Psioczka Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Hejka. Chciałabym zrobić dla mojej suni (8 kg, kundelek, mix jamnika) szeleczki, ponieważ kupne zniszczyła. Powiedzcie mi, z czego najlepiej zrobić? Quote
lucky23 Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 A nie lepiej kupić? Szelki robione jak i kupne są robione z tego samego materiału, więc tak samo się zniszczą. Quote
Paulina94 Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Poszukaj szelek lepszej jakości to się tak szybko nie zniszczą ;) Quote
kropi124 Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 Jak masz dobrą maszynę i jestes kreatywna to czasem lepiej zrobić samemu :) Ja szyje obroże dla wyżła i to ręcznie i nie zdarzyła mi się sytuacja żeby coś pękło itp.. Fakt widac że jest używana ale cenowo wychodzi mi taniej z ozdobnymi tasiemkami itp. Ja korzystam zawsze z taśmy rypsowej, bawełnianej i tasiemki ozdobnej plus artykuły kaletnicze. Quote
toall Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 Nie kombinuj tylko po prostu kup. Najlepiej jakieś markowe z porządnych materiałów. Ja kupiłem dla bostona tutaj pinkypaws.pl Kiedyś kupiłem tez puppię dla mojego poprzedniego pieska i przetrwały całe jego życie. Quote
lucky23 Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 O 6.08.2016 o 21:22, kropi124 napisał: Jak masz dobrą maszynę i jestes kreatywna to czasem lepiej zrobić samemu :) Ja szyje obroże dla wyżła i to ręcznie i nie zdarzyła mi się sytuacja żeby coś pękło itp.. Fakt widac że jest używana ale cenowo wychodzi mi taniej z ozdobnymi tasiemkami itp. Ja korzystam zawsze z taśmy rypsowej, bawełnianej i tasiemki ozdobnej plus artykuły kaletnicze. Nie polecam szyć ręcznie.. Quote
Wilk Szary Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Trochę dużo czasu minęło od założenia wątku, ale może pomoże to komuś innemu. Też uważam, że szycie ręczne może być niebezpieczne, bo nasz przedmiot będzie raczej nietrwały. Ale jak masz możlość zrobić to na maszynie, nawet z normalnymi nićmi do maszyny. I nie słuchaj osób, które mówią, ze lepiej kupić, jeśli czujesz, że chcesz zrobić coś sama, to po prostu to zrób, no chyba, że rzeczywiście chcesz to zrobić ręcznie, to lepiej odpuścić, ale zawsze możesz spróbować. Jeśli chcesz zrobić sama szelki, polecam zerknąć tutaj: http://kreatywnosc-jest-kluczem.blogspot.com/2017/02/diy-obroza-dla-psa_18.html Quote
chaneu Posted July 29, 2017 Posted July 29, 2017 a szelki tutaj :http://kreatywnosc-jest-kluczem.blogspot.com/2017/07/diy-szelki-norweskie.html Quote
Brzytwa Posted May 23, 2018 Posted May 23, 2018 nie ma co kombinować 30-45 zł za takie szelki w sklepie to nie jest dużo, szkoda, by mi było czasu na szycie Quote
Sonia & Fibi Posted March 30, 2019 Posted March 30, 2019 Lepiej kupić - masz większą gwarancje tego, że nic Ci się nie rozerwie w najmniej oczekiwanym momencie. Quote
MartaMar Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Jednych szelek nie opłaca Ci się szyć - zakup taśmy nośnej czy skóry w detalu będzie droższy niż szelki - sprawdź... Quote
Recommended Posts