Bogusik Posted November 3, 2020 Posted November 3, 2020 Dowiedziałam się od Anuli co się wydarzyło i w tej smutnej historii teraz najważniejsze aby dowiedzieć się,czy Tinusia jest odpowiednio zaopiekowana.Też tak myślę jak Ela,że to dobra osoba i z sercem dla zwierząt więc powinno być wszystko dobrze. 1 Quote
Tyśka) Posted November 6, 2020 Author Posted November 6, 2020 Bardzo, bardzo dziękuję Poker za zaangażowanie się i za wizytę w kamienicy, w której mieszka Tinusia. Jest mi niezmiernie głupio prosić o pomoc zawsze, a tym razem tym bardziej, bo Poker nie udało się dotrzeć do Pani Edyty (nie działa tam domofon, trzeba pukać) i Poker weszła na 5. piętro, aby porozmawiać z sąsiadką, która była na wizycie przedadopcyjnej 3lata temu. Na szczęście poznała Poker i również potwierdziła to, co już wiemy: że Tinusia trafiła w naprawdę dobre ręce i nie mamy powodów do niepokoju. Poker zostawiła pani Edycie karteczkę z namiarami do nas i pozostaje mieć nadzieję, że pani weźmie do serca nasze starania i zadzwoni do mnie albo do Poker. Poker, jestem niezmiernie Ci wdzięczna za tak ogromne serce i włożony wysiłek, aby odnaleźć kontakt do Pani Tinusi. DZIĘKUJĘ :) Jednocześnie przepraszam, że musiałaś się wdrapywać aż na 5. piętro :( Szkoda, że nie udało się złapać Pani - myślałam, że może miałaby ochotę zajrzeć na wątek albo... że chociaż razem uda się z Panią porozmawiać, wymienić kontaktem. 1 1 Quote
Tyśka) Posted November 7, 2020 Author Posted November 7, 2020 Nowa Pani Tinusi oddzwoniła wczoraj wieczorem. Nie do mnie, bo chyba źle wpisała numer i nie mogła się dodzwonić (a ja nie mam ani jednego nieodebranego połączenia), ale zadzwoniła do Poker. Pani opowiadała, że mocno kocha Tinusię i nie wyobraża sobie, aby ktoś mógł ją skrzywdzić. A mało brakowało, bo dzieci p. Krystyny chciały oddać Tinusię do schroniska. Pani ma poza Tinusią jednego psiaka i dwa kotki, dba o to, aby niczego im nie zabrakło. Tinusia śpi z nią w łóżku i jest bardzo kochana, a zdaniem sąsiadki (z którą w południe rozmawiała Poker) Tinusia teraz ma lepiej niż miała poprzednio, że jest naprawdę szczęśliwa. Poker... jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie :) 3 Quote
elik Posted November 7, 2020 Posted November 7, 2020 To nasza Tysia będzie wreszcie mogła spokojnie usnąć :) Super zakończenie smutnej historii. 1 Quote
Tyśka) Posted November 7, 2020 Author Posted November 7, 2020 Masz rację, ogromny głaz spadł mi z serca. Od tygodnia nie mogłam znaleźć sobie miejsca. Dziękuję, elik za kibicowanie. 1 Quote
elik Posted November 7, 2020 Posted November 7, 2020 14 minut temu, Tyśka) napisał: Dziękuję, elik za kibicowanie. Tylko tyle mogłam, a to niewiele. Quote
Poker Posted November 7, 2020 Posted November 7, 2020 Pani ma Tinkę i jeszcze jednego psa oraz 2 koty. Kocha ja bardzo. Po rozmowie czuć było miłość do suni . Uważam , że możemy być spokojne. O pani dobrze świadczy , że nie miała mojej prośby w nosie tylko zadzwoniła. Sprawdziłam , numer telefonu Tyśki napisałam prawidłowo. Wiem , bo zrobiłam zdjęcie mojego liściku. 1 Quote
zachary Posted November 7, 2020 Posted November 7, 2020 Coś czuwa nad dzikuskami...Gdyby nie było obok tej cudownej pani pielęgniarki, która przytuliła do serca i wzięła do siebie Tinusię, to "rodzinka" byłej włascicielki oddałaby ją do schroniska... 2 Quote
Tyśka) Posted December 23, 2020 Author Posted December 23, 2020 Rodzina Gucia życzy zdrowych, spokojnych świąt :) Jest przepiękny, zdjęcia wywołały u mnie łzy wzruszenia! 1 1 Quote
Tyśka) Posted December 27, 2020 Author Posted December 27, 2020 Dnia 23.12.2020 o 19:33, Poker napisał: Gucio szczęściarz. Ogromniasty szczęściarz:) Fajnie ma i bardzo ciepło mi się zrobiło na sercu, że dostalam zdjęcia i filmik. Quote
Tyśka) Posted September 9, 2021 Author Posted September 9, 2021 WiosnaA przesłała mi NIEPRAWDOPODOBNE wieści od Likuni :) "Likunia dobrze się miewa,rodzinka im o kotka powiększyła się latem.Lika dzielnie znosi kąpiel,czesanie,puchata z niej kulka teraz🙂" 1 Quote
Nesiowata Posted September 10, 2021 Posted September 10, 2021 Cudna jest, ale mnie znów ktoś podprowadził wszystkie lajki... 1 Quote
Recommended Posts