Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

skrzynka wyczyszczona . Dzisiaj dokładnie pomierzymy Lolusia pod wózeczek :) Co do numeru konta - podaję tylko na PW bo to moje prywtne i wole byc ostrozna. Do tygodnia-dwóch bedziemy miec załozone konto naszego stowarzyszenia to wszystko bedzie prostsze.
Co do tymczasu we Wrocławiu itp. - zdecydowałyśmy z togą że nie przeżyłybyśmy jakby Loluś był tak daleko od nas i jakoś wspólnie będziemy się dzielić opieką nad nim. Do tej pory dałyśmy rade to myśle że dalej tez jakos pociagniemy. Jemu tez to zaoszczedzi dodatkowych stresow. A Lolusia wydamy już tylko do domku stałego.

Posted

Bubu czy Loluś jest u Ciebie czy w schronisku?

Loluś zeszły tydzień był u bubu.Od piątku jest u mnie....
Tak jak pisze bubu... jakoś podzielimy sie opieka nad Lolusiem...
/Ciekawe kto mną sie zaopiekuje jak dostane eksmisje z chałupy...??.;)/
Dzisiaj jesteśmy po piatej wizycie w Katowicach. Też półtoragodzinnej...
Pani Halina poświeca mu baaardzo dużo czasu, pracy.Nie zraża sie humorami Lolusia.Lolus nie lubi pracy z łapkami.Natomiast można mu wymasować cały kregosłup i...nic.Zadnych reakcji bólowych......Nie przepada też za laserem i takim drugim urządzeniem z plaską głowicą.A sa to tylko punktowe,delikatne dotkniecia...wiec chlopak mocno przeszadza...
Pewnie,że to dla psa dyskomfort bo musi troche poleżec nieruchomo....
No i nudno...

W samochodzie pod koniec jazdy tez już mu sie zaczyna nudzic...

A poza tym to przekochany, cudny psiak.Madry i bystry niebywale.
A jak potrafi cudownie okazac uczucia...Jest absolutnie wyjatkowy...!

A..... przed wyjazdem bylismy jeszcze w lecznicy gdzie co drugi dzien dostaje Nivalin na regeneracje nerwow/chyba nie przekręciłam nazwy../

No i jeszcze nagotowac trzeba bo zapasy mu sie kończą, kąpanko 2 x dziennie,pieluchy, dotrzymac mu towarzystwa tez trzeba...
Nie...eksmisję mam jak w banku..!Ja i reszta moich ogoniastych...

dsc0619n.jpg

dsc0638w.jpg

dsc0647.jpg

Posted

[quote name='Gosiapk']Bubu czy Loluś jest u Ciebie czy w schronisku?[/quote]

Loluś zeszły tydzień był u bubu.Od piątku jest u mnie....
Tak jak pisze bubu... jakoś podzielimy sie opieka nad Lolusiem...
/Ciekawe kto mną sie zaopiekuje jak dostane eksmisje z chałupy...??.;)/
Dzisiaj jesteśmy po piatej wizycie w Katowicach. Też półtoragodzinnej...
Pani Halina poświeca mu baaardzo dużo czasu, pracy.Nie zraża sie humorami Lolusia.Lolus nie lubi pracy z łapkami.Natomiast można mu wymasować cały kregosłup i...nic.Zadnych reakcji bólowych......Nie przepada też za laserem i takim drugim urządzeniem z plaską głowicą.A sa to tylko punktowe,delikatne dotkniecia...wiec chlopak mocno przeszadza...
Pewnie,że to dla psa dyskomfort bo musi troche poleżec nieruchomo....
No i nudno...

W samochodzie pod koniec jazdy tez już mu sie zaczyna nudzic...

A poza tym to przekochany, cudny psiak.Madry i bystry niebywale.
A jak potrafi cudownie okazac uczucia...Jest absolutnie wyjatkowy...!

Posted

Loluś śliczności bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki:loveu::loveu::loveu:
Trafiłeś na wspaniałe osoby, które nie pozwolą cię już skrzywdzić i zrobią wszystko by ci pomóc:loveu:

Posted

Rano Lolus pojechał do Katowic z bubu...Martwie sie o nich bo śnieg i strasznie ślisko na drodze....
Własnie są w polowie Lolusiowych "tortur"....Ale Loluś tak kocha bubu że w jej obecności dzielnie zniesie wszystko...
Wzieli tez centymetr w calach żeby pomierzyc Lolka.Pani Halina tez uważa że wózeczek do rehabilitacji na cito potrzebny...

Posted

[quote name='togaa']Rano Lolus pojechał do Katowic z bubu...Martwie sie o nich bo śnieg i strasznie ślisko na drodze....
Własnie są w polowie Lolusiowych "tortur"....Ale Loluś tak kocha bubu że w jej obecności dzielnie zniesie wszystko...
Wzieli tez centymetr w calach żeby pomierzyc Lolka.Pani Halina tez uważa że wózeczek do rehabilitacji na cito potrzebny...[/quote]

A skad wy macie centymetr w calach? :razz:

Posted

U nas są miarki z jednej strony centymetrowe , z z drugiej calowe . Wbrew pozorom wiele rzeczy mierzymy w calach :cool3: Przekrój kineskopu , średnice rurek , złączek .

Posted

[quote name='BIANKA1']U nas są nirki z jednej strony centymetrowe , z z dugiej calowe . W brew pozorom wiele rzeczy mierzymy w calach :cool3: Przekrój kineskopu , średnice rurek , złączek .[/quote]

Bianka a skąd Ty dziewczyno takie fachowe rzeczy znasz??? :eviltong::evil_lol:

Posted

[quote name='BIANKA1']U nas są miarki z jednej strony centymetrowe , z z drugiej calowe . Wbrew pozorom wiele rzeczy mierzymy w calach :cool3: Przekrój kineskopu , średnice rurek , złączek .[/quote]

deski calówki.....jak ktoś,cos budował to wie....
A mój mąż miał kiedys Mini Morrisa, gdzie każda śrubka i nakrętka była w calach.Jak sie zgubiła to był dramat, bo takowych u nas nie było...

Lulus pomierzony dwukrotnie ,u Pani Haliny i u mnie....W calach, w centymetrach, wzdłuż,wszerz....

Posted

Bidny ten Lolus :(
Widzialem go kilka tyg temu w fizjo-wet we Wroclawiu.
Trzymam kciuki i podziwiam poswiecenie zaangazowanych w jego powrot do pelnego zdrowia.

Ciekawe czy by sie z Itim polubil :loveu:

Posted

aresiku! tamten Lolus z wrocławskiego fizjo-wetu to już historia.....
Lolus jest wesoły,energiczny, zawadiacki....Baaardzo przylepny i najbardziej szczęśliwy gdy nie jest sam w pokoju. Bardzo potrzebuje obecnosci człowieka i to mu wystarcza...!
Jesli tylko jakąs "robotę" mogę zrobic w obecności Lolusia,to tam sie na ten czas przenosze ale i tak
z cieżkim sercem zamykam drzwi jego pokoju i Lolus zostaje sam a życie domu toczy sie o kondygnacje wyżej....

bubu bardzo dba o wszystkie jego potrzeby...Nawet o kosteczki i gryzaki zabawowe,kremy, pieluchy,podklady,szampony, leki,masci dla pani Haliny na wcierki...
Jutro Loluś pojedzie do Katowic z Budryskiem.Ciekawe czy Lolus pamieta jak Budrysek przez 3 godziny wyciągal go obolałego i cierpiacego ze schroniskowej klatki...? Jesli tak, to może byc ciekawie..;)

Posted

[url=http://www.kong.com.pl/katalog.html]KONG[/url]

Może wielkanocny " zajączek "przyniesie Lolusiowi jakis piękny prezent na nudę...???;)
Najlepszy byłby własny człowiek, a nie kong....Ale cóż..
Trzeba czekac...

/Lolus jest wielkosci foksterierka, może mniejszy bo chudziutki/