Jump to content
Dogomania

2024 - już za TM :(. Cuda się zdarzają stara 11 letnia Miłeczka bez oczka znalazła kochający domek i śpi na kanapie :D, a starszy Rabarbar też znalazł domek :).

Recommended Posts

Posted
19 godzin temu, Murka napisał:

Rozliczenie końcowe suni:)

Stan konta na 30 wrzesień wynosił -80 zł

+15 zl malti

+80 zł Jo37

-240 zł hotelowanie 1-24.10

-15 zł odrobaczenie

-12 zł Fiprex

-400 zł transport do Warszawy

Pozostałość po hotelowaniu Miłej wynosi -652 zł.

Zostało też 15 kg karmy (10 kg przekazałam razem z sunią do DS).

Kwota ta pokryje koszt ransportu do Warszawy - nawiązanie do mojego poprzedniego wpisu. 

Posted
Dnia 26.10.2020 o 17:37, KrystynaS napisał:

Ciekawe jak się ma Miłeczka dzisiaj w domku?

18 godzin temu, Onaa napisał:

Co tam Miłeczko u Ciebie. Zaglądam z nadzieją na wieści i może jakąś fotkę z domku :).

U Miłej, jak to bywa we własnym domciu - wszytko dobrze:)

Dzisiaj  rozmawiałam z panem, bo pani prowadziła -  jechali na działkę, a właściwie opowiadali oboje:)

U suni dużego stresu już nie widać - Miła je, chętnie wychodzi na spacery, chętnie wraca do domu, dzisiaj sama wskoczyła do auta:).

W domu jest spokojna,  właściwie cały czas leży i odpoczywa; wczoraj wskoczyła na  kanapę i oparła sobie o pana głowę;). Próbowała też wskoczyć w nocy do łóżka;)

Jeden kot obrażony i prycha, drugi obserwuje sunię z zaciekawieniem; Miła na koty nie zwraca zupełnie uwagi, ale próbowała wyjadać z ich misek, więc miski powędrowały wyżej.

Właściwie rozmowa wyglądała tak, jakby Państwo opowiadali o psie, który jest u nich od dawna;).

Jedyny problem (od razu usłyszałam wtrącenie  pani, że niewielki) to smycz - Miła na smyczy idzie tam, gdzie ma w danej chwili ochotę;)

Pan ma protezę,trochę  boi się tego plątania i rozplątywania, więc będą powoli uczyć Miłą chodzenia przy nodze.

Mam obiecane zdjęcia:)

• Like 13
  • Upvote 1
Posted

Tak szybko odnalazła się w domu, według mnie dlatego że jest Jej tam po prostu dobrze, czuje się bezpieczna.

2 godziny temu, Tola napisał:

wczoraj wskoczyła na  kanapę i oparła sobie o pana głowę;). Próbowała też wskoczyć w nocy do łóżka;)

Chce być jak najbliżej swoich ludzi. Oni tzn. ludzie i pies pasują do siebie. Miła ich zaakceptowała właściwie od razu.

Dobre te wieści z Miłkowego domku, a jak jeszcze będą zdjęcia no to już ... super bu było.

• Like 1
Posted

123253039_279318569986425_18563733009761

Dostałam taką fotę z podpisem: ulubione miejsce Miłej - tapczan.

A z opowieści Pani wiem, że Miła uwielbia leżeć na tapczanie i trzymać głowę na kolanach Pana :-).

• Like 13
  • Upvote 4
Posted
41 minut temu, AlfaLS napisał:

A z opowieści Pani wiem, że Miła uwielbia leżeć na tapczanie i trzymać głowę na kolanach Pana :-).

Tatty Teddy Roses | Bilder, Bär

Mileczko tulam z calego serca

Posted
5 godzin temu, AlfaLS napisał:

Cudownie :D. Sama radość czytać i widzieć Miłeczkę na łóżeczku.

• Like 2
Posted
14 godzin temu, AlfaLS napisał:

Serce się raduje na takie zdjęcie i wiadomości, a w oczach zakręciły się łezki wzruszenia...:) Cudownie!:)