Bogusik Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 49 minut temu, Murka napisał: Rozmawiałam z p.Agnieszką (sąsiadką tych pierwszych ludzi, co się zgłosili), ona zamieniła z nimi parę słów n.t. Liki i wszystko wskazuje na to, że oni - tak jak się obawiałam - nie są przygotowani na psa tego typu. Mieli do tej pory psy od szczeniaka, rozpieszczone rasowce i nie mają doświadczenia z psami po przejściach. Mają dobre chęci, chcą psa z odzysku, ale Lika będzie dla nich za trudnym przypadkiem. Zaproponowałam, żeby p.Agnieszka podesłała im Kornika z Radys, który jest u nas - też kudłaty i posturę ma jak Lika, to otwarty wesołek. Jak im się spodoba to by było fajnie, bo psiak sprawdzony na warunki domowe i generalnie bezproblemowy. Jak nie to inną biedę przygarną i też będzie dobrze. Byle sobie poradzili i nie zniechęcili się do adopcji. Ja znam jeszcze teresz z Lublina, która jest doświadczona w wizytach pa. Także jakby becia nie mogła to dajcie znać, zadzwonię do teresz. Mureczko zadzwoń kochana do teresz w sprawie wizyty bo nie wiem czy uda się skontaktować z becia. Quote
Murka Posted May 26, 2017 Posted May 26, 2017 Wizytę zrobi becia66 (już wysłałam jej dane), właśnie wróciła z Norwegii:) Teresz jest w Kanadzie... Quote
Anula Posted May 26, 2017 Posted May 26, 2017 41 minut temu, Murka napisał: Wizytę zrobi becia66 (już wysłałam jej dane), właśnie wróciła z Norwegii:) Teresz jest w Kanadzie... Murko bardzo,bardzo dziękujemy za pomoc.W tych regionach mamy problem,lepsze rozeznanie mamy na zachodzie Polski. Quote
Bogusik Posted May 27, 2017 Posted May 27, 2017 18 godzin temu, Murka napisał: Wizytę zrobi becia66 (już wysłałam jej dane), właśnie wróciła z Norwegii:) Teresz jest w Kanadzie... Murko, czy coś wiadomo już o terminie wizyty? Quote
Murka Posted May 27, 2017 Posted May 27, 2017 Nic nie wiem, czekam cierpliwie na info od beci... Zgłosił się dziś kolejny chętny domek: 40 km od Lublina, dom z ogrodem, jest kot. Quote
Tyśka) Posted May 27, 2017 Author Posted May 27, 2017 W którą stronę od Lublina?:) Mam nadzieję, że któryś domek faktycznie okaże się właściwym domkiem dla Liki. Quote
Bogusik Posted May 27, 2017 Posted May 27, 2017 19 minut temu, Murka napisał: Nic nie wiem, czekam cierpliwie na info od beci... Zgłosił się dziś kolejny chętny domek: 40 km od Lublina, dom z ogrodem, jest kot. Dziękuję Mureczko za pw z nr telefonu do tego domku.Jak widzę, jest problem z koordynacją w sprawie wizyt pa.Nic tu nie wiemy a Pani Renata chyba czeka nadal na tą wizytę... Quote
Tyśka) Posted May 28, 2017 Author Posted May 28, 2017 Dzisiaj popołudniu becia robi wizytę. :) Trzymajcie kciuki! 1 Quote
Bogusik Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 22 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Dzisiaj popołudniu becia robi wizytę. :) Trzymajcie kciuki! Super! Trzymam mocno kciuki! :) Quote
Tyśka) Posted May 28, 2017 Author Posted May 28, 2017 Z niecierpliwością czekam na wieści powizytowe... Wysłałam stałą dla kochanej Tineczki. Szkoda, że ona ludziom się nie podoba :( Quote
elficzkowa Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 Na pewno znajdzie się dom, który pokocha Tinusię. Ktoś musi popatrzeć na nią całym swym sercem. Też czekam na wieści z wizyty bo skupić się na niczym innym nie mogę. Quote
Tyśka) Posted May 28, 2017 Author Posted May 28, 2017 Ja właśnie też, a jutro i kolokwium, i egzamin zerowy... Ale nie mogę znaleźć sobie miejsca ;) Quote
Murka Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 Niestety nie jest to dom dla takiego psa jak Lika. Po rozmowie z Bogusik uznałyśmy, że Lika tam nie pojedzie, za duże ryzyko. Quote
Tyśka) Posted May 28, 2017 Author Posted May 28, 2017 Szkoda wielka :( To zostaje do sprawdzenia Pani spod Lublina? Quote
elficzkowa Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 Szkoda ale ryzykować nie można. Znajdziemy jej domek najlepszy z najlepszych . Quote
Bogusik Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Szkoda wielka :( To zostaje do sprawdzenia Pani spod Lublina? Szkoda ale trzeba było wszystko rozważyć pod kątem charakteru Likuni.Panią Renatę powiadomiłam i podeszła do naszej decyzji z pełnym zrozumieniem.Bardzo mnie prosiła o telefon jak Likunia znajdzie swój domek czego jej z całego serca życzy :) Jestem też po rozmowie z 3 domkiem i choć wydaje się też raczej dobrym to jednak już nieaktualne.Właśnie dzisiaj przyjeżdża do nich piesek,któremu groziło wywiezienie do schroniska jeżeli w ciągu tygodnie nie znalazł by ds. /więcej szczegółów nie znam/Państwo postanowili mu pomóc i go zaadoptować :) Życzyłam powodzenia w zapewne nie łatwych pierwszych dniach adaptacji pieska w nowym domu i że będę trzymać mocno kciuki.Pani bardzo podziękowała, ponieważ oboje bardzo to przeżywają i nie ukrywała,że są bardzo zestresowani.Bardzo miła i fajna w rozmowie Pani. Zatem czekamy na kolejny odzew z ogłoszeń. Quote
Bogusik Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 1 godzinę temu, Murka napisał: Niestety nie jest to dom dla takiego psa jak Lika. Po rozmowie z Bogusik uznałyśmy, że Lika tam nie pojedzie, za duże ryzyko. No niestety ale to domek nie dla naszej Likuni.Mureczko, podziękuj proszę od nas cioci becia66 za zrobienie wizyty pa. bo z tego wszystkiego zapomniałam o tym Tobie powiedzieć Quote
Anula Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 35 minut temu, Bogusik napisał: Szkoda ale trzeba było wszystko rozważyć pod kątem charakteru Likuni.Panią Renatę powiadomiłam i podeszła do naszej decyzji z pełnym zrozumieniem.Bardzo mnie prosiła o telefon jak Likunia znajdzie swój domek czego jej z całego serca życzy :) Jestem też po rozmowie z 3 domkiem i choć wydaje się też raczej dobrym to jednak już nieaktualne.Właśnie dzisiaj przyjeżdża do nich piesek,któremu groziło wywiezienie do schroniska jeżeli w ciągu tygodnie nie znalazł by ds. /więcej szczegółów nie znam/Państwo postanowili mu pomóc i go zaadoptować :) Życzyłam powodzenia w zapewne nie łatwych pierwszych dniach adaptacji pieska w nowym domu i że będę trzymać mocno kciuki.Pani bardzo podziękowała, ponieważ oboje bardzo to przeżywają i nie ukrywała,że są bardzo zestresowani.Bardzo miła i fajna w rozmowie Pani. Zatem czekamy na kolejny odzew z ogłoszeń. Bogusik a może ta sunia ciężarna by nadawała się do domku P.Renaty.Pani dalej raczej będzie szukać psiaka.Odniosłaś dobre wrażenie po rozmowie tylko tyle,że to nie jest dom akurat dla Liki z jej charakterem. http://www.dogomania.com/forum/topic/339054-pomocyciezarna-suczka-zamosc/?page=8#comment-17087649 Quote
Tyśka) Posted May 28, 2017 Author Posted May 28, 2017 11 minut temu, Anula napisał: Bogusik a może ta sunia ciężarna by nadawała się do domku P.Renaty.Pani dalej raczej będzie szukać psiaka.Odniosłaś dobre wrażenie po rozmowie tylko tyle,że to nie jest dom akurat dla Liki z jej charakterem. http://www.dogomania.com/forum/topic/339054-pomocyciezarna-suczka-zamosc/?page=8#comment-17087649 Dziękuję, że pomyślałaś o Braszce. Może faktycznie warto podsunąć Pani jakiegoś innego pieska. Szkoda dobrego domku. W takim razie szukamy dalej domków dla naszych dziewczynek. Ważne, że jakiś odzew jest. Quote
Bogusik Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 46 minut temu, Anula napisał: Bogusik a może ta sunia ciężarna by nadawała się do domku P.Renaty.Pani dalej raczej będzie szukać psiaka.Odniosłaś dobre wrażenie po rozmowie tylko tyle,że to nie jest dom akurat dla Liki z jej charakterem. http://www.dogomania.com/forum/topic/339054-pomocyciezarna-suczka-zamosc/?page=8#comment-17087649 33 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Dziękuję, że pomyślałaś o Braszce. Może faktycznie warto podsunąć Pani jakiegoś innego pieska. Szkoda dobrego domku. W takim razie szukamy dalej domków dla naszych dziewczynek. Ważne, że jakiś odzew jest. Pani Renata nie zapytała mnie czy czasem nie wiem o jakimś psiaku,który jest bardziej przyjazny i otwarty do ludzi, a ja nie mam w zwyczaju komuś sama czegoś narzucać.Do tego wiąże się to z dość skomplikowanym pośrednictwem w sprawie psiaka,który nie jest pod nasza opieką.Nie wiele o nim wiem,a tym bardziej czy do tego domku by się nadawał.Bardzo chętnie podam nr telefonu do p.Renaty jeżeli ktoś zechce się tym zająć i to ocenić. Quote
Anula Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 Nadeszła wpłata za VI od dorcia2 .Ślicznie dziękujemy. Wykupiłam dziś wyróżnienie i promowanie ogłoszenia OLX za 12,72zł.Jest to na miesiąc. Quote
elficzkowa Posted May 30, 2017 Posted May 30, 2017 Na Tinusiowym koncie nowa wpłata: Tyś(ka)- deklaracja na VI i VII - 20 zł Dziękujemy Quote
Recommended Posts