Jump to content
Dogomania

2024 - już za TM :(. Cuda się zdarzają stara 11 letnia Miłeczka bez oczka znalazła kochający domek i śpi na kanapie :D, a starszy Rabarbar też znalazł domek :).

Recommended Posts

Posted
13 godzin temu, Onaa napisał:

Dziękujemy TZom :) :),  I czekamy na wieści i jakieś zdjęcia.

10 godzin temu, terra napisał:

Zaglądam do Miłeczki i trzymam kciuki za przeprowadzkę.

10 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Miłeczko, to już dzisiaj ..Kciuki zaciśnięte  Znalezione obrazy dla zapytania gify emotikony kciuki

9 godzin temu, elik napisał:

Miłeczko trzymaj się. Dzisiaj czeka cię porządne pranie, a potem będzie już tylko lepiej.

9 godzin temu, Jo37 napisał:

Bardzo się cieszę, że unia wychodzi dzisiaj.

8 godzin temu, malti napisał:

3mam kciuki :)

7 godzin temu, memory napisał:

Dołożę się do utrzymania Milusiej :)

Skromna dyszka, ale może się przyda jako deklaracja stała.

Za listopad i grudzień przelew w drodze do Jo37.

6 godzin temu, Agnieszka103 napisał:

To ja się przypomnę - poproszę dane do przelewu

6 godzin temu, Onaa napisał:

Wszystko ogarnę na spokojnie wieczorem albo jutro. 

Bardzo dziękuję :) :) :)że jesteście dzisiaj tutaj  bo to dla Miłeczki wielki dzień po tylu latach spędzonych za kratami !

Czekamy na pierwsze wieści z nowego rozdziału w życiu suni.

5 godzin temu, Sara2011 napisał:

Czekamy z niecierpliwością :)

3 godziny temu, KrystynaS napisał:

Dziękujemy TZtom Dwóm.

Tak jest Onaa, Dzień Wielki, pogoda piękna w sam raz na piękną zmianę.

2 godziny temu, iwna5702 napisał:

Zaglądam do suni :) Trzymam kciuki

1 godzinę temu, magenka1 napisał:

też trzymam kciuki

Godzinę temu, Nadziejka napisał:

Caluni czas mysle i sle fluidy

stokroc

dla serducka Podobny obraz

Kochane - Miłka dziękuje za kciuki, dobre myśli i wielkie serca,  bo na pewno pomogły w zorganizowaniu tej całej akcji zabrania suni ze schronu.

A więc dzisiaj o godz. 11.30, dzięki pomocy  zaangażowaniu i kciukom tylu osób,
Miłka wyjechała  ze schronu!!!

Oczywiście wyposażyłam TZa w aparat, jednak  tam na miejscu zawsze jest dużo emocji no i Tz zapomniał o zdjęciach :(

MIłka trochę zdezorientowana, ale dzielnie rozpoczęła nowy etap życia. Na pewno była dużo mniej przestraszona niż Lisia.

Jutro Murka napisze więcej i wklei pierwsze zdjęcia zrobione na wolności.

• Upvote 1
Posted
20 minut temu, Murka napisał:

Wet mi napisał, że suńka ma oko, tylko bardzo malutkie - to chyba efekt jakiegoś urazu. Ma świerzba usznego (kolejny pies z Zamościa ze świerzbem...).

Alaskan - nie wiem czy pamiętasz - jak byłyśmy razem w schronie i próbowałyśmy wypytać pracownika o suczkę, to był zdziwiony, ze w schronie jest suczka bez oka...

Może to skutek jakiejś niedawnej walki w boksie?

Posted
5 minut temu, Onaa napisał:

Jak dobrze  że sunia już poza schronem :). kolejna bida ze świerzbem. 

A jak z charakteru ? Spokojna ?

Dobrze, ze to "tylko" uszny, a  nie tak jak u Lisi - drążący :(

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Alaskan - nie wiem czy pamiętasz - jak byłyśmy razem w schronie i próbowałyśmy wypytać pracownika o suczkę, to był zdziwiony, ze w schronie jest suczka bez oka...

Może to skutek jakiejś walki w boksie?

Pamiętam...pracownik nie kojarzył suczki bez oczka....

Posted
10 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Przeraża fakt, że w ogóle ten świerzb jest... beksa_V6_orig.gif

No tak. I do tego  to wygłodzenie  psów beksa_V6_orig.gif

Czekamy na informacje Murki o Miłce.

Posted

Jak dobrze,że sunia opuściła kryminał.

Sisi na szczęście jest zdrowa i  nie jest chuda.No ale ona była od połowy sierpnia. Może te schorzenia skóry występuja w tym schronie u dużych psów.

Posted

Może to oko choć mniejsze to funkcjonuje, może sunia widzi na niego, a świerzb, no cóż trzeba leczyć.

Bardzo fajnie macie to wszystko zorganizowane, pies po wyjściu ze schroniska jedzie najpierw do lekarza, tam wstępne oględziny i badanie. Wiadomo z grubsza jaki jest stan zdrowia tego psa. Chroni to wszystkie inne psy mieszkające już u Murki przed przywleczeniem do hotelu jakiejś choroby zakaźnej. Pewnie dla bezpieczeństwa gdyby było coś zakaźnego to pies pozostaje u weta do czasu podleczenia choroby.

Posted
4 minuty temu, KrystynaS napisał:

Pewnie dla bezpieczeństwa gdyby było coś zakaźnego to pies pozostaje u weta do czasu podleczenia choroby.

Dokładnie tak jest. Tutaj wątek Lisi, która niedawno opuściła schronisko ze świerzbowcem skórnym,  drożdżycą i kto wie czym jeszcze...Kilka dni była u weta, podleczona, wykapana i dopiero pojechała do hoteliku do Murki, jak wet uznał, że zarażać innych psów nie będzie.

Posted

Zapomniałam napisać najważniejszego

3 godziny temu, Tola napisał:

A więc dzisiaj o godz. 11.30, dzięki pomocy  zaangażowaniu i kciukom tylu osób,
Miłka wyjechała  ze schronu!!!

Bardzo, bardzo się cieszę!!! hura.gifhura.gifhura.gif

Posted
9 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Kilka dni była u weta, podleczona, wykapana i dopiero pojechała do hoteliku do Murki, jak wet uznał, że zarażać innych psów nie będzie.

Bardzo dobrą taktykę obraliście Alaskan. Współpracujecie rozsądnie i 'z głową' w kilka osób, no to są tego efekty. Przywleczenie do hotelu zakaźnej choroby skórnej to byłaby katastrofa.

Pozwolę sobie zajrzeć do Lisi 

Posted
4 godziny temu, Murka napisał:

Wet mi napisał, że suńka ma oko, tylko bardzo malutkie - to chyba efekt jakiegoś urazu. Ma świerzba usznego (kolejny pies z Zamościa ze świerzbem...).

To może być też wada wrodzona. U mnie jest młodziutka Morelka, która też ma jedno oczko takie malutkie - wetka nazwała to małooczem, wada nie musi wpływać na widzenie. Niestety Morelka nie widzi na to oczko i ma problemy neurologiczne - chyba pourazowe. Ale jeśli to właśnie małoocze, to może Miłka na to oczko jednak widzi... oby!

Uśmiechnęłam się, bo Miłkę też mam, niewidomą na prawe oczko... ileż "zbiegów okoliczności" :)