Jump to content
Dogomania

2024 - już za TM :(. Cuda się zdarzają stara 11 letnia Miłeczka bez oczka znalazła kochający domek i śpi na kanapie :D, a starszy Rabarbar też znalazł domek :).

Recommended Posts

Posted

Tyle, że Miła nie ma roku tylko dużo, dużo więcej. Wet powinien poprawić w swoim komputerze.

Interpretacja wyników u starego psa jest zupełnie inna niż u roczniaka.

Posted
7 godzin temu, Jo37 napisał:

Tyle, że Miła nie ma roku tylko dużo, dużo więcej. Wet powinien poprawić w swoim komputerze.

Z jedenastki "uciekła" mu jedynka i tak sunia została roczniakiem - datę urodzenia dorobił odpowiednio do wieku  :)

Posted
Dnia 18.01.2020 o 15:00, Jo37 napisał:

Po prostu spieszył się i wpisał z datą pobrania i wysłania próbki. Nie ma to znaczenia dla wyniku tego badania (w labolatorium nie biorą pod uwagę wieku psa).

Rozmawiałam z wetem i dawka Euthyroxu, którą obecnie dostaje Miła jest za wysoka (wynik pokazuje, że sunia wchodzi w nadczynność tarczycy). Na razie zmniejszamy do poprzedniej dawki (150 mg 2 x dziennie) i za miesiąc trzeba będzie powtórzyć badanie.

• 2 weeks later...
Posted

Rozliczenie za styczeń:

Stan konta na 31 grudzień wynosił -465 zł

+465 zł Jo37

+50 zł Fundacja ZEA

+10 zł malti

+50 zł Fundacja ZEA
- 310 zł hotelowanie 1-31.01

-53 zł szczepienia

-65 zł badanie krwi

-3,50 zł dojazd weta (częściowe koszty)

-175 zł karma

Stan konta na 31 styczeń wynosi -495,50 zł.

Posted
9 godzin temu, Maciek777 napisał:

Dzięki! Właśnie zrobiłem przelew:)

Pieniądze, które wysłałem nie są moją własnością. Stanowią część spadku po, nieżyjących już, Klusce i Pandzie >>>KLIK<<<

Bardzo dziękujemy Maciek  w imieniu Miłej:)

4 minuty temu, Murka napisał:

Już tyle było spokoju, ale niestety wczoraj zobaczyłam u Miłej świeże ranki na głowie - znów się drapie do krwi:( Wzięłam od weta antybiotyk i będę podawać z Encortonem, który mam. Dziś już dostała pierwszą dawkę. Leczenie niestety opóźni kontrolne badanie poziomu tarczycy.

Koszt antybiotyku to 68,10 zł:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/365ffea52fd7e89c

Biedna sunia:(

Posted
Dnia 7.02.2020 o 19:08, Tola napisał:

Bardzo dziękujemy Maciek  w imieniu Miłej:)

23 minuty temu, Jo37 napisał:

Na konto Miłej wpłynęło 200 zł ze spadku po Klusi i Pandusi. 

Bardzo dziękujemy.

Proszę bardzo. Fajnie, że mogliśmy pomóc Miłce:)

Posted

Dzwoniła dziś pani z Rudy Śląskiej, która od jakiegoś czasu śledzi ogłoszenia Miłej. Chce i może podarować dom właśnie takiej starej suni z nikłą szansą na adopcję. Rozmawiałyśmy o problemach zdrowotnych Miłej, pani wszystko rozumie. Ma mi wysłać adres do wizyty i działamy!

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

To by był naprawdę piękny początek roku, gdyby Miła znalazła dom, ale na razie się nie cieszę, bo ostatnio sporo ludzi mnie zawiodło (obietnice i nadzieje, a potem cisza).

Mimo wszystko chciałam się z Wami podzielić tym, że ogłoszenia wbrew pozorom są oglądane:)

• Upvote 1