Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.

Nie długo u nas w domku będzie Amstaff w wieku 9 tygodni.

Waham się między dwoma karmami suchymi Orjen i Acana.

Bardzo proszę o pomoc w wyborze.

Słyszałam, że Orjen wyciąga Amstaffy bardzo w górę, a nic w mięśnie, lecz za to ma najlepsze opinie.

Chyba, że polecacie jeszcze inną karmę.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Mój amstaff wychowywał się i "napakował się" na czarnej Nutrze, latami upierdliwie niedostępnej w Pl. Na Acanę się obraził, Orijen też mu so-so smakował. W chwili obecnej, z racji wieku "masa i sprawność sportowa" nie jest już sprawą nadrzędną (jakkolwiek to źle brzmi) więc przeszedł na Doctor Doga którego przypadkiem polecono mi w Kakadu, z dodatkiem gotowanego mięsa i warzyw a z braku czasu - puszek Animonda Gran Carno Porównaj sobie karmy cenowo, w sieciówkach bez problemu powinieneś znaleźć do kupienia/dostać "testery".

W zależności od składu karmy jaką wybierzesz zasadne może być (po skonsultowaniu się z hodowcą lub weterynarzem ) dodawanie do karmy oleju z łososia na okrywę włosową oraz suplementów na stawy, zwłaszcza jeśli zaczniesz z psem trenować.

• 1 month later...
Posted

Dobrze zbilansowane karmy dla dużych ras mają w swoim składzie dodatki konieczne dla prawidłowego rozwoju i "smarowania" stawów - chondroitynę i glukozaminę. Często maja też dodatki olejów zapewniajace kwasy Omega 3 i 6... :) W takim przypadku suplementowanie jest zbędne.