Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaka ta Sisi jest słodka i urocza. Nie pisałam jeszcze ,że ona pięknie się uśmiecha.Dosłownie. A dziś poczuła mokra karmę , bo na suchą ma długie zęby i stanęła słupka na tylnych  łapkach,a przednimi zaczęła machać. No słodycz. Oby  się udało mi  zrobić jej zdjęcia w akcji.

• Upvote 1
Posted
9 godzin temu, Bogusik napisał:

To prawda,że zdjęcia ze schronu i u Poker,to tak,jakby były podmienione psiaki.Zupełnie wyglądem,a raczej kolorem szaty,do siebie nie pasują :)

Jeżeli ona taka płochliwa,to faktycznie potrzebna inna osoba do pomocy.Jeżeli chętnie daje się przekupić smaczkami,to może i zdjęcia uda się zrobić fajniejsze.

A może szafirek lub P. Grzegorz podmienili po drodze Sisi - bo przecież ona całkiem inna :)

• Upvote 1
Posted

Szanowny Odbiorco,

informujemy, że Nadawca Zooplus AG c/o Dirks Consumer Logis przygotował dla Ciebie paczkę o numerze: 54664740201 (Nr referencyjny: 77263247). Przewidywana data doręczenia paczki zostanie wskazana w kolejnym e-mailu. Otrzymasz go, gdy odbierzemy paczkę od Nadawcy.

Adres doręczenia: 755-121-83-88 Pani Hotel dla zwierz t Szafirka, ul. Asnyka 11 , 67-100 Nowa Sûl.

Przewidywane godziny doręczenia pod podanym adresem: 13:30 - 16:30.

Paczka już przekazana GSL, ale myślę, że będzie  dopiero w poniedziałek - święto mamy.
Dziewczyny, zniżkę 4% mam wykupioną do marca 2017 r. i , póki co, nie będę kupowała następnej, zatem zapraszam na zakupy ;) Oczywiście mam nadzieję na kupony rabatowe i punkty, za które dla Waszych Podopiecznych coś wpadnie w gratisie:)

Posted
2 godziny temu, Gusiaczek napisał:

Paczka już przekazana GSL, ale myślę, że będzie  dopiero w poniedziałek - święto mamy.
Dziewczyny, zniżkę 4% mam wykupioną do marca 2017 r. i , póki co, nie będę kupowała następnej, zatem zapraszam na zakupy ;) Oczywiście mam nadzieję na kupony rabatowe i punkty, za które dla Waszych Podopiecznych coś wpadnie w gratisie:)

Gusiaczku,stokrotne dzięki za pomoc.Jesteś Kochana.

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Poker,czy dla Sisi jest potrzebne jakieś jedzonko,puszki? Może Gusiaczek by też zamówiła?

Nie , dziękuję. Zawsze wyżywienie dajemy od siebie .

To jednak Sisi ze schronu. Ona tak się zmieniła po kąpieli. W schronie miała nastroszona sierść ,a teraz ma mięciutką i gładką. Tylko w pobliżu ogona jest bardziej szorstka.

Chodzi za mną i tryka mnie  mokrym nochalkiem .

Posted

To wygląda na to,że jest bardzo fajnym kontaktowym psiakiem.A jak do dzieci zachowuje się? Były wnuczęta z wizytą?

Trzeba będzie szykować Sisi do ogłoszeń tylko jeszcze kilka fajnych zdjęć by się przydało.Teraz zrobić dobre zdjęcie to graniczy z cudem,jest szaro i brzydko,brak słońca.

Posted

Sisi jest bardzo fajna chociaż zaczęła ujawniać lęki. Boi się samochodów, gwałtownych ruchów i hałasów , obcych ludzi i przechodzenia przez drzwi. O dziwo przez furtkę nie.

Wnuki maja być w tych dniach. Ogłoszenia trzeba pędem robić  bo szkoda trzymać ją w DT.

Posted
5 godzin temu, Poker napisał:

Sisi jest bardzo fajna chociaż zaczęła ujawniać lęki. Boi się samochodów, gwałtownych ruchów i hałasów , obcych ludzi i przechodzenia przez drzwi. O dziwo przez furtkę nie.

Wnuki maja być w tych dniach. Ogłoszenia trzeba pędem robić  bo szkoda trzymać ją w DT.

Jak zawsze w przypadku lękliwych psów,nie wiemy przez co przeszły w swoim życiu.Miejmy nadzieje,że Sisi szybko przyzwyczai się do tego wszystkiego,co ją otacza.

Poker,przede wszystkim prośba o kilka fajnych fotek i wtedy będzie można ruszyć z ogłoszeniami.Jak uda się sprawdzić na dzieci,to też będzie super.Wiemy,że dużo czasu nie zostało,ale też nie ma sensu robić ogłoszenia, byle tylko były.Poczekamy na Sisi foteczki :)

Posted

Dziewczyny, wybaczcie prywate...ale tak sobie pomyślałam- u nas w przytulisku od wczoraj są dwie sunie 3 m-czne bardzo podobne do Kubusia. Szukają DS lub DT.

Może znacie kogoś kto chciałby prawdziwego foksteriera...

1.jpg

Posted

Sisi i Kubuś są prześliczne, myślę że oboje nie będą czekali długo na domy :)

1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Dziewczyny, wybaczcie prywate...ale tak sobie pomyślałam- u nas w przytulisku od wczoraj są dwie sunie 3 m-czne bardzo podobne do Kubusia. Szukają DS lub DT.

Może znacie kogoś kto chciałby prawdziwego foksteriera...

1.jpg

O matko jakie cudeńka :(( Takie młodziutkie to na pewno jeszcze bez sterylki, żeby tylko nie trafiły na kogoś kto będzie chciał na nich zarobić :( Gdzie one dokładnie są (bo nie wiem gdzie jest Twoje przytulisko :))?

Posted
14 minut temu, Marysia O. napisał:

O matko jakie cudeńka :(( Takie młodziutkie to na pewno jeszcze bez sterylki, żeby tylko nie trafiły na kogoś kto będzie chciał na nich zarobić :( Gdzie one dokładnie są (bo nie wiem gdzie jest Twoje przytulisko :))?

Centralna wielkopolska- szczegóły mogę przesłać na priv.

One mają ok. 3 m-cy więc na strylizacje nie ma szans:(

Posted
5 godzin temu, Marysia O. napisał:

Już sunie mają DS.Przeczytałam na innym wątku.Ciekawe jaki domek?

Posted

Poker,dziękuję za fotki.Zdjęcia fajne,jeszcze chociaż 4 i będziemy ogłaszać Sisi. Na zdjęcia Kubusia też czekam.Jak tylko będą fajne ruszymy z ogłoszeniami.

Tak jak wcześniej napisałam 8 zdjęć i ruszamy.

Posted

Na tych ostatnich zdjęciach Sisi już bardziej podobna do tej suni, którą widziałam w schronie ;)

Byłam dzisiaj w schronie po owczarka, który jechał do Warszawy; od razu pobiegłam do zagródki, w której była pekineczka, ale tam jej nie było. 

Pracownik powiedział, ze sunia nie wróciła po sterylce do schronu - została chyba zabrana przez panią od razu z gabinetu.

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, Anula napisał:

Już sunie mają DS.Przeczytałam na innym wątku.Ciekawe jaki domek?

jedna w Poznaniu u wolontariusza jakiejś Fundacji, druga we Wrocławiu u Pani która wcześniej też miała foxa.

15033681_1318448874855493_956603084_n.jpg

15057849_1318448898188824_1853735559_n.jpg

• Upvote 4
Posted
23 minut temu, Tola napisał:

Na tych ostatnich zdjęciach Sisi już bardziej podobna do tej suni, którą widziałam w schronie ;)

Byłam dzisiaj w schronie po owczarka, który jechał do Warszawy; od razu pobiegłam do zagródki, w której była pekineczka, ale tam jej nie było. 

Pracownik powiedział, ze sunia nie wróciła po sterylce do schronu - została chyba zabrana przez panią od razu z gabinetu.

Tola ale gdybyś jeszcze mogła raz zadzwonić do gabinetu i upewnić się,że Pani ją zabrała zaraz po zabiegu,bardzo proszę,to będę spokojna..

Posted
2 minuty temu, Anula napisał:

Tola ale gdybyś jeszcze mogła raz zadzwonić do gabinetu i upewnić się,że Pani ją zabrała zaraz po zabiegu,bardzo proszę,to będę spokojna..

Zrobię to oczywiście, tez cały czas myślę o małej, ale to dopiero w poniedziałek, bo jutro prawdopodobnie weta nie ma.

Posted

Mam nadzieję ,że pekinka zaopiekowana.

Całe szczęście ,że sunieczki też tak szybko znalazły się w dobrych rekach. ładnemu zawsze łatwiej.

A my mamy z Sisi długą wspólną noc  w łóżeczku. Jak zgasiłam światło, to Sisi postawiła łapki na materacu i wymownie patrzyła na mnie. Wzięłam ja pod paszki i położyłam obok siebie. Ułożyła głowę na poduszce, ciałkiem przytuliła się do mnie i tak spałyśmy.

Mam wrażenie ,że ona była mało ,że domnym psem , to jeszcze kanapowym.

• Upvote 1