[email protected] Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 Witam. Nie długo u nas w domku będzie Amstaff w wieku 9 tygodni. Waham się między dwoma karmami suchymi Orjen i Acana. Bardzo proszę o pomoc w wyborze. Słyszałam, że Orjen wyciąga Amstaffy bardzo w górę, a nic w mięśnie, lecz za to ma najlepsze opinie. Chyba, że polecacie jeszcze inną karmę. Pozdrawiam Quote
Koliberek-karmy Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Witam Orjen i Acana - jak najbardziej ok. Ze swojej strony mogę polecić Fitmin Maxi Puppy (a do 5 miesiąca Junior) lub Canivera Junior Large Breed. Przetestowane i naprawdę fajne karmy :) Quote
5_klepka Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 Mój amstaff wychowywał się i "napakował się" na czarnej Nutrze, latami upierdliwie niedostępnej w Pl. Na Acanę się obraził, Orijen też mu so-so smakował. W chwili obecnej, z racji wieku "masa i sprawność sportowa" nie jest już sprawą nadrzędną (jakkolwiek to źle brzmi) więc przeszedł na Doctor Doga którego przypadkiem polecono mi w Kakadu, z dodatkiem gotowanego mięsa i warzyw a z braku czasu - puszek Animonda Gran Carno Porównaj sobie karmy cenowo, w sieciówkach bez problemu powinieneś znaleźć do kupienia/dostać "testery". W zależności od składu karmy jaką wybierzesz zasadne może być (po skonsultowaniu się z hodowcą lub weterynarzem ) dodawanie do karmy oleju z łososia na okrywę włosową oraz suplementów na stawy, zwłaszcza jeśli zaczniesz z psem trenować. Quote
Koliberek-karmy Posted December 26, 2016 Posted December 26, 2016 Dobrze zbilansowane karmy dla dużych ras mają w swoim składzie dodatki konieczne dla prawidłowego rozwoju i "smarowania" stawów - chondroitynę i glukozaminę. Często maja też dodatki olejów zapewniajace kwasy Omega 3 i 6... :) W takim przypadku suplementowanie jest zbędne. Quote
Recommended Posts