Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Togaa masz super warunki dla psiaków. Wszystkie są Twoje czy to tymczasy?

No a Loluś przesłodki, nigdy nie zrozumiem jak ktoś mógł wyrzucić takie śliczności.

Posted

[quote name='żabusia']Togaa masz super warunki dla psiaków. Wszystkie są Twoje czy to tymczasy?

No a Loluś przesłodki, nigdy nie zrozumiem jak ktoś mógł wyrzucić takie śliczności.[/quote]

Owszem, psy mają sie u mnie znakomicie...
Służę im najlepiej jak umiem....:razz:

Zapytaj raczej czy ja mam warunki do życia...????;)

Ja myślę że Lolus zwiał ze swojego domku.Ma bardzo niezależny charakterek...Chce być samodzielny...U mnie też szybko wykombinował gdzie jest furtka i kuśtykał szybciutko do niej...Spacer po okolicy mu sie marzy...

Psy wszystkie są moje.Koty sztuk 3 też...
Całość mieszka w domu..
Nie prowadzę tymczasów.
[B]Loluś jest u mnie awaryjnie[/B].

Posted

Lolus pojechał z bubu na 20-stą do Katowic, to mam troche luzu, bo wróca przed pólnocą...

Wysmarowałam wczoraj i dzisiaj Lolo oliwką..Zwłaszcza te pachwinki...
Lolus oliwka zachwycony...
Powylizywał sie cały do czysta....:razz: Minutka i śladu po oliwce nie było...
Nawet jak kropelka gdzieś spadła na podkład czy kafelki /flizy - jak sie to mówi w Krakowie..;), prawda JoSi?/, to nalizać się nie mógł...

No i nie wiem co mam zrobić? Czy szukać mniej smakowitej?
Bo teraz to podrażnione miejsce nie dość że bez oliwki to jeszcze wysuszone lizaniem..?
Co radzisz JoSi?

Posted

O ile wiem to ten wózek miał spełniać dwie funkcje..rehabilitacyjną też. Nie tylko że miał mu pomóc sie poruszać....
Loluś dalej ta tylnią prawą łapeczkę ma w przykurczu, jak kica to mu sie całkiem krzyżuje z lewą..Zdaniem pani rehabilit. , wózek pomógłby przywrócić tą łapeczkę do stanu właściwego..
Zobaczymy jak to w praktyce będzie wyglądało...
W każdym bądż razie Lolo zmienił technikę przemieszczania sie / nie chodzenia!!!!/.
Robi takie skoki na przednich podpierając się tylnia lewą łapką.Koślawo, dziwacznie, jakby sie tą lewą odbijał jak wiosłem...

Dzisiaj w ogrodzie znalazł pod leszczyna miejsce gdzie moje psiule walą kooo.., pokręcił sie w kółko, pokręcił i wypiął tyłeczek ...Trochę wisiał, troche sie wspierał na tylniej...niestety..koooo nie było...

A na koniec pobytu w ogrodzie wszedł na czarna płachtę z resztkami miału węglowego...:razz:

Czekam na bubu, o 17,oo zabiera małego do katowic...

Posted

[quote name='Energy']Hej malutki jak dzisiejsza rehabilitacja?
Zdrowiej Lolusiu :loveu:[/quote]

Sama jestem ciekawa, bo bubu i peate wrocily przed 23,oo..Nie było czasu rozmawiać, odebrałam Lolu a ten tylko zjadl i padł...taki zmeczony...

Jeśli na ten wątek zagladają Cioteczki majace kontakt z pieluchami,bardzo będe wdzieczna o podesłanie 1-2 pieluch z np.Huggies nr. 5...Te najzwyklejsze, standard chyba...
Gdzie sie na nie natknę, to same opakowania 44 szt...
Albo jakiś inny rodzaj pieluch w przystepnej cenie..

Już wiem czemu Lolu ma ta prawą pachwinkę zaczerwienioną...
On leży, czy siada tylko na prawym półdupeczku...Wtedy pielucha sie napręża i wcina mu sie w pachwinę...

Sąsiedzi mnie dzisiaj dopadli z pytaniem czy to prawda że mam 5-tego psa...?
Tak mnie zaskoczyli że coś tam bąkałam pod nosem aż wkońcu mnie oświeciło i wyznałam że owszem, ale "to pies fundacji i mam za jego pobyt kasę...."
Nooo....".jak kasę," to przyjęli to ze zrozumieniem...:razz::razz:

Posted

[quote name='togaa']Sama jestem ciekawa, bo bubu i peate wrocily przed 23,oo..Nie było czasu rozmawiać, odebrałam Lolu a ten tylko zjadl i padł...taki zmeczony...[/QUOTE]

Oj Loluś dlaczego nie chciało ci się wczoraj porozmawiać z Togaa? Nieładnie, tak od razu spać, żadnych opowiadań?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='togaa']
Jeśli na ten wątek zagladają Cioteczki majace kontakt z pieluchami,bardzo będe wdzieczna o podesłanie 1-2 pieluch z np.Huggies nr. 5...Te najzwyklejsze, standard chyba...
Gdzie sie na nie natknę, to same opakowania 44 szt...
Albo jakiś inny rodzaj pieluch w przystepnej cenie..

Już wiem czemu Lolu ma ta prawą pachwinkę zaczerwienioną...
On leży, czy siada tylko na prawym półdupeczku...Wtedy pielucha sie napręża i wcina mu sie w pachwinę..[/QUOTE]

U mnie już dawno w domu pieluch nie ma więc nie wiem jakie to, ale w reklamach pokazują takie z gumkami na nóżkach, "dopasowujące się do ruchu", cioteczki która jeszcze z pieluch nie wyrosła i wie co to takiego? Może takie by były dobre?

Posted

[quote name='togaa']

Sąsiedzi mnie dzisiaj dopadli z pytaniem czy to prawda że mam 5-tego psa...?
Tak mnie zaskoczyli że coś tam bąkałam pod nosem aż wkońcu mnie oświeciło i wyznałam że owszem, ale "to pies fundacji i mam za jego pobyt kasę...."
Nooo....".jak kasę," to przyjęli to ze zrozumieniem...:razz::razz:[/quote]
5-tego i już ich to dziwi ? :evil_lol:
U mnie wczoraj było 8 , ale jednego wsadziłam córce .
To moi sąsiedzi są " nienormalni " . O nic nie pytają . Czasami pytają o przeszłośc jakiegoś znajducha .Nawet mi pomagali jak mi tymczasowiczka nawiała . Dzwonili , że biega po ulicy i sami łapali .:lol:

Posted

[quote name='diuna_wro']i do smarowania SUDOKREM, polecam.[/quote]

Wlasnie wróciliśmy do sudokremu, podobno są duże opakowania...?

Moje małe już sie kończy, strasznie to idzie...Nie przypuszczałam...

Zasiuraństwo bedzie dzisiaj biedne, bo czasu mało na zabawę i pobycie z Lolusiem w ten przedświąteczny czas...
Zajrzałam tylko do poczty i zmykam...

A sąsiedzi sa o.k. tylko stosunek do zwierząt taki raczej użytkowy mają...wyhodować,zjeść i tyle..