogło być tak,że Sisi w przeszłości miała z podobnym psiakiem do czynienia i dlatego tak się zachowywała. Quote
szafirka Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 Dzwoniła wczoraj jakaś Pani i to była chyba ta skierowana przez Havankę, ale powiedziała, że przedyskutuje sprawę z mężem i ewentualnie zadzwoni. Dzisiaj dzwoniła Pani z Wrocławia chętna na Kubusia, przekazałam dane Anuli. Kubuś dalej szalony, wszędzie go pełno, ciągnie na smyczy, tak jakby chciał być w kilku miejscach jednocześnie. Taki pozytywnie zakręcony przystojniaczek. Quote
Poker Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 Mało,że pani rano przysłała SMS. to przed chwilą znowu dzwoniła. Pani mieszka w 2.piętrowym domku z dużym ogrodem. Na dole mieszkają rodzice pani z sunią, na 1.piętrze mieszka ciocia pani z kolejna sunią. Sisi byłaby 3. sunią w tym domu. Mąż i rodzice pani zgadzają się na naszą małą. Sama nie wiem co robić. trochę obawiam się 19.miesięcznego chłopca, bo wiem co mój wnuk wyprawiał w tym wieku. Może zaprosić państwa do nas, pójść razem na spacer.Potem pojechać do nich. Plusem tego domu jest , że Sisi nigdy nie siedziałaby długo sama, bo albo by szła do cioci albo rodziców. Poczekam do piątku czy coś się nie urodzi nowego. Jeżeli nie, to może się umówię na weekend na wizytę u nas. 1 Quote
Gusiaczek Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 4 godziny temu, szafirka napisał: Karma Animonda doszła. To klawo :) Quote
Bogusik Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 Rozmawiałam z p.Anią,która jest zainteresowana adopcją Kubusia.Zakochała się w nim od pierwszego wejrzenia i zaraz też odpowiedziała na ogłoszenie.Mieszka z przyjacielem w mieszkaniu własnościowym niedaleko Starej Odry.Zwierzaki towarzyszyły im od zawsze.Owczarek Niemiecki był u nich do końca i odszedł za TM 4 lata temu.Musiało minąć trochę czasu,aby mogli dać dom innemu psiakowi,ponieważ bardzo przeżyli odejście owczarka.Rodzice,którzy mieszkają w Zgorzelcu,mają koty przygarnięte ze schroniska.Rodzina bardzo zwierzolubna i nie obojętna na ich krzywdę,przeprowadzają zbiórkę karmy dla schroniska.Tyle w skrócie z rozmowy. Odebrałam domek bardzo pozytywnie i już rozmawiałam z Poker,która zgodziła się zrobić wizytę p/a.Bardzo,bardzo dziękujemy! :) Także kciuki kochani na pokład! Czekamy na Poker,która ustali termin wizyty i z niej relację Quote
Anula Posted November 16, 2016 Author Posted November 16, 2016 Bogusik a co sądzisz o domku dla Sisi? Poker od niedzieli znów będzie wyróżnione ogłoszenie na OLX dla Sisi a więc pojawi się na pierwszej stronie.To tak dla informacji. Quote
Bogusik Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 Nie mogłam z Poker dłużej porozmawiać o Sisi,bo miała swoje obowiązki i musiała kończyć rozmowę.Jednak tak jak pisze,są obawy o małe dziecko,ale dzieci też są naprawdę różne.Nie rezygnowałabym z tego domku,tym bardziej,że Pani nie odpuszcza.Dobrym pomysłem jest zaproszenie Państwa do siebie,a później ewentualna rewizyta.Dużo po tym będzie można wywnioskować i wtedy podjąć decyzję. Quote
Anula Posted November 16, 2016 Author Posted November 16, 2016 6 minut temu, Bogusik napisał: Nie mogłam z Poker dłużej porozmawiać o Sisi,bo miała swoje obowiązki i musiała kończyć rozmowę.Jednak tak jak pisze,są obawy o małe dziecko,ale dzieci też są naprawdę różne.Nie rezygnowałabym z tego domku,tym bardziej,że Pani nie odpuszcza.Dobrym pomysłem jest zaproszenie Państwa do siebie,a później ewentualna rewizyta.Dużo po tym będzie można wywnioskować i wtedy podjąć decyzję. Tak masz rację.Tylko jeszcze nie wiadomo nic o ogrodzeniu i o innych domownikach,czy aby tam nie było przepełnienia,ponieważ dom jest napakowany ludźmi i zwierzętami.Chciałabym aby Sisi naprawdę czuła się królewną w swoim domu. Quote
Anula Posted November 16, 2016 Author Posted November 16, 2016 Havanko nadeszły pieniążki w kwocie 353,00zł z bazarku za transport.Ogromnie dziękuję za poświęcony czas i za pomoc dla naszych milusińskich.Zaraz potwierdzę na bazarku. Quote
Bogusik Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 5 minut temu, Anula napisał: Tak masz rację.Tylko jeszcze nie wiadomo nic o ogrodzeniu i o innych domownikach,czy aby tam nie było przepełnienia,ponieważ dom jest napakowany ludźmi i zwierzętami.Chciałabym aby Sisi naprawdę czuła się królewną w swoim domu. Jeżeli wizyta u Poker będzie ok to właśnie jej wizyta u Państwa pozwoli ocenić warunki do jakich miała by trafić Sisi.Dlatego uważam,że Poker dobrze planuje :) Quote
Poker Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 Jasne ,że nie oddam Sisi bez wizyty w domu i zgody wszystkich osób mieszkających w tym budynku. Tam są 3 niezależne mieszkania. Sytuacja o tyle jest korzystna ,że wszyscy nawzajem opiekują się psami w razie potrzeby. Byłyby 3 psy na trzy mieszkania to i tak średnia mniejsza niż np. u mnie. 4 futrzaki na 1 dom. Tak jak pisałam na parterze mieszkają rodzice , na I piętrze ciocia , a na II piętrze chętni na Sisi. Quote
Recommended Posts