Jump to content
Dogomania

Alis wróciła z adopcji po półtora roku.Jest już w swoim nowym domku od 07.06.18. Destino- w swoim cudownym domku.

Recommended Posts

Posted

Zakładam wątek następnym psiakom o dłuższej sierści. Alis i Destino przebywają w Schronisku w Zamościu.

Tyle tylko mamy o nich wiadomości,że zostały razem odłowione i nic więcej.Tak bardzo jest konieczna kąpiel,wyczesanie psiaków i wycięcie dredów ale to może nastąpić tylko w innych warunkach.Patrząc na zdjęcia serce pęka na miliony kawałków,w oczach tych psów widać tylko smutek,zrezygnowanie i ta niepewność - co będzie z nami? I te kraty..........

Czy tym razem uda się też tym psiakom pomóc?

Alis ma sierść jaśniejszą,Destino ciemniejszą.

Popatrzcie Kochani na zdjęcia Alis i Destino,które zrobiła Tola:

P1220724.JPG

P1220730.JPG

P1220727.JPG

P1220725.JPG

Czy zobaczymy roześmiane pycholki u Alis i Destino na wolności? To tylko zależy od nas.

Jest wolne miejsce po Sandi i Pufi(też z Zamojskiego Schroniska) w Hoteliku "Szafirka" w Nowej Soli.

Koszt to: 250,00zł + karma + wet. za jednego psiaka.

Potrzebne są deklaracje,stałe i jednorazowe,

Pomoc w postaci bazarków,

Ogłoszenia,

Transport i inna wszelka pomoc.

Bardzo proszę pomóżmy Alis i Destino,one nie mają nic swojego,jedynie wątek,który im założyłam i imiona na szybko nadane.Niech opuszczą Schronisko tak jak Sandi i Pufi,a my znajdziemy im domek najlepszy na świecie.

Posted

Post informacyjny.

Alis i Destino wyjechały ze Schroniska w Zamościu 23.09.16 z P.Grzesiem do anecik. 24.09.16 przyjechał P.Piotr i zabrał je do Hoteliku.

Od 24.09.16 Alis i Destino przebywają w Hoteliku u szafirki.Destino już by mógł iść do swojego domku,ma fajny charakter,natomiast Alis jest wystraszona.Trzeba kilka dni dla Alis aby oswoiła się z otoczeniem.26.09.16 - SPA dla psiaków zamówione.Psiaki zostały odrobaczone i odpchlone u anecik.

Tak pisze po dwóch dniach pobytu w Hoteliku Hania:

Kudłaczątka rozkręcają się u nas w hoteliku :) Destino bardzo nie lubi rozstań, szczeka piskliwie i drapie w drzwi, natomiast Alis jest spokojna - Pani poszła, to poszła. Alis dzisiaj przywitała mnie rano skokami na kolana, więc już będzie tylko lepiej :) Na godz. 15 mają umówione spa, zapewne będą po nim śliczne, nie do poznania. Destino puszczony w ogrodzie nie chce wracać, ucieka, ale nie ze strachu, tylko bardziej dla zabawy, Alis grzecznie przychodzi i cieszy się nagrodą - głaskami. Destino ma w książeczce wpisane 3 lata, Alis 5 lat. Psiaki chętnie jedzą, są radosne.

Tak pisze Bogusik po rozmowie z Hanią:

Alis akceptuje psy ale co do kotów to ma "mordercze" zapędy,więc domek na pewno bez kotów.Jest przyjazna i przychodzi na zawołanie,ale  jest z niej mała kombinatorka,bo podkopuje dołki i potrafi skoczyć na ogrodzeniową siatkę,jak wyczuje za nią kota.Natomiast Destino jest bardzo przyjazny do psów,a koty go nie interesują.Trochę z niego taki mały indywidualista,który czasami ignoruje przywołanie,jeżeli w danej chwili ma ciekawsze zajęcie.

********************************************************

Ja tylko uzupełnię potrzebne info. do ogłoszeń,że zarówno Alis jak Desti są przychylnie nastawione do dzieci,zachowują czystość w domu i nie ma problemu z chodzeniem na smyczy.Jedynie z Desti,jak się czymś zainteresuje,to potrafi pociągnąć i nie zawsze zareaguje na odwołanie.

I jeszcze opis teraźniejszy Alis i Destino od Hani:

Destino waży 12 kg, w kłębie ma 36 cm. Jest bardzo radosnym i przytulaśnym psiakiem. Jest towarzyski, lubi też inne zwierzaki, na dworze głównie spaceruje i obwąchuje krzaczki. Na początku, gdy wychodziliśmy z domu, to szczekał piskliwie, teraz już tego nie robi, jest grzeczny. Destino adko przychodzi na zawołanie, zazwyczaj chce aby go ganiać i ma z tego świetną zabawę :) 

Alis waży 8,5 kg, w kłębie ma 40 cm. Jest to mała kombinatorka - łasi się, lubi kontakt z człowiekiem, ale przy pierwszej okazji uciekłaby zaciekawiona tym, co jest np. za płotem. Nie cierpi kotów, psy toleruje, ale nie mogą być nachalne w stosunku do niej, jest raczej indywidualistką. Gdy zostaje sama, jest grzeczna - nie hałasuje i nie niszczy.

**********************************************************

Tekst dla Destino.

Destino-mały,radosny piesek pokocha każdego.

Destino jest ślicznym,młodziutkim i kochanym psiakiem.Jego wiek ocenia się na 2 lata, wielkość w kłębie 35cm,waży 12kg. Komplementy pod jego adresem można mnożyć w nieskończoność.  Jest towarzyskim,przeuroczym małym pieskiem o długiej sierści.Pozytywnie nastawiony do dzieci, psiaków i kotków.Ładnie chodzi na smyczy,zachowuje czystość.Jest wykastrowany,posiada czip i pełny pakiet szczepień. Destino przebywa w Domu Tymczasowym w Nowej Soli (woj.lubuskie) .

Podaruj maluchowi dom na zawsze, a nie pożałujesz. Destino będzie dla Ciebie wiernym przyjacielem i odda swoje całe serduszko.

https://www.olx.pl/oferta/destino-maly-radosny-piesek-pokocha-kazdego-CID103-IDid4vr.html

Tekst dla Alis.

Alis- suczka o nietuzinkowej urodzie szuka domu.

Alis-niewielka, śliczna blondyneczka, jest przemiłą, łagodną i grzeczną suczką.  Ma około 5 lat i wiele jeszcze lat życia przed sobą. Nie jest już rozbrykanym szczeniakiem, nie niszczy, zachowuje czystość w domu i ładnie chodzi na smyczy. Człowieka darzy ogromnym zaufaniem. Jest przychylnie nastawiona do dzieci.Psiaki toleruje ale nie mogą być nachalne w stosunku do niej,natomiast kotów nie lubi.
Alis, to mądra,  posłuszna i śliczna suczka. Jej dużym atutem jest przepiękna,kremowa dłuższa sierść.W tej chwili jest po wizycie u fryzjera,została obcięta.Waży 8,5kg,w kłębie ma 40cm Jest wysterylizowana, posiada,czip i pełny pakiet szczepień. Teraz czeka na dobrego opiekuna, w Hoteliku, w Nowej Soli (woj.lubuskie).
Więcej informacji dotyczących Alis, można uzyskać pod podanym numerem telefonu.

https://www.olx.pl/oferta/alis-suczka-o-nietuzinkowej-urodzie-szuka-domu-CID103-IDid5uH.html

Destino teraz Joszko - 22.10.16 pojechał do swojego domku do Opola.

Alis - 29.10.16 pojechała do swojego domku do Glinna k/Nowego Tomyśla.

****************************************************************************************************************************************************************************************

26.05.18-Alis wróciła z adopcji do Hoteliku u szafirki.

20.05.18 - ogłoszenie OLX na Wrocław - Anula-wyróznione do 19.06.18

https://www.olx.pl/oferta/pokochaj-piekna-alis-w-typie-teriera-pszenicznego-daj-jej-dom-CID103-IDut3RJ.html

21.05.18 - ogłoszenie OLX na Poznań - Alaskan malamutte-wyróżnione do 24.06.18

https://www.olx.pl/oferta/bede-cie-kochac-calym-sercem-tylko-mnie-przytul-adoptuj-CID103-IDutuw9.html

07.06.18-Alis pojechała do swojego domku do Wronek k/Poznania.

Posted

Post rozliczeniowy.

Deklaracje stałe:

1.Bogusik - 20,00zł-(od IX);wpł.-14.09.16-20,00zł;wpł.-01.10.16-20,00zł-X

2.Anula 20,00zł-(od IX);wpł.-14.09.16-20,00zł;wpł.-01.X.16-20,00zł-X

3.dorcia2 - 20,00zł;wpł.-05.09.16 - 20,00zł;wpł.-05.10.16-20,00zł-X

Ogólnie deklaracje stałe: + 60,00zł

Wpłacone deklaracje stałe: + 120,00zł

Deklaracje jednorazowe i inna pomoc:

1. anecik - wpł.-27.10.16 - 20,00zł

2.Nesiowata - wpł.-13.09.16 - 30,00zł

3.Bogusik bazarek-08.09.16;wpł.-11.10.16 - 1064,45zł

http://www.dogomania.com/forum/topic/336945-bazarek-pełen-różności-do-230916/#comment-16911681

4.Fundacja ZEA - pozostałość po Hopci - 67,00zł - (jest u Hani)

5.Fundacja ZEA - karma sucha po Czice - Brit M - 18kg - 24.09.16

http://www.dogomania.com/forum/topic/336742-czika-kolejna-bida-z-zamościa-już-bezpieczna-w-hoteliku/?page=1

6.Fundacja ZEA - karma sucha Brit S - 16kg + Animonda 800g - 16 puszek - 27.09.16 

5.memory i Wiktor - wpł.13.09.16 - 200,00zł

6.Pozostałe pieniążki po Pufi - 862,68zł

http://www.dogomania.com/forum/topic/335807-pufi-3-letni-mały-kudłaczek-po-pobycie-w-hoteliku-ma-swoją-na-zawsze-przystań-ds/

7.pozostała kwota po Czice za puszeczki odkupione przez P.Ewę dla Cziki - 27,95zł - jest u Hani

8.Animonda 800g - puszki - po Czice - 15szt.-27.09.16

9.Havanka - ogłoszenia dla Alis - str.6

Ogólnie deklaracje jednorazowe: 2177,13zł (bez poz.nr.4 i poz.7)

Wydatki:

1.transport łączony - P.Grzegorz - 350,00zł(podzielony na 4 psy)=87,50złx2 = 175,00zł;przekazane P.Grzegorzowi-23.09.16

2.transport - P.Piotr - 370,00zł ;przekazane P.Piotrowi-24.09.16

3.opłata za Hotel - IX-(Alis jest opłacona za pozostałość po Czice);Destino- 67,00zł (tę kwotę pokrywa pozostałość po Hopci;poz.nr.4) = 0,00zł

4.odrobaczenie,odkleszczenie - 50,00zł;wpłata do anecik-26.09.16

5.SPA - 130,00zł - (odliczono - 27,95zł (poz.nr.7) = wpł.-30,09.16 - 102,05zł

6.opłata za Hotel - X - 500,00zł;wpł.-01.10.16

7.opłata za szczepienie - 70,00zł;wpł.-18.10.16

7.opłata OLX - 24,00zł - 18.10.16

8.opłata OLX-wyróżnienie na 7dni - 6,00zł - 27.10.16

Ogólnie wydatki: - 1297,05zł

Deklaracje stałe: + 120,00zł + deklaracje jednorazowe: +2177,13zł - wydatki: -1297,05zł = 27.10.16 -  + 999,08

W Hoteliku pozostały pieniążki po Destino - 74,97zł i Alis - 16,66zł 91,63zł 0,00zł

06.11.16 - kwota 91,63zł została przekazana dla Sisi i Kubusia z tego wątku:

http://www.dogomania.com/forum/topic/337398-yokosisi-i-kubuś-czekają-na-pomocsisi-i-kubuś-już-w-dt/?page=1

Po Alis i Destino pieniążki przeszły na Ori w kwocie 999,08zł + 91,63zł = Konto Alis i Destino = 07.12.16. = 00,00zł

http://www.dogomania.com/forum/topic/337820-ori-kudłacz-z-radys-ma-szansę-na-lepsze-życie/#comment-16971760

********************************************************************************************

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

********************************************************************************************

Alis 25.05.18 wraca z adopcji.

Nowe rozliczenie :

Deklaracje stałe:

1.Bogusik: 20,00zł-03.06.18-20,00zł-VI

2.Anula: 20,00zł-03.06.18-20,00zł-VI

Wpłacone deklaracje:+40,00zł

Deklaracje jednorazowe i inna pomoc:

1.Bazarek Bogusik:15.06.18 - 265,60zł

http://www.dogomania.com/forum/topic/345610-proszę-nie-pisaćtworzy-się/?tab=comments#comment-17288831

2.Alaskan malamutte - ogłoszenie na OLX-Poznań i nowy tekst.

3.P.Jola od Destino/Joszki-wpł.01.06.18-30,00zł

Wpłacone deklaracje jednorazowe: +295,60zł

Wydatki:

1.ogłoszenie OLX-Wrocław wyróżnione-20.05.18 - 17,81zł

2.ogłoszenie OLX-Poznań-wyróżnione do 24.06.18 - 17,81zł

3.opłata za hotelik-26.05.10-31.05.18 -wpł.-29.05.18 - 49,98zł

4.opłata za hotel-03.06.18 - wpł. - 250,00zł - VI

Wydatki: - 335,60zł

Ogólnie:

Deklaracje stałe:+ 40,00zł + deklaracje jednorazowe: + 295,60zł- wydatki: -335,60zł = 15.06.18 - 00,00zł

U Hani pozostaje kwota:

250,00zł-(7x8,33zł=58,31zł) = +191,69zł-08.06.18

Przeniesienie kwoty na wątek Algi:

http://www.dogomania.com/forum/topic/345802-alga-po-pobycie-w-radysach-już-od-020618-bezpieczna-zakwaterowana-w-hoteliku-u-szafirki/

Posted

Alis jest wysterylizowana i Destino wykastrowany.Czekają na zdjęcie szwów.Tola zarezerwowała psiaki,czekają na transport.

Transport łączony to koszt 750,00zł. Z Zamościa do Katowic zaoferował pomoc P.Grzesiek - 350,00zł,z Katowic do Nowej Soli TZ szafirki - 370,00zł.

Bardzo proszę o pomoc,o bazarek kilometrowy,ponieważ jest to ogromna kwota.

Z transportu ma szansę skorzystać jeszcze jeden piesek,malutka sunia sznaucerkowata,którą anecik chce zabrać i umieścić u Kasi Przystał a więc z pomocy w transporcie by skorzystały trzy psiaki.

Posted

Jestem u kudłaczków. Oczywiście mi też wpadły w oko :) Jednorazowo coś wpłacę.

Zostały również pieniążki w kwocie niewiele ponad 60 z które były przeznaczone na sterylkę Hopci będące na koncie  szafirki. Rozmawiałam z Tolą - ponieważ to fundacja płaciła za sterylkę Hopci i są to jakby fundacyjne pieniądze - czy można je przekazać na kudłacze i Tola nie ma nic przeciwko. Dziękuję Tolu. Zadzwonię do szafirki i ustalę przekazanie kasy :)

Posted

I ja zaglądam do kudłaczy :)  Bardzo się cieszę, że postanowiłyście im pomóc. Oba psiaczki są śliczne więc chyba nie będą długo czekały na domki :) Szczerze im i Wam tego życzę :)

Posted
5 godzin temu, anecik napisał:

Jestem u kudłaczków. Oczywiście mi też wpadły w oko :) Jednorazowo coś wpłacę.

Zostały również pieniążki w kwocie niewiele ponad 60 z które były przeznaczone na sterylkę Hopci będące na koncie  szafirki. Rozmawiałam z Tolą - ponieważ to fundacja płaciła za sterylkę Hopci i są to jakby fundacyjne pieniądze - czy można je przekazać na kudłacze i Tola nie ma nic przeciwko. Dziękuję Tolu. Zadzwonię do szafirki i ustalę przekazanie kasy :)

Dziękuję anecik. A dokładnie jaka to jest kwota?

5 godzin temu, Jo37 napisał:

Biedne psiaki. Kudłaczom zawsze najtrudniej.

Tak psiakom z długą sierścią jest bardzo ciężko w Schroniskach dlatego pomagamy głównie im.

3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Nr konta proszę.

Bardzo,bardzo dziękuję za pomoc.Zaraz podeślę dane do przelewu.

2 godziny temu, elik napisał:

I ja zaglądam do kudłaczy :)  Bardzo się cieszę, że postanowiłyście im pomóc. Oba psiaczki są śliczne więc chyba nie będą długo czekały na domki :) Szczerze im i Wam tego życzę :)

Witaj elik,pozostań z nami.

Posted
9 minut temu, Anula napisał:

Dziękuję anecik. A dokładnie jaka to jest kwota?

Tak psiakom z długą sierścią jest bardzo ciężko w Schroniskach dlatego pomagamy głównie im.

Bardzo,bardzo dziękuję za pomoc.Zaraz podeślę dane do przelewu.

Witaj elik,pozostań z nami.

Kopiuje z wątku Hopci

Wpis szafirki: "Sunia była u nas od 4 do 23 marca, co daje kwotę za opiekę 153 zł. Fundacja ZEA postanowiła pomóc i zapłacić faktury na rzecz Hopci na kwotę 400 zł. W związku z tym pobrałam od weta fakturę za sterylkę (180 zł) i wystawiłam fakturę za opiekę na pozostałą sumę, czyli 220 zł. Zatem 67 zł. pozostanie u mnie i będzie czekało na dyspozycję."

Czyli 67 zł będzie przeznaczone na kudlłaczki :) No i jakiś grosik ode mnie :)

Posted
8 minut temu, anecik napisał:

Kopiuje z wątku Hopci

Wpis szafirki: "Sunia była u nas od 4 do 23 marca, co daje kwotę za opiekę 153 zł. Fundacja ZEA postanowiła pomóc i zapłacić faktury na rzecz Hopci na kwotę 400 zł. W związku z tym pobrałam od weta fakturę za sterylkę (180 zł) i wystawiłam fakturę za opiekę na pozostałą sumę, czyli 220 zł. Zatem 67 zł. pozostanie u mnie i będzie czekało na dyspozycję."

Czyli 67 zł będzie przeznaczone na kudlłaczki :) No i jakiś grosik ode mnie :)

Bardzo dziękuję za wyjaśnienie,zaraz naniosę w post rozliczeniowy.

Posted

Haniu,czy nadeszła sucha karma od Fundacji ZEA? Wstępnie miała być wysłana dla Czikuni ale Czika nie je suchej w związku z tym miała czekać na kudłacze.Być może Fundacja nie wysłała spowodowanym zamieszaniem z Cziką.

Posted

jakie przecudne, kudłate  pyszki wyglądają z tej budki , jak się Hania za nie weźmie to w mig gwiazdy z nich zrobi i szybciutko do swoich domków wyfruną 

ręce opadają, że takie piękne, młode  pieski do schronu trafiają a co tu mówić o tych starych, chorych i brzydkich , chociaż dla mnie i pewnie dla wszystkich tutaj wszystkie futrzaste są piękne 

• Upvote 1
Posted
9 minut temu, dorcia2 napisał:

jakie przecudne, kudłate  pyszki wyglądają z tej budki , jak się Hania za nie weźmie to w mig gwiazdy z nich zrobi i szybciutko do swoich domków wyfruną 

ręce opadają, że takie piękne, młode  pieski do schronu trafiają a co tu mówić o tych starych, chorych i brzydkich , chociaż dla mnie i pewnie dla wszystkich tutaj wszystkie futrzaste są piękne 

To prawda dorciu!!!

Melduję się u ślicznej pary

• Upvote 1
Posted

Zapisuję się u psiulków, bardzo dziękuję za danie im szansy na nowe życie.

Transport ze schronu ustalony na piątek; psiaki przenocuje anecik, a w sobotę TZ szafirki odbierze je zawiezie je do hoteliku, nie dalo się inaczej tego zorganizować.

Pieniążki od Anuli na transport (350 zł ) dotarły, bardzo dzziękuję.

Rozmawiałam tez z Hanią - wiem, ze karma dotarła, a ponieważ Czikusia jej nie potrzebuje - będzie na początek dla kudłaczy, a Czikusi TZ zamówi puszki, ale to już w poniedziałek.

TZ dzwonił dzisiaj do schronu, okazało się, ze Destino dopiero wczoraj miał zabieg kastracji.

• Upvote 1