Poker Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Libeo to odpowiednik ludzkiego Furosemidu. W przypadku długotrwałego leczenia może dojść do niedoboru elektrolitów. Nie wiem co się podaje zwierzakom. Może podawaj mu do picia wodę mineralną niegazowaną nisko zmineralizowaną. Albo spytaj weta. Quote
uxmal Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Mojemu felusiowi kardio vet zalecił upcard. Podobno to jakiś nowoczesny lek. Nie wiem na czym ta nowoczesność polega. Ten lek jest moczopędny więc wet kazał podawać aspargin. Dodatkowo cardisure podaje. Da się z tym żyć a nawet po czasie serducho się polepszyło. Komora się zmniejszyła. Edit. Kiedyś jakąś aplikacje mi pokazał ktora pomaga tak w domowych warunkach sprawdzać czy coś złego się nie dzieje. Drugi kardio kazal liczyć oddechy na minutę jeśli zwiększy się to mam zwiekyc dawkę leku (upcard) i zjawić się u niego niezwłocznie. Nic takiego się nie dzieje więc tylko kontrolnie chodzimy. 1 Quote
togaa Posted April 23, 2021 Author Posted April 23, 2021 Lolo dzisiaj wesolutki , zjadł z apetytem i nie kaszlał ani razu. Nawet myślałam o małym spacerze, żeby wynagrodzić Mu wczorajsze stresy, ale grad zaczął padać i strasznie zimno się zrobiło. 1 1 Quote
Smyku Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 Buziaki ogromne dla Cięciunia , Lolciu trzymaj się dzielnie , trzymam kciuki z całej siły . 1 Quote
Poker Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 Super, że Książę odżył i cieszy nas dobrym humorkiem. Quote
Poker Posted May 11, 2021 Posted May 11, 2021 Lolusiu, a co to za cholerstwo cię dopadło. Dobrze, że są leki i można poprawić pracę serduszka. Bądź dzielny razem z togusią i nie dajcie się . 1 Quote
uxmal Posted May 11, 2021 Posted May 11, 2021 nie mogę rozczytać pisma Niedomykalność zastawki i powiększony lewy przedsionek? Quote
Poker Posted May 11, 2021 Posted May 11, 2021 6 minut temu, uxmal napisał: nie mogę rozczytać pisma Niedomykalność zastawki i powiększony lewy przedsionek? Dokładnie tak. Quote
togaa Posted May 12, 2021 Author Posted May 12, 2021 Dnia 22.04.2021 o 23:31, uxmal napisał: Drugi kardio kazal liczyć oddechy na minutę Też mamy liczyć oddechy ,plus leki UpCard i Cardalis i za 10 dni zdać relację . 1 Quote
uxmal Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 2 minuty temu, togaa napisał: Też mamy liczyć oddechy ,plus leki UpCard i Cardalis i za 10 dni zdać relację . To trzymam kciuki za Was. Będzie dobrze. Leki pomogą.:) 1 Quote
Smyku Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Cięciuniu nasz kochany , nie martw Togusi i nas . Trzymaj się dzielnie skarbie . Buziaki wielkie jak stodoła . 1 Quote
Poker Posted May 18, 2021 Posted May 18, 2021 A co to za kropka? Chyba Loluś tak nie zmalał ? 1 1 Quote
ona03 Posted August 22, 2021 Posted August 22, 2021 I znowu Loluś zaginął, musimy wysłać poszukiwaczy ...... Ale ja jestem ogrodniczki, coś tam będzie we wrześniu, muszę się troszkę ogarnąć ....... 2 Quote
togaa Posted September 4, 2021 Author Posted September 4, 2021 O jejku.... Ciocie panikary. Lolo cały i zdrowy . ( Stosownie do wieku. ;-). Taki ‘mamusiny” się zrobił. Gdzie ja, tam On. Panika i lament, gdy mnie nie ma. Słyszy ale nie słucha, widzi co chce. A mądry bardzo. Smyku zawsze pisała o swoim „Synusiu” i synusia mam i ja.;-) Dla naszej Oneczki, Lolo z dzisiejszą gazetą; I Lolo z tego lata; 2 1 Quote
Poker Posted September 4, 2021 Posted September 4, 2021 Jakie panikary? 3,5 miesiąca nie widziałyśmy Księciunia. Myślałam ,że trzeba będzie robić ogłoszenia o zaginięciu. togusiu, musisz się poprawić, bo znajdziemy mu DS (:, a chętnych będzie co nie miara, bo chłopak jak zwykle przeuroczy . I te oczy , cud, miód . 2 Quote
Smyku Posted September 6, 2021 Posted September 6, 2021 Toguniu wyściskaj naszego synusia . Serdeczności dla Was przesyłam ogromne . Dużo , dużo zdrowia . 1 Quote
Tianku Posted September 7, 2021 Posted September 7, 2021 Miło zobaczyć Cięciunia :) buziole przesyłam i ja :*** 2 Quote
ona03 Posted September 22, 2021 Posted September 22, 2021 Byłam u Lolusia na kontroli :))))), wszystko ok. Loluś chodzi za togusią jak cień i nie odstępuje jej na krok. Ale wytuliłam go za wszystkie czasy, nawet fotelika kawałek użyczył,nooooo, nie widziałam go chyba 6-ść lat, chyba mnie nawet poznał. Teraz Loluś albo je albo śpi, ciężko zrobić fajna fotkę 4 Quote
togaa Posted September 23, 2021 Author Posted September 23, 2021 15 godzin temu, ona03 napisał: Byłam u Lolusia na kontroli :))))) To były 4 intensywne i piękne dni . Zastanawiałyśmy się z Iwonką czy Lolo pozna, jak zareaguje ?. W pierwszym momencie tak jakby nie dowierzał co swoim wielkim nochalem wywąchał, ale już po sekundzie były młynki radości , szczekanie i pełnia szczęścia po obydwu stronach. ;-) Oczywiście Iwonka uruchomiła swój przewoźny salon fryzjerski i ...było po loczkach. Wiem, wiem to przez te dredy i filce i ogólne zapuszczenie ;-)Póki co mamy Lolusia „gołego”, a że jest mięciutki i tłuściutki, miło się Go tuli. Iwonko, Krzysiu, jeszcze raz ogromnie dziękuję że chciało Wam się dla siusiumajtka taki szmat drogi przejechać, za górę prezentów , smakołyków i w ogóle za przemiło spędzony czas. Wielka szkoda że dzieli nas prawie 500 km... Miłość.... Tak mnie Mamusia Iwonka urządziła; 1 Quote
Recommended Posts