Jump to content
Dogomania

Dramat dzikusków zamieniony w cud. Lika, Rudy-Moris, Murzynek-Gucio, Tinka, Czesio w DS. I do tego Gandzia, od której wszystko się zaczęło.

Recommended Posts

Posted
3 minuty temu, bakusiowa napisał:

Oby tylko były jakieś sygnały, że ktoś ją widział.

Oby...na razie głucha cisza...Lika pewnie siedzi gdzieś zaszyta i wychodzi tylko w nocy.

Ktoś w końcu musi  ją kiedyś zauważyć.

Ogłoszenie w papierowej Gazecie Ustrońskiej niebawem się ukaże, jednak dokładnie kiedy, będę wiedzieć jutro.

Posted

Oprócz tej smutnej,że nikt nie dzwoni są bardzo dobre wiadomości.Niesamowite ile ludzi się angażuje w pomoc bezinteresownie.Jak wspaniale jest wiedzieć,że tacy są, istnieją ludzie.Mam ogromną nadzieję,że wreszcie ktoś wypatrzy Likę i da znać.Biedna Lika.Front atmosferyczny z ochłodzeniem i deszczami idzie od zachodu.U nas już chłodno i pada.Tak ma być przez ten tydzień.Matko, co ta Lika je,pije,czy w ogóle ma co jeść.Lika zaginęła w środę chyba,zaraz będzie tydzień.Masakra.

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Aniu,a jest możliwość chociaż kilka plakatów umieścić w Goleszowie i Skoczowie?

Anulko, mam zamiar zrobić to w czwartek, jak nikt inny tego wcześniej nie zrobi. Pozostałaby Wisła..Jest bardzo rozległa, niestety.

• Upvote 1
Posted

Aniu,a jest możliwość chociaż kilka plakatów umieścić w Goleszowie i Skoczowie?

Anulko,na pewno poproszę,albo ja albo togaa.

Wydaje mi sięj,że najpierw będą próbować Ustroń choć z grubsza przelecieć,a później Goleszów...to już ocenią tam na miejscu..... bo pomimo dobrych ,tych gorszych info niestety nie koniec Anulko.
Trochę dłużej porozmawiałyśmy dziś sobie z P.Magdą i mówiła,że Ustroń będzie trudny do poszukiwań, ponieważ miasto jest  rozciągnięte,a jego tereny rozległe, dookoła jest masę lasów. W centrum jest dużo ludzi, dużo ryneczków i jest bardzo głośno.
Pytałam Murki jak Lika do małych psów,bo P.Magda wspomniała,że wzięliby małego psiaka.Nawet jak Lika by nie wyszła (a raczej pewne,że nie), to on może by wytropił kryjówkę.
Tam przydało by się ze dwa tuziny ludzi codziennie...tak sobie doszłam do wniosku.
Trzeba mieć jednak nadzieję...

Posted
5 minut temu, togaa napisał:

Anulko, mam zamiar zrobić to w czwartek, jak nikt inny tego wcześniej nie zrobi. Pozostałaby Wisła..Jest bardzo rozległa, niestety.

W jednej sekundzie pisałyśmy...hehe.....i dokładnie tak pomyślałam,że we czwartek jak się spotkasz Basiu,to porozmawiacie.

edit. Togusiu,to jednak pojedziesz?....Ty Złoty Człowieku!

Posted
23 minuty temu, togaa napisał:

22 minuty temu, WiosnaA napisał:

Anulko,na pewno poproszę,albo ja albo togaa.

Wydaje mi sięj,że najpierw będą próbować Ustroń choć z grubsza przelecieć,a później Goleszów...to już ocenią tam na miejscu..... bo pomimo dobrych ,tych gorszych info niestety nie koniec Anulko.
Trochę dłużej porozmawiałyśmy dziś sobie z P.Magdą i mówiła,że Ustroń będzie trudny do poszukiwań, ponieważ miasto jest  rozciągnięte,a jego tereny rozległe, dookoła jest masę lasów. W centrum jest dużo ludzi, dużo ryneczków i jest bardzo głośno.
Pytałam Murki jak Lika do małych psów,bo P.Magda wspomniała,że wzięliby małego psiaka.Nawet jak Lika by nie wyszła (a raczej pewne,że nie), to on może by wytropił kryjówkę.
Tam przydało by się ze dwa tuziny ludzi codziennie...tak sobie doszłam do wniosku.
Trzeba mieć jednak nadzieję...

Matko jedyna to tam miasto jest otoczone lasami.To może Lika jest w lesie już.Teraz w lasach są grzybiarze to mogą zauważyć ją.Ja już piszę bez sensu ale mam pełną głowę myśli.Jeżeli jest blisko droga wylotowa to może już tam może być w rowie,czy nie w rowie potrącona przez samochód a tam chyba samochody z oczyszczania miasta nie jeżdżą.To jest niemożliwe aby nikt jej nie widział tyle już dni.Ja z dnia na dzień tracę nadzieję.

Bardzo dziękuję za pomoc Wszystkim,którzy pomagają odnaleźć Likę.

Posted

Okropna sytuacja. W Ustroniu jest pełno sanatoriów i w związku z tym ludzi. Aż niewiarygodne ,że nikt jej nie zauważył nawet, jakby się rozpłynęła w powietrzu.

Posted

Ciężko mi myśleć o tym co się stało,a tym bardziej pisać...:( Mam masę różnych myśli i z nimi dzielę się z Anulą.Dni upływają a Liki nikt nie widział,zapadła się jak kamień w wodę.Jednak jak mówią: nadzieja umiera ostatnia,więc tego się trzymam...

BARDZO KOCHANI DZIĘKUJĘ  WSZYSTKIM CUDOWNYM LUDZIOM,KTÓRZY ROBIĄ CO MOGĄ ABY ODNALEŹĆ LIKUNIĘ!

Posted

Matko jedyna to tam miasto jest otoczone lasami.To może Lika jest w lesie już.Teraz w lasach są grzybiarze to mogą zauważyć ją.Ja już piszę bez sensu ale mam pełną głowę myśli.Jeżeli jest blisko droga wylotowa to może już tam może być w rowie,czy nie w rowie potrącona przez samochód a tam chyba samochody z oczyszczania miasta nie jeżdżą.To jest niemożliwe aby nikt jej nie widział tyle już dni.Ja z dnia na dzień tracę nadzieję.

Bardzo dziękuję za pomoc Wszystkim,którzy pomagają odnaleźć Likę.

Anulko,a nie byłaś na stronie miasta?,wejdź koniecznie,jest piękne,okolice cudowne ...Ustroń.pl - w dziale Turystyka są też filmiki z różnych pór roku.

Na samym początku nawet pomyślałam,że Lika w pięknym rejonie kraju zamieszkała.....teraz tylko rozpacz ogarnia z tego powodu,..ale próbować trzeba koniecznie.

Posted

Jedną z dzielnic Ustronia jest Zawodzie z kontrowersyjnymi jak dla mnie ( architektonicznie)  piramidami.

Za 'komuny" były to domy wczasowe, teraz ekskluzywne sanatoria zwłaszcza dla niemieckich turystów.

http://plus.dziennikzachodni.pl/wiadomosci/a/piramidy-z-ustronia-architektoniczna-perelka-wlasnie-powstaje-o-nich-film-zdjecia,11731438

Tam też rozwiesimy plakaty. Kuracjusze mają więcej czasu , więcej widzą... Tak myślę.

Posted

Jestem z Cieszyna.Poczytuje watek dzikuskow od poczatku.Nie moge pojechac do Ustronia.Córka wydrukowała mi kilka plakatów-powieszę na dworcu autobusowym w Cieszynie i u kilku weterynarzy.Jakbym mogła jeszcze w czymś pomóc dajcie znać.

Posted
1 minutę temu, alma591 napisał:

Jestem z Cieszyna.Poczytuje watek dzikuskow od poczatku.Nie moge pojechac do Ustronia.Córka wydrukowała mi kilka plakatów-powieszę na dworcu autobusowym w Cieszynie i u kilku weterynarzy.Jakbym mogła jeszcze w czymś pomóc dajcie znać.

Bardzo dziękujemy.Jest to też ogromna pomoc.Niech w Cieszynie też wiszą ulotki.

Posted
6 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Mnie dzisiaj śniła się Likunia... żyła... nie wierzę w sny, ale w ten chciałabym uwierzyć...

trzeba wierzyć w sny! coś może Ci 'przkazała"?? Gdzie ta maleńka sie podziewa:( codziennie zaglądam na wątek, ale nic nie mogę pomóc ani zmienić:( strasznie mi przykro:(

Posted
3 godziny temu, alma591 napisał:

Witaj :) Bardzo Cie prosze, jesli posiadasz konto na facebooku lub Twoja corka udostepnijcie Like, poproscie o to swoich znajomych, na pewno masz wielu znajomych w tej okolicy. Moze Likunie ktos zauwazy . Ogloszenie o zaginieciu Liki znajduje sie na stronie Psiej Ekipy 

https://www.facebook.com/psiaekipa/?hc_ref=ARQ3wOx3HpXDE15qWEqr9HFilU9lvQEbTqf0wPQxCIefY8EiNF7Mk7NkL5-Jyc3MElU 

Pozdrawiam serdecznie :)

Posted
2 godziny temu, Margo3011 napisał:

Witaj :) Bardzo Cie prosze, jesli posiadasz konto na facebooku lub Twoja corka udostepnijcie Like, poproscie o to swoich znajomych, na pewno masz wielu znajomych w tej okolicy. Moze Likunie ktos zauwazy . Ogloszenie o zaginieciu Liki znajduje sie na stronie Psiej Ekipy 

https://www.facebook.com/psiaekipa/?hc_ref=ARQ3wOx3HpXDE15qWEqr9HFilU9lvQEbTqf0wPQxCIefY8EiNF7Mk7NkL5-Jyc3MElU 

Pozdrawiam serdecznie :)

alma591,ja również bardzo gorąco dziękuję za pomoc! Cieszyn jest blisko,a ludzie podróżują,..a nóż.

Jeżeli mogłabyś tak jak pisze Margo 3011,to byłoby super...FB ma dużą moc.

A ja cichutko Wam zdradzę,że nasza Kochana  togusia nieustająco myśli jak by tę Likunię odnaleźć i coś tam znów "wykombinowała" "pomocowo". Może nocką się zjawi, to sama napisze.

Posted

Odświeżyłam kontakt z Piotrem i Basią; Państwem którzy 6 lat temu adoptowali od nas schroniskowca  Lando. To jedna z naszych lepszych adopcji, a ludzie cudowni.  Każdego roku zapraszali Irenkę i mnie do siebie i tak jakoś schodziło, ale tym razem już postanowione; spotykamy się w piątek. W linii prostej, Państwo mieszkają ok.800- 1000 m. od  miejsca zaginięcia Liki, w kierunku na Goleszów.

Sami mieli kiedyś psa uciekiniera i jak nikt mają wprawę w akcjach poszukiwawczych na tamtym terenie. Obiecali że pomogą, o co tylko poprosimy, w rozlepianiu ulotek też.

Z Lando to też był/jest  niezły gałgan. Blisko rok żył na wysypisku śmieci i był  b.samodzielnym psem. Kochani Państwo  nie zignorowali naszych błagań i wiele miesięcy spacery odbywały się na blisko 20 metrowej taśmie ;-)

Zobaczymy co to spotkanie przyniesie ?

Dodrukowałam ulotki. Mamy ponad 200 szt.

• Upvote 1
Posted

Wspaniale ,że tyle dobrych ludzi angażuje się w pomoc . Bardzo mocno trzymam kciuki , aby działania w końcu przyniosły pozytywny efekt.

Posted

Togusia ogromne podziękowanie ślę za zaangażowanie i pomoc.Coraz bardziej tracę nadzieję na odnalezienie Liki.Ona powinna dawno wrócić do domu a tego nie zrobiła.

Posted

Mysle, ze Lika nie wrocila do do mu poniewaz uciekla w przerazeniu i sie zgubila. Inaczej jest gdy pies sie wypusci sam na przechadzke przez dziure w polocie a inaczej gdy sie czegos przerazi, wtedy pedzi przed siebie jak opetany. Teren dla Liki jest nowy, 3 tyg to bardzo krotki okres. Mam nadzieje,ze ona sobie znalazla gdzies kryjowke i dlatego wazne bardzo sa wszystkie ogloszenia, plakaty i udostepnianie, Gdy ja ktos zauwazy to bedzie polowa sukcesu i bedzie wiadomo gdzie szukac. Wierze,ze Likunia sie odnajdzie i mocno trzymam kciuki.

• Upvote 1