Havanka Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 Sporo czasu upłynęło zanim Miła znalazła swoje miejsce na stałe. Cieszę się razem z Wami, że się udało. Reniu, odmieniłaś jej życie, choć szanse były marne, ale wybrałaś właśnie ją; starszą, zrezygnowaną, bez oka, bez urody. To było nie lada wyzwanie. Wielki szacun i gratulacje ! 3 1 Quote
Tola Posted November 21, 2020 Posted November 21, 2020 Na konto fundacji wpłynęło dla Miłej 70 zł od p. Ani ze Szczekocin (29.10), pięknie dziękujemy Quote
Onaa Posted November 22, 2020 Author Posted November 22, 2020 Wciąż nie mogę uwierzyć że Miłeczka ma swój kochający dom :). To jak sen. Jeśli chodzi o kolejnego zamojszczaka w potrzebie to czekam na miejsce u Mureczki i zbieram deklaracje. Mam dylemat między starszym pieskiem a małym ale czarnym który bardzo prosi żeby wyjść :( - każdy nie bardzo adopcyjny. Quote
Havanka Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 20 minut temu, Onaa napisał: Wciąż nie mogę uwierzyć że Miłeczka ma swój kochający dom :). To jak sen. Jeśli chodzi o kolejnego zamojszczaka w potrzebie to czekam na miejsce u Mureczki i zbieram deklaracje. Mam dylemat między starszym pieskiem a małym ale czarnym który bardzo prosi żeby wyjść :( - każdy nie bardzo adopcyjny. Reniu, a ja mam niespodziankę. Zamojski pies, który opuści schron, dostanie na start 475 zł. Jeżeli będą to 2 bidy, kwotę podzielimy na pół i każdy dostanie po 237,50 zł. Jest to kwota z TEGO BAZARKU. 2 Quote
Tyśka) Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Onaa, to może pokaż oba psiaki? Może to pomoże w podjęciu decyzji? Quote
omi Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Dnia 1.11.2020 o 12:31, Jo37 napisał: Końcowe rozliczenie Miłej jest powyżej. Miła zostawia w spadku swojemu następcy 1175,19 zł Bardzo wszystkim darczyńcom dziękujemy 1 godzinę temu, Onaa napisał: Wciąż nie mogę uwierzyć że Miłeczka ma swój kochający dom :). To jak sen. Jeśli chodzi o kolejnego zamojszczaka w potrzebie to czekam na miejsce u Mureczki i zbieram deklaracje. Mam dylemat między starszym pieskiem a małym ale czarnym który bardzo prosi żeby wyjść :( - każdy nie bardzo adopcyjny. Pamiętajcie o "posagu" po Miłce :) Quote
Jo37 Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 1 minutę temu, omi napisał: Pamiętajcie o "posagu" po Miłce :) Pamiętamy. Onaa czeka na miejsce u Murki dla kolejnego zamojszczaka. Quote
Radek Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Dnia 18.11.2020 o 19:29, Tola napisał: Miłeczka w domowym zaciszu Wspaniale zobaczyć takie zdjęcie. Quote
Onaa Posted November 24, 2020 Author Posted November 24, 2020 Dnia 22.11.2020 o 15:36, Havanka napisał: Reniu, a ja mam niespodziankę. Zamojski pies, który opuści schron, dostanie na start 475 zł. Jeżeli będą to 2 bidy, kwotę podzielimy na pół i każdy dostanie po 237,50 zł. Jest to kwota z TEGO BAZARKU. Łoł !!! Bardzo dziękujemy :D. Quote
Nadziejka Posted November 24, 2020 Posted November 24, 2020 ❤ ❤ Mileczko odwiedzam z mnostwem pozdrowionek Quote
Onaa Posted November 25, 2020 Author Posted November 25, 2020 Na pomoc czeka mały starszy piesek, a staruszków mi tak strasznie żal, niestety nic więcej o nim nie wiem narazie, czekam na jakieś informacje o nim. Oraz niewielki bardzo sympatyczny czarny piesek, który tak bardzo prosi żeby wyjść,a w schronisku ma mniejsze szanse niż inne pieski ponieważ jest czarny :(. 1 Quote
Radek Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 Cudne te bidulki. Jak już będzie coś wiadomo, poproszę o info. Quote
Tola Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 Dnia 25.11.2020 o 16:09, Onaa napisał: Na pomoc czeka mały starszy piesek, a staruszków mi tak strasznie żal, niestety nic więcej o nim nie wiem narazie, czekam na jakieś informacje o nim. Oraz niewielki bardzo sympatyczny czarny piesek, który tak bardzo prosi żeby wyjść,a w schronisku ma mniejsze szanse niż inne pieski ponieważ jest czarny :(. Na razie niestety nie mogę jeszcze jechać do schroniska, muszę nabrać sił po chorobie:( Quote
Gabi79 Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 Od pewnego czasu jestem mega fanką czarnych psów. Ten czarnulek jest cudny. I te jego błagalne oczka... 1 Quote
Tyśka) Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 A może udałoby się najpierw pomóc czarnemu młodemu psiakowi, znaleźć mu szybko dom i później pomóc staruszkowi? Tak sobie marzę... Quote
Tola Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 Rozmawiałam dzisiaj długo z pańcią Miłej, u suni wszystko bardzo dobrze:) Rodzina jest zachwycona jej mądrością, opanowaniem. Po krótkim okresie, kiedy widać jednak było stres i tęsknotę za Murką i hotelikiem, przyszedł czas radości z nowego domu i swoich ludzi:). Miła zna już zwyczaje swojej rodziny; wie, że jak pan wstaje, to jest szansa na spacerek, a jak zasiada na kanapie, to można się ułożyć obok:). Zaprzestała spania w legowisku i najlepiej czuje się jak śpi w łóżku;) Na początku były problemy z chodzeniem - Miła często przysiadała, spacery trwały krótko, ciągnęła do domu; teraz spaceruje długo, potrafi nawet podbiec lub podskoczyć;). Uwielbia też wyjazdy na działkę, gdzie mogła sobie swobodnie pobiegać,pochodzić, teraz musi czekac do wiosny:). Państwo byli u weta, Miła dostała jeszcze jakiś dodatkowy lek p/alergii, która coraz rzadziej daje o sobie znać:). Jak będą zdjęcia, oczywiście je pokażę. 10 2 Quote
Gabi79 Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 Dnia 26.11.2020 o 19:13, Tola napisał: Rozmawiałam dzisiaj długo z pańcią Miłej, u suni wszystko bardzo dobrze:) Rodzina jest zachwycona jej mądrością, opanowaniem. Po krótkim okresie, kiedy widać jednak było stres i tęsknotę za Murką i hotelikiem, przyszedł czas radości z nowego domu i swoich ludzi:). Miła zna już zwyczaje swojej rodziny; wie, że jak pan wstaje, to jest szansa na spacerek, a jak zasiada na kanapie, to można się ułożyć obok:). Zaprzestała spania w legowisku i najlepiej czuje się jak śpi w łóżku;) Na początku były problemy z chodzeniem - Miła często przysiadała, spacery trwały krótko, ciągnęła do domu; teraz spaceruje długo, potrafi nawet podbiec lub podskoczyć;). Uwielbia też wyjazdy na działkę, gdzie mogła sobie swobodnie pobiegać,pochodzić, teraz musi czekac do wiosny:). Państwo byli u weta, Miła dostała jeszcze jakiś dodatkowy lek p/alergii, która coraz rzadziej daje o sobie znać:). Jak będą zdjęcia, oczywiście je pokażę. Wspaniałe wieści. Z Miłeczki mądrala, szybko doceniła Swoich Ludzi i miękkość kanapy. Nie mogę się doczekać fotek, pewnie Miłeczka odmłodniała i wypiękniała, bo jak wiadomo miłość uskrzydla Martusiu, jak będziesz miała okazję pozdrów Państwa serdecznie od wszystkich sympatyków Miłeczki, życz wszystkiego, co najlepsze i podziękuj, że to właśnie Miłkę wybrali 2 Quote
Tola Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 9 minut temu, Gabi79 napisał: Wspaniałe wieści. Z Miłeczki mądrala, szybko doceniła Swoich Ludzi i miękkość kanapy. Nie mogę się doczekać fotek, pewnie Miłeczka odmłodniała i wypiękniała, bo jak wiadomo miłość uskrzydla Martusiu, jak będziesz miała okazję pozdrów Państwa serdecznie od wszystkich sympatyków Miłeczki, życz wszystkiego, co najlepsze i podziękuj, że to właśnie Miłkę wybrali Tak, cały czas to robię, dziękuję, a pani wtedy dziękuje nam, że zaufaliśmy i że mają taką wspaniałą Miłeczkę;) 1 1 Quote
Radek Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 Dnia 26.11.2020 o 19:13, Tola napisał: Rozmawiałam dzisiaj długo z pańcią Miłej, u suni wszystko bardzo dobrze:) Cudnie się czyta takie informacje. Quote
Jolanta08 Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Wzruszyłam się czytając wieści z domku ,szczęśliwo chwilo trwaj i trwaj bez końca. Pozdrowienia dla Domku i mizianko dla Miłeczki :))) Quote
Onaa Posted November 28, 2020 Author Posted November 28, 2020 Ogromnie się cieszę szczęściem Miłeczki :) :) :). Dziękuję Martusiu za kontakt z ds Miłki. Jeśli chodzi o następcę lub następców Miłeczki w drodze po lepsze życie to wszystko rostrzygnie się na dniach. Bardzo potrzebna Wasze wsparcie i dobre myśli. Na ten moment kolejny piesek ma takie deklaracje: p. Krystyna z fb - 20zł Maruda - 10zł Dulska - 20zł helli - 50zł Onaa - 20zł Radek - 20zł ania75 - 20zł malti - 10zł dorota 1 - 10zł To razem 180zł a miesięcznie potrzeba 360zł. Gdyby jeszcze ktoś mógł pomóc to mogłyby już teraz opuścić schronisko gdy zrobiło się tak zimno dwa bidusie. Quote
Onaa Posted November 28, 2020 Author Posted November 28, 2020 Serdecznie zapraszam na wątek następca albo następcy Miłeczki - proszą o wszelką pomoc Quote
Recommended Posts