Ryss Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Myślę, że czas najwyższy zmienić tytuł tego subforum, gdyż psy po śmierci nie idą za żaden Tęczowy Most, tylko do Nieba. Po prostu. Tego ludzkiego Nieba, gdzie na nas czekają, by być z nami już na zawsze. Mówi o tym papież Franciszek: 1 Quote
bou Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 A może to wspólne Niebo za Tęczowym Mostem jest?Człowieki podobno w tunel ze światłem się udają,a bracia mniejsi po TM dreptają...Byle do tego samego celu...chciałabym bardzo i wierzę,że tak jest... Quote
Ryss Posted August 3, 2016 Author Posted August 3, 2016 Siada Pan Bóg wieczorem przy kominku, zmęczony W wysiedzianym fotelu, wreszcie w starych kapciach Wzdycha ciężko i smutno, potrząsając głową Ciężko być Panem Bogiem w takich trudnych czasach Panie... z pyskiem na Bożej nodze mruczy Boży Pies Ten Azor, ten z wioski pod lasem, ma za krótki łańcuch Widzę, że jesteś zmęczony, ale wiesz, jak to jest... I, Panie Boże, ta Bella, co oszczeniła się w lesie Umarła wczoraj. Z głodu. Anioł duszę już niesie. Ale wzięliśmy mamę, a dzieci zostały same... I w lesie psa ktoś przywiązał, bo miał już jego dość Daj żeby jeszcze dzisiaj szedł lasem inny ktoś Pomyśl o psach, które tęsknią, i wszystkich tych, co są głodne I o tych, które są bite, i wielu tych, co samotne I przejechanych na drogach – żeby trafiły do Boga... Panie... jesteś zmęczony, ale wiesz, jak to jest One mnie proszą o ciebie, mruczy do Boga pies - dobrze już, dobrze, piesku, zrobimy wszystko w lot - z boku, na cichych łapach, skrada się Boży Kot... (Barbara Borzymowska) Tak, one TAM są. I czekają na nas. I mój, i Twój... Wszystkie. Wszystkie nasze pożegnane psy... W to wierzę. 1 Quote
elficzkowa Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 Jak też w to wierzę... A jeśli ich TAM nie ma, to ja nie chce TAM iść, kiedyś tam... Quote
gojka Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 Ryss-to chyba nie jest katolickie forum więc nie ma potrzeby epatowania swoimi poglądami. Ja wiem,że psy odchodzą ale pozostają po nich piękne wspomnienia.I mało mnie obchodzi jak kto sobie to nazywa. Quote
gojka Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 19 godzin temu, elficzkowa napisał: Jak też w to wierzę... A jeśli ich TAM nie ma, to ja nie chce TAM iść, kiedyś tam... Czy są czy ich nie ma tego nie wiesz bo jeszcze nikt "stamtąd" nie wrócił i nie zdał relacji. Quote
Recommended Posts