tootsy Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 W dniu wczorajszym na śmietniku został znaleziony maleńki szczeniaczek, który jest jeszcze ślepy - został chwilowo zabrany przez moich rodziców do siebie, Karmiony jest modyfikowanym psim mlekiem ze strzykawki co dwie, trzy godziny - rodzice proszą o pomoc w znalezieniu osoby która pomoże go odchować, ponieważ sami nie mogą tego zrobić, bo oboje pracują - trzeba bardzo dużo czasu mu poświęcić - jeśli nikt mu nie pomoże zostanie zaniesiony do schroniska, gdzie pewnie czeka straszny los w postaci uśpienia - piesek wygląda na kilkudniowego - proszę pomóżcie mi, nie chcę, żeby go uśpili - ja niestety też pracuję i mam młodego pieska, więc nie dam rady. Ten debil, który go wyrzucił powinien ponieść surową karę - niestety nie wiadomo kto to zrobił. POMOCY - błagam - na priv podam telefon do siebie - proszę o tylko zdecydowane osoby, pies to nie jest zabawka i kaprys, czy zachcianka na chwilę. 1 Quote
shencat Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Matko jedyna... 2 tygodnie temu adoptowałam malucha ze schroniska... Odezwij się na priv. Quote
tootsy Posted August 30, 2016 Author Posted August 30, 2016 Liczę na Was i Waszą pomoc - czasu mam mało... Quote
Nadziejka Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 matko jedyna ziemio nasza juz rozsylam sciskam stokroc za wszystko Quote
tootsy Posted August 30, 2016 Author Posted August 30, 2016 Rodzice by się nim zajęli, ale pracują. Ja też, więc nikogo nie ma. Karmić trzeba regularnie - dłuższa przerwa w niejedzeniu to kolejny stres dla tego maluszka :(:( Quote
Anula Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 11 minut temu, tootsy napisał: Rodzice by się nim zajęli, ale pracują. Ja też, więc nikogo nie ma. Karmić trzeba regularnie - dłuższa przerwa w niejedzeniu to kolejny stres dla tego maluszka :(:( A nie mogą sąsiedzi pomóc w tym czasie gdy rodziców niema? Czy jest jakaś Lecznica w pobliżu całodobowa,może tam uda się umieścić psiaka.Jest też Hotelik dla szczeniaczków ale nie mogę teraz znaleźć. Mam: Judyta - DT dla szczeniaków tel.502 159 114 Quote
tootsy Posted August 30, 2016 Author Posted August 30, 2016 Anula wiesz jak to jest umiesz liczyć licz na siebie - wiesz jacy są ludzie - masz głupi przykład tego małego - jak można było go wyrzucić?! w schronisku niestety nie ma szans jest za mały :( dlatego tutaj proszę o pomoc - wierzę, że ktoś mi pomoże... JEMU POMOŻE... Quote
kinga_kinga7 Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Boże jaki okruszek :( :( Mogę jedynie udostępnić !! Quote
Anula Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Maluszkowi trzeba masować brzuszek jeszcze koniecznie bo się zapcha i nie wypróżni.W Schronisku faktycznie nie ma szans bo nikt go tam nie będzie karmić,pozostawi aby z głodu umarł. Quote
Nadziejka Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 ja tez Sosnowiec Srodula ul Wieczorka tez kochane jak moge pomoc? do domku nie moge .. boc malunki pokoik i moje skarby my razem w amluczkim .... ale moze jakos inaczej? Quote
Nadziejka Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 jutro jestem w domku chyba caluni dzien jeno naszej skarbuni trzeba na kazdenkim kroku pilnowac boc babunia juz po str chrobach ale walczymy i w nocy moge pomoc bo ja chodze spac 1, 2 , 3 w noc Quote
tootsy Posted August 30, 2016 Author Posted August 30, 2016 Do końca tygodnia jesteśmy na zmiany w domu, a potem nie wiem co będzie. Szukam kogoś, kto mu poświęci swój czas - nie chce żeby był wożony w te i we w te, bo jest na to za mały. Quote
Nadziejka Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 no przeciez wozic absolutnie nie malentasiu cudny jaka ulica jestescie seduszka? Quote
Radek Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Jestem tu z zaproszenia. Niestety jestem zbyt daleko żeby pomóc:( Quote
Figunia Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Oby szybko znalazla sie pomoc dla szczeniaczka- Tez niestety nie moge pomoc, niedlugo wyjezdzam z kraju... Quote
mdk8 Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 1 godzinę temu, Anula napisał: A nie mogą sąsiedzi pomóc w tym czasie gdy rodziców niema? Czy jest jakaś Lecznica w pobliżu całodobowa,może tam uda się umieścić psiaka.Jest też Hotelik dla szczeniaczków ale nie mogę teraz znaleźć. Mam: Judyta - DT dla szczeniaków tel.502 159 114 Dzwoń na ten podany nr. tel. Małgosia Judyta ratuje szczeniaki. https://www.facebook.com/Dom-Tymczasowy-dla-Szczeniaków-Judyta-304551119750449/?hc_ref=PAGES_TIMELINE Quote
kiyoshi Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Kochani, w schronisku ten szczeniak ZOSTANIE UŚPIONY od razu. Zostanie potraktowany jako slepy miot- więc 'egzekucja' zostanie wykonana zgodnie z prawem! Absolutnie go tam nie zawoź! Dzwoń tak jak Ci dzieczyny sugerują do DT dla szczeniaków, a my w razie czego dalej pomożemy, byle było dla niego miejsce!\ Wielki szacunek dla Was za ratowanie tego malutkiego ŻYCIA! Quote
Martika&Aischa Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 przybiegam na prośbę naszej Aneczki ( Anula ). Zapytam naszą Emiś czy nie przyjęła by maluszka. Jest technikiem weterynaryjnym więc poradzi sobie z takim maleństwem na pewno tylko nie wiem jak z czasem no i zapsiona pewnie po same uszy. Zaraz spróbuję do niej zadzwonić. Quote
Martika&Aischa Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Nie mogę się dodzwonić, spróbuję później. Quote
Martika&Aischa Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Rozmawiałam z Emiś. Doradziła, aby maluszka wrzucić na FB na grupę "Psy!" trzymam kciuki z całych sił za Was i za maluszka. Oby pomoc przyszła jak najszybciej. Quote
ALMA2 Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Jestem na zaproszenie. Niestety mieszkam daleko. Quote
Jenny19 Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 nie mogę pomóc, udostępniam na swoim profilu na fb- może znajdzie się ktoś inny kto da radę odchować malucha Quote
Recommended Posts