ona03 Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 Lolusiu, wróbelki przyleciały :))) moje własne, prywatne stadko :))))) 2 Quote
ona03 Posted March 16, 2021 Posted March 16, 2021 Wieczorkiem powinnam zacząć bazarek z kwiatkami domowymi :) Może będą chętni ....... 1 Quote
Poker Posted March 16, 2021 Posted March 16, 2021 Ja też mam trochę kwiatków domowych, ale się zastanawiam czy na wysyłkę nie jest jeszcze za zimno. 1 Quote
ona03 Posted March 16, 2021 Posted March 16, 2021 22 godziny temu, Poker napisał: Ja też mam trochę kwiatków domowych, ale się zastanawiam czy na wysyłkę nie jest jeszcze za zimno. Zanim to wszystko ogarnę, już będzie ciepło :)))) Quote
Poker Posted March 16, 2021 Posted March 16, 2021 To może ja się podłączę od razu z informacją , że wysyłka ode mnie? Mam ukorzenione papiruski, jak zwykle sansewierie, bluszcz i chyba zielistki. Quote
Tyśka) Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Na papiruski była chętna moja teściowa... zapytam czy chce nadal :) ona03, masz przepiękne półeczki na kwiaty! Skąd one? :) Quote
Poker Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 47 minut temu, Tyśka) napisał: Na papiruski była chętna moja teściowa... zapytam czy chce nadal :) ona03, masz przepiękne półeczki na kwiaty! Skąd one? :) To spytaj. Quote
ona03 Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 8 godzin temu, Tyśka) napisał: Na papiruski była chętna moja teściowa... zapytam czy chce nadal :) ona03, masz przepiękne półeczki na kwiaty! Skąd one? :) Te były z 4home, ale widziałam je jeszcze gdzieś, jak poszukasz w internecie to wyskoczą :) Były jeszcze kwadratowe. Ta drewniana na dole z BRW, i chyba tam też były te okrągłe. Quote
Tyśka) Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 8 godzin temu, ona03 napisał: Te były z 4home, ale widziałam je jeszcze gdzieś, jak poszukasz w internecie to wyskoczą :) Były jeszcze kwadratowe. Ta drewniana na dole z BRW, i chyba tam też były te okrągłe. Dziękuję, mam mało przestrzeni w domu, a przez zielistkę (pierwszą roślinę i to z Dogomanii) kwiatowo przepadłam ;) Szukam rozwiązań. :) Głaski dla Lolusia zostawiam. 2 Quote
togaa Posted March 24, 2021 Author Posted March 24, 2021 Dnia 5.03.2021 o 21:32, ona03 napisał: Lolusiu słoneczko, 12 lat jesteś z Nami :))))) buziale urodzinowe Nie chcę nawet o tym myśleć, że to 12 lat . Bo w takim razie ile lat ma nasz Loluś ? Zmieniam temat, bo zaraz się zdenerwuję... Oneczko kochana, nasza ogrodniczko, Lolo jak zawsze dziękuje za piękny ,zielony bazarek. W Lolusiowym ogródku same chaszcze , aż wstyd.. Idealnie pasowały by tam taka grządka permakulturowa. ( o czym marzę ;-)). Żadnego przekopywania, bela słomy, trochę kompostu, w to wetknięte nasionka i rośnie aż miło. Pokerku, co Ty na to? Widzisz taką "belę słomy" w swoim ogródku? Quote
Poker Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 Mój ogródek jest za mały , a poza tym gdzie awaryjnie siurałyby psy? Quote
Smyku Posted March 28, 2021 Posted March 28, 2021 Nasze skarby , cudne jak zawsze , cięciunio moje kochane . Basiu Wszystkiego Dobrego dla Was . 1 Quote
Smyku Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 Radosnych mimo wszystko , pogodnych i słonecznych Świąt Wielkanocnych Wszystkim życzę . 2 Quote
ona03 Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 .. Jeśli ktoś jeszcze nie rozliczył 1%, będziemy bardzo wdzięczni za przekazanie go 'Mniejszym" 1 Quote
togaa Posted April 21, 2021 Author Posted April 21, 2021 Kłopot mamy. W minioną sobotę Loluś odwiedził ‘naszego” wet. , bo jakoś tak unikał dotykania po mordce. Jeść ,jadł ale z namaszczeniem. Doktor zajrzał do paszczy i jest przyczyna. Stan zapalny ,trzeba zęba trzonowego usunąć. Dostał lek antybakter. a jutro o 7,30 zabieg. Martwię się, bo Lolo coraz częściej pokasłuje. Osłuchowo niby wszystko dobrze, ale ...?. Przed znieczuleniem będzie miał jeszcze rtg serca. Jak "coś" wyjdzie to co wtedy? Co z zabiegiem ? Quote
Poker Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 Lolusiu, nie rób niespodzianek. A nie lepiej zrobić USG serca u kardiologa jeszcze przed zabiegiem? 1 Quote
uxmal Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 Można poprosić o wziewną narkozę albo kontrolę anestezjologa w czasie zabiegu. Tylko że to nie we wszystkich lecznicach jest dostępne. Zęba chyba trzeba usunąć bo może być jeszcze gorzej :( 1 Quote
togaa Posted April 22, 2021 Author Posted April 22, 2021 Za godzinę odbieram Lolusia Ma mieć bardzo lekkie znieczulenie. Ciekawe co wykaże rtg serca? W Bielsku lepszej lecznicy niż AS i dr.A.Wątroba, nie znajdę. Loluś jest w dobrych rękach. Kiedyś do innej bielskiej lecznicy przyjeżdżał na konsultacje dr.Niziołek z W-wy.Kardiolog. Rozeznam, czy to aktualne. Quote
Moli@ Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Trzeba zrobić echo serca i będzie wiadomo co się dzieje... 1 Quote
togaa Posted April 22, 2021 Author Posted April 22, 2021 Jesteśmy w domu. Rtg wykazał niewielki obrzęk i powiększenie serca, też b.niewielkie. Dostał lek odwadniający na 10 dni i potem kontrola.No cóż , bierzemy się za diagnozowanie i leczenie Lolusiowego serducha. Echo serca robią w kilku tut. lecznicach. Pytałam doktora, ale powiedział by zaczekać te 10 dni. A ząb dobrze że został usunięty.Pod nim nadal było pełno ropy.:-( 1 Quote
Poker Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Chociaż jeden problem z głowy. Pewnie dostaje antybiotyk. Jeżeli ma trochę płynu, to dlaczego lek odwadniający aż na 10 dni ? Nie wypłucze z niego minerałów? Loluniu, nie daj się. Ty musisz być dla nas do końca świata i jeden dzień dłużej.... 3 Quote
ona03 Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Lolisiu Nasz kofffffany, trzymaj się, masz 1,5 roku maximum dwa, jesteś młodziutkim pieskiem :))))) 1 Quote
togaa Posted April 22, 2021 Author Posted April 22, 2021 Lolo wprawdzie na chodzie, ale marudny. Może Go boli ? Za to z apetytem zjadł mięsko z ryżem i rosołkiem. Dzisiaj nie kaszlał. 11 godzin temu, Poker napisał: Pewnie dostaje antybiotyk. Tak, dostaje Enrotron a ten odwadniający to Libeo. Doktor mówił że po tych 10 dniach się zobaczy czy zmodyfikować dawkę albo całkiem odstawić. Mam Lolusia obserwować. Pokerku, a jak się minerały uzupełnia u psa? Jestem zielona w temacie psiej kardiologii. Strasznie się dzisiaj zdenerwowałam, jak Lolusia leczyć,bo ja przecież mało mobilna jestem, ale potem pomyślałam że przecież diagnostykę można zrobić tu w B-b, a konsultacje ewentualnie e-mailowo. Sama nie wiem ? Aaaa...ma jeszcze wyczyszczone ząbki i obcięte pazury. Lolo sprzed 10 minut; 1 Quote
Recommended Posts