MARIOLA24 Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Czy ktoś ma jakieś informacje na temat tej rasy?Może wiecie coś na temat hodowli tej rasy w Polsce? Quote
MARIOLA24 Posted December 8, 2004 Author Posted December 8, 2004 SZUKAM WSZELKICH INFORMACJI NA TEMAT TEJ RASY,A ZWŁASZCZA HODOWLI W POLSCE!!!!! Quote
zakla Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 A jak to mn wyglada? Ma jakąś inną nazwe? Stara czy nowa rasa? Zatw. przez FCI? Poszukam, moze cos znajde...;) Quote
martan Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 OWCZAREK KRÓLEWSKI A cóż to takiego :o Naprowadz nas troszeczkę, to może Ci pomożemy. Ja o takim owczarku nie słyszałam, ale może są mądrzejsi i będą wiedzieli o co chodzi 8) Quote
Alfa1 Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Może chodzi o pudla dużego,którego zwą królewski. Quote
MARIOLA24 Posted December 9, 2004 Author Posted December 9, 2004 Owczarek królewski / King Shepherd jest podobny do długowłosego owczarka niemieckiego,niestety to wszystko co wiem :oops: Quote
MARIOLA24 Posted December 9, 2004 Author Posted December 9, 2004 Owczarek królewski / King Shepherd jest podobny do długowłosego owczarka niemieckiego,niestety to wszystko co wiem :oops: Quote
nice_girl Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Owczarek królewski / King Shepherd jest podobny do długowłosego owczarka niemieckiego,niestety to wszystko co wiem :oops: Masz jakieś zdjecia? Nigdy nie słyszałam o tej rasie, więc mnie zaciekawiłaś :wink: Quote
martan Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Ja wrzuciłam w wyszukiwarkę i sporo informacji wyrzuciło :D A więc jak widac najbardziej przypomina ON'a długowłosego. Jak piszą we wzorcu powstał z połącznia amerykańskich linii ON'ów z Malamutami i Wielkimi Pirenejczykami Oto link do stronki z ciekawymi informacjami http://www.kingshepherd.com/ Quote
rysiczka Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 King Shepehend-waga 41-69kg wzrost 64-74cm.Sa znacznie wieksze i ciezsze od owczarkow niemieckich.Rasa nie jest uznan przez FCI.Uznawane glownie w Ameryce.Zyja ok 11lat. Quote
Ajrisz Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Wszystko dostepne http://www.google.pl/search?hl=pl&q=King+Shepherd+&lr= ale jedynie po angielsku. Quote
Sloneczko Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 Kurza stopa - no formalnie jakby ONka skrzyzowali z kaukazem jakim :o ON do ekstremalnych warunkow na Alasce 8) Quote
rysiczka Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 hmmm a gdzie masz cechy z kaukaza w tym psie bo ja ich nie dostrzegam??? Quote
zakla Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Rysiczka- wydaje mi sie, ze Sloneczko chodzilo co do tego kaukaza o wielkosc;) Ale one na prawde wygladaja jak zupelne ONy dlugowlose, tyle ze przerosniete... I mordy minimalnie sie roznią, futro troszku inne... Amerykanie to mają pomysly... :wink: Quote
Sloneczko Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 O dokladnie tak - o wielkosc 8) no i to bogactwo wlosa :D poza tym sa piekne !! tylko moje mieszkanie juz by akiego ONa nie pomiescilo :-? Quote
Aszka Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Sa piekne :D uwielbiam takie olbrzymy.Kurcze,jakbym miala chalupe z ogrodem to bym sobie takiego sprawila.Moj normalny ONek w mieszkaniu miesci sie na luzie i jest spokojny,szaleje na spacerach,ale winda jest taka mala,ze razem ledwo sie miescimy,a taki olbrzym musialby chyba sam zjezdzac,a ja posuwac na piechotke :wink: :lol: Quote
rysiczka Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 No to teraz juz wiem dlaczego wydaje Ci sie podobny.Powiem wam ze ja tez chcetnie widzilabym takiego psiaka w moim domku. :D Quote
LAZY Posted December 26, 2004 Posted December 26, 2004 On jest piekny!!! Można tylko pomażyć, bo u nas chyba ich się nie spotka... Quote
martan Posted December 26, 2004 Posted December 26, 2004 Dlaczego pamarzyć :) Kupujesz psa w Stanach i masz takiego :) To jest tylko aż kwestia kasy i nic więcej :P Quote
LAZY Posted December 26, 2004 Posted December 26, 2004 Dlaczego pamarzyć :) Kupujesz psa w Stanach i masz takiego :) To jest tylko aż kwestia kasy i nic więcej :P No włąśnie...AŻ ... Quote
Klaudia&Tara Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Moja koleżanka przed chwilą zapytała mnie, czy istnieje rasa owczarek królewski - więc gdzież indziej mogłabym szukać, jak nie na dogo ;) Również nic nie wiem na temat tej rasy, w ogóle pierwsze co jej odpisałam, to to, że nigdy o takiej rasie nie słyszałam. Mnie również ona zaciekawiła - ma ktoś może jeszcze jakieś informacje? :cool1: Quote
Rybka_39 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 :crazyeye:do dziś nie wiedziałam o istnieniu tej rasy:razz: Quote
Emerka Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Też pierwsze słyszę, a właściwie czytam i widzę przedstawiciela połączenia ON-ka z malamutem i pirenejczykiem. O ile nie jest to jakiś dowcip, to piesio wygląda imponująco. Być może dodanie krwi psów dość starych ras poprawi zdrowie i psychikę ON-ków, moim zdaniem mocno nadwyrężone. Quote
Recommended Posts