Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
22 godziny temu, Poker napisał:

Ja też mam trochę kwiatków domowych, ale się zastanawiam czy na wysyłkę nie jest jeszcze za zimno.

Zanim to wszystko ogarnę, już będzie ciepło :))))

Posted

To może ja się podłączę od razu z informacją , że wysyłka ode mnie? Mam ukorzenione papiruski, jak zwykle sansewierie, bluszcz i chyba zielistki.

Posted
47 minut temu, Tyśka) napisał:

Na papiruski była chętna moja teściowa... zapytam czy chce nadal :)

ona03, masz przepiękne półeczki na kwiaty! Skąd one? :)

To spytaj.

Posted
8 godzin temu, Tyśka) napisał:

Na papiruski była chętna moja teściowa... zapytam czy chce nadal :)

ona03, masz przepiękne półeczki na kwiaty! Skąd one? :)

Te były z 4home, ale widziałam je jeszcze gdzieś, jak poszukasz w internecie to wyskoczą :)

Były jeszcze kwadratowe.

Ta drewniana na dole z BRW, i chyba tam też były te okrągłe.

Posted
8 godzin temu, ona03 napisał:

Te były z 4home, ale widziałam je jeszcze gdzieś, jak poszukasz w internecie to wyskoczą :)

Były jeszcze kwadratowe.

Ta drewniana na dole z BRW, i chyba tam też były te okrągłe.

Dziękuję, mam mało przestrzeni w domu, a przez zielistkę (pierwszą roślinę i to z Dogomanii) kwiatowo przepadłam ;) Szukam rozwiązań. :)

Głaski dla Lolusia zostawiam.

• Like 2
Posted

Dnia 5.03.2021 o 21:32, ona03 napisał:

Lolusiu  słoneczko,  12 lat jesteś z Nami :)))))

buziale urodzinowe Całuski na dobranoc dla Ciebie - KARTKI.pl

Nie chcę nawet o tym myśleć, że to 12 lat . Bo w takim razie ile lat ma nasz  Loluś ?

Zmieniam temat, bo zaraz się zdenerwuję...

Oneczko kochana, nasza ogrodniczko, Lolo jak zawsze dziękuje za piękny ,zielony bazarek.

W Lolusiowym ogródku same chaszcze , aż wstyd.. Idealnie pasowały by tam taka grządka permakulturowa. ( o czym marzę  ;-)). Żadnego  przekopywania, bela słomy, trochę kompostu, w to wetknięte nasionka i rośnie aż miło.

Pokerku, co Ty na to? Widzisz taką "belę słomy" w swoim ogródku?

585248317_LoloII2021.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg.831207c6a07389d36f6bae85e840e8c7.jpeg

1645916148_Lolo2021Yukka.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg.665bb5fb9721497d6905b9f25ecd00f7.jpeg

• 2 weeks later...
Posted

Kłopot mamy.

W minioną sobotę Loluś odwiedził ‘naszego” wet. , bo jakoś tak unikał  dotykania po mordce. Jeść ,jadł ale  z namaszczeniem.  Doktor zajrzał do paszczy i jest przyczyna. Stan zapalny ,trzeba zęba trzonowego usunąć. Dostał lek antybakter. a jutro o 7,30  zabieg.

Martwię się, bo Lolo coraz częściej pokasłuje. Osłuchowo niby wszystko dobrze, ale ...?. Przed znieczuleniem będzie miał jeszcze  rtg serca. Jak "coś" wyjdzie to co wtedy? Co z zabiegiem ?

1946807022_loloIga.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg.670ff0ecff776947526051ad567850d9.jpeg

Posted

Można poprosić o wziewną narkozę albo kontrolę anestezjologa w czasie zabiegu. Tylko że to nie we wszystkich lecznicach jest dostępne. 

Zęba chyba trzeba usunąć bo może być jeszcze gorzej  :(

• Upvote 1
Posted

Za godzinę odbieram Lolusia  Ma mieć bardzo lekkie znieczulenie.

Ciekawe co wykaże rtg serca? W Bielsku lepszej lecznicy niż AS i dr.A.Wątroba, nie znajdę. Loluś jest w  dobrych rękach.

Kiedyś do innej bielskiej lecznicy przyjeżdżał na konsultacje dr.Niziołek z W-wy.Kardiolog. Rozeznam, czy to aktualne.

Posted

Jesteśmy w domu.

Rtg wykazał  niewielki obrzęk i powiększenie serca, też b.niewielkie. Dostał lek odwadniający na 10 dni i potem kontrola.No cóż , bierzemy się za diagnozowanie i  leczenie Lolusiowego serducha.

Echo serca robią w kilku tut. lecznicach. Pytałam doktora, ale powiedział by zaczekać te 10 dni.

A ząb dobrze że został usunięty.Pod nim nadal było pełno ropy.:-(

• Like 1
Posted

Chociaż jeden problem z głowy. Pewnie dostaje antybiotyk.

Jeżeli ma trochę płynu, to dlaczego lek odwadniający aż na 10 dni ? Nie wypłucze z niego minerałów?

Loluniu, nie daj się. Ty musisz być dla nas do końca świata i jeden dzień dłużej....

• Like 3
Posted

Lolo wprawdzie na chodzie, ale marudny. Może Go boli ?

Za to z apetytem zjadł mięsko z ryżem i rosołkiem. Dzisiaj nie kaszlał.

11 godzin temu, Poker napisał:

Pewnie dostaje antybiotyk.

Tak, dostaje Enrotron a ten odwadniający to Libeo. Doktor mówił że po tych 10 dniach się zobaczy czy zmodyfikować dawkę albo całkiem odstawić. Mam Lolusia obserwować.  Pokerku, a jak się minerały uzupełnia u psa?

Jestem zielona w temacie psiej kardiologii. Strasznie się dzisiaj zdenerwowałam, jak Lolusia leczyć,bo ja przecież mało mobilna jestem, ale potem pomyślałam że przecież diagnostykę można zrobić tu w B-b, a konsultacje ewentualnie e-mailowo. Sama nie wiem ?

Aaaa...ma jeszcze wyczyszczone ząbki i obcięte pazury.

Lolo sprzed 10 minut;

1525692890_Pozbach.thumb.jpg.2f4846a29debd6ee013ed70a5048b88b.jpg

• Like 1