WiosnaA Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 1 minutę temu, elficzkowa napisał: Szczeniaki miała 15 sierpnia, własnie Czesiek jest z tego miotu U większej suni,to raczej za wcześnie byłoby znów na cieczkę,a u małej to nie wiem ....ja przeważnie jakoś z samcami mam do czynienia. Quote
rozi Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Jeśli szczeniaki w sierpniu, to cieczka była w czerwcu, mija pół roku właśnie. Quote
WiosnaA Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Godzinę temu, rozi napisał: Jeśli szczeniaki w sierpniu, to cieczka była w czerwcu, mija pół roku właśnie. Faktycznie......Masakra!..... znaczy może być cieczka,albo i ciąża!. Quote
Bogusik Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Kurczaki ale się porobiło...Jeżeli sunia ma cieczkę,to tam zbiegnie się więcej psów, albo sunia zacznie wędrować w inne miejsca.Oby w środę były na miejscu... Quote
elficzkowa Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Jadę jutro i zobaczę dokładnie jak to wygląda. Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie zgodnie z planem. Quote
WiosnaA Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 9 minut temu, Bogusik napisał: Kurczaki ale się porobiło...Jeżeli sunia ma cieczkę,to tam zbiegnie się więcej psów, ..... I wtedy Jamor nam zaserwuje piątkę zamiast trójki!....i co my zrobimy biedne żuczki??...hihi Jak dotrwać..... Quote
elficzkowa Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 5 minut temu, WiosnaA napisał: I wtedy Jamor nam zaserwuje piątkę zamiast trójki!....i co my zrobimy biedne żuczki??...hihi Tą nadwyżkę damy Jamorowi w prezencie ! Quote
rozi Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Musicie się przygotować na aborcyjną, niestety. Quote
elficzkowa Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 3 minuty temu, rozi napisał: Musicie się przygotować na aborcyjną, niestety. Masz rację rozi. Quote
Poker Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 10 minut temu, rozi napisał: Musicie się przygotować na aborcyjną, niestety. Zdecydowanie i to jak najszybciej. Sunia jest ustawiona w kolejce w Akcji Sterylizacji Quote
shoto Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Oby tylko stadko było we środę to sterylka będzie już mniejszym problemem Quote
jola&tina Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 2 godziny temu, WiosnaA napisał: I wtedy Jamor nam zaserwuje piątkę zamiast trójki!....i co my zrobimy biedne żuczki??...hihi Jak dotrwać..... Albo złapie nie te co trzeba :):) 2 godziny temu, elficzkowa napisał: Tą nadwyżkę damy Jamorowi w prezencie ! Oczywiście po uprzednim uiszczeniu opłaty za złapanie nadwyżki :) Żarty żartami, ale dobrze, że to już w środę! 1 Quote
shoto Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 2 minuty temu, jolantina napisał: Albo złapie nie te co trzeba :):) Oczywiście po uprzednim uiszczeniu opłaty za złapanie nadwyżki :) Żarty żartami, ale dobrze, że to już w środę! Będę na miejscu to może nie złapią jakiegoś pańskiego pieska Quote
jola&tina Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 11 minut temu, shoto napisał: Będę na miejscu to może nie złapią jakiegoś pańskiego pieska Dobrze, że tam będziesz. Pilnuj p. Jamora, bo chcemy dokładnie trzy psy - ani więcej :), ani mniej :( Quote
WiosnaA Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 10 godzin temu, Poker napisał: bazarek Poker, dziękuję serdecznie! Bazarki są wielką pomocą,..... grosików sporo potrzeba,bo to aż dla trójki piesków! Przypomnę o swoim,który dziś się kończy,zaglądajcie, Quote
Istar19 Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Tysia, nie mam czasu na przeszukiwanie wątku, a nie wiem, czy gdzieś tu nr konta...stałych deklaracji nie mogę za wiele...wpisz ode mnie po 5 zł na Tinkę i Rudego - ale płacić mogę dopiero od stycznia. i podaj nr konta to podeślę choć 15 zł na rzecz wyłapania psiaków. Więcej nie dam rady w tym miesiącu :( 1 Quote
elficzkowa Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Byłam u dzikusków ale ich niestety nie zastałam. Zostawiłam im jedzenie, miski były puste. Chodziłam i nawoływałam, byłam przy kryjówce gdzie zwykłe śpią ale niestety... Pomyślałam, że nie chce im się wychodzić bo pada deszcz. Byłam tam jeszcze po godzinie, deszcz już nie padał ale nasze trójki nie było. Miski były pełne, nikt nie tknął jedzenia. Przejechałam się powoli po pobliskich ulicach ale nie widziałam ich. Będę u nich jutro trochę później niż dzisiaj, zobaczę czy się pojawią. Quote
WiosnaA Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 26 minut temu, elficzkowa napisał: Byłam u dzikusków ale ich niestety nie zastałam. Zostawiłam im jedzenie, miski były puste. Chodziłam i nawoływałam, byłam przy kryjówce gdzie zwykłe śpią ale niestety... Pomyślałam, że nie chce im się wychodzić bo pada deszcz. Byłam tam jeszcze po godzinie, deszcz już nie padał ale nasze trójki nie było. Miski były pełne, nikt nie tknął jedzenia. Przejechałam się powoli po pobliskich ulicach ale nie widziałam ich. Będę u nich jutro trochę później niż dzisiaj, zobaczę czy się pojawią. Kurcze,niedobrze. Sądziłam,że psiaki najwięcej czasu spędzają właśnie w tym miejscu "z mapy". Elficzkowa,czy masz kontakt z tą starszą Panią co zna je najdłużej i która również dokarmia? Może Ona będzie wiedzieć więcej,gdzie jeszcze przebywają. Bo jeśli Jamor przyjedzie w to miejsce "z mapy" i one tam się nie pokażą do wieczora,to będzie kicha...miasto jest spore i On nie będzie wiedział gdzie jeszcze szukać i gdzie robić zasadzki. Proszę,pokombinujcie dziewczyny coś tam na miejscu,aby namierzyć. Quote
elficzkowa Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 One zawsze tam były w tym miejscu plus kryjówki, które odwiedziłyśmy w sobotę z shoto. Mam nadzieję, ze przyjdą. Napisałam do shoto, zaraz tam podjedzie i da znać czy dzikuny wróciły. Quote
elficzkowa Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Shoto właśnie pisze, ze nie ma dzikunów, jedzenie nie ruszone. Dzwoniłam do p.Ani, mówiła, że widziała dzisiaj wszystkie psy, były tam gdzie shoto zrobiła im zdjęcie, jak śpią na sniegu. Quote
doris66 Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Jeśli Tina ma cieczke to lata z kawalerami gdzieś ......nie wiadomo gdzie, ale suki w cieczce tak maja. Szkoda, ze teraz to sie stało gdy WiosnaA przyszła z pomocą i szkoda jak ja w sierpniu pisałam aby Tine łapac jak była z poprzednim miotem w gnieździe to nikt nie słuchał , ba.....nawet byli przeciwnicy. Wracajcie psiaki na miejsce bo inaczej starania WiosnyA pójdą na marne. Quote
WiosnaA Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Wałęsanie w ich naturze,...może ogrzać się gdzieś zaszyły na dłużej.....albo sprawka tej Tinki teraz,że odciągnęła dalej. Quote
WiosnaA Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Wiecie co....nie mam już siły, Dostałam przed chwilą wiadomość od Jamora,że wyskoczyły mu ważne sprawy i nie może jechać w tę środę. Akcja tym samym na środę odwołana i przełożona aż na następny poniedziałek tj.19.12. Quote
*Magda* Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Kurcze, nie dobrze :/ Choć, skoro Tinusia "się wałęsa", to mogłoby być tak, że w środę by jej nie złapał :/ Quote
Recommended Posts