Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I znowu Misiu przepraszam :)

16 godzin temu, Agniesiulka K. napisał:

Ja również dołączam się do życzeń, spełnienia marzeń anecik.

Misio jest już u Gabi.

Gabrysia mówiła żeb wrócił jak do siebie i jest bardzo grzeczny. Więcej napiszę sama jak będzie miała dostęp do sieci. 

16 godzin temu, Anula napisał:

I ja również składam najserdeczniejsze życzenia,wszystkiego co najlepsze.

Fajnie,że Misiu dotarł do Gabi,mam nadzieję,że u Gabi się wyciszy i będzie wszystko okey.

15 godzin temu, Bogusik napisał:

aneciku,wszystkiego najlepszego! :)

Poszło dla Misia 30zł ode mnie i 30zł od p.Ani czyli Cindunia2014

15 godzin temu, Tola napisał:

Anecik - od nas również najlepsze życzenia imieninowe!

Rozmawiałyśmy,  mówiłaś o imrezie imieninowej, myślałam, że idziesz z życzeniami ;)

Wszystkiego dobrego!!!

Czekamy na Gabi i wieści o Misiu.

Bardzo serdecznie dziewczyny dziękuję za życzenia :)

Misiu trzymaj się. i powiedz Gabi na ucho który to psiak Ci tak nie pasował u Agniesiulki? Musimy wiedzieć na przyszłość.

Posted
O 17.06.2016 o 16:10, Jolanta08 napisał:

Wiem,że jest tu wiele osób z dużym doświadczeniem ale w necie znalazłam taki artykuł,może się komuś przyda?

http://mals.pl/2013/04/komunikacja-psow-i-zapobieganie-zachowaniom-agresywnym/

Bardzo dziękujemy, ciekawy artykuł!!!

O 18.06.2016 o 11:51, Tola napisał:

Nadrabiam zaległości, poczytałam o Misiu - żal mi maluszka - staruszka, musi być przerażony, zdezorientowany.

Żal Agniesiulki i jej rodziny, chcieli  jak najlepiej, ale trudno jest opanować  5 psów,  wszystkie po przejściach, z wielkim   bagażem złym doświadczeń.

Żal Gabi, bo również chciała jak najlepiej - dać Misiowi goda starość.

Myślę, ze decyzja o wyjeździe Misia jest słuszna, bo w tak dużym stadzie, przy takich relacjach mogłoby dojść do tragicznych zdarzeń. 

Powolutku to wszystko na pewno uspokoi się, trzymam kciuki za stabilizację u wszystkich, jak Misio trochę ochłonie u Gabi - powolutku będziemy myślec, co dalej.

Masz rację Tolu, Misio był przerażony i zdezorientowany.

Nie przewidziałyśmy, że będzie się bał psów/ psa.

Pani Ewa, wolontariuszka ze schroniska zasugerowała, że może Misio bał się Cypisa, z racji wielkości, a stres odreagowywał na małych pieskach (najbardziej na Kejli).

Nie ma co już tego roztrząsać, trzeba się skupić na znalezieniu dla Misia najlepszego domku na świecie.

21 godzin temu, Anula napisał:

I ja również składam najserdeczniejsze życzenia,wszystkiego co najlepsze.

Fajnie,że Misiu dotarł do Gabi,mam nadzieję,że u Gabi się wyciszy i będzie wszystko okey.

W zasadzie już jest Anulko wszystko ok. Może oprócz ujadania na napotkane na spacerku psiaki, ale będę się starała nad tym popracować.

20 godzin temu, Bogusik napisał:

aneciku,wszystkiego najlepszego! :)

Poszło dla Misia 30zł ode mnie i 30zł od p.Ani czyli Cindunia2014

Bogusiu, bardzo serdecznie dziękuję Tobie i Pani Ani!!!

5 godzin temu, Jolanta08 napisał:

Ostatnie zdanie bardzo mnie wzruszyło ... widać,że Misiątko pokochało Cię od razu całym swoim psim serduszkiem

Sama  się wzruszam, jak sobie uświadomię, że Misiu tak  bardzo mi zaufał i mnie pokochał.

Miałam u siebie kilka suniek na tymczasie, kilka piesków było np. przez weekend, czy noc, zanim nie pojechały do docelowego DT, ale Misio  najszybciej się zadomowił i mi zaufał.

Kochany z niego piesio.

Dzisiaj przez kilka godzin był sam, a właściwie z Melą i Tuptusiem.

Wszystko było ok. Chyba sobie spał, bo nie zareagował jak otworzyłam drzwi, dopiero, jak Kajunia wbiegła do pokoju to przyszedł się przywitać.

Na dworze chwilę ujadał na pieska, którego spotkaliśmy, ale nie było już tak źle, jak rano.

Może dlatego, że rano pieski były 2.

Kochane ciocie, Misio jest na minusie (zaraz to wpiszę w rozliczenie).

Nie chcę pozwolić na to, by Agnieszka finansowała transport. Głupio bym się z tym czuła.

Wobec tego bardzo proszę o wszelką pomoc, może ktoś ma fanty na bazarek, lub poratuje nas bazarkiem?

Bardzo proszę w imieniu Misiaczka!!!

Posted

Jesteśmy po wieczornym spacerku.

Misio był bardzo grzeczny, podszczekiwał na sunie Betinkę  i dogomaniacką Misię, ale zaraz się uspokoił i obwąchwiał sunieczki.

Muszę uważać, bo z Misiula okropny odkurzacz, coś chapnął na dworze.

Pierwszy z całej czwórki zjada swoją porcję i potem bardzo chce sprawdzić, czy coś zostało w miseczkach dziewczyn i Tuptusia.

Posted

Gabuniu , wiesz, że z Agusią jesteśmy w czarnej dziurze z tematami, które na nas spadły, ale postaramy sie pomóc w miarę możliwości.

Jak nie taraz to jak się ogarniemy i wyjdziemy na prostą

Posted
13 godzin temu, Gabi79 napisał:

...

Muszę uważać, bo z Misiula okropny odkurzacz, coś chapnął na dworze.

... 

Gabrysiu myślę, że w tej sytuacji Misiu powinien wychodzić na spacerki w kagańcu. Nie jesteś w stanie upilnować, żeby czegoś nie chapnął. Biorąc pod uwagę fakt, że pozbawieni mózgu i serca gnojki rozrzucają zatrute kawałki mięsa, chyba jest to konieczne.

Posted

Gabrysiu i na mnie możesz liczyć. Jak tylko będe mogła to pomogę :)

Tak czułam, że Misiu u Ciebie szybko odnajdzie spokój, bo przecież on wie, że Tobie może zaufać i że jest tu bezpieczny...Tak juz jest z tymi staruszkami, kochają całym sercem! Sądze, że dobrze byłoby gdyby znalazł się dla niego DS gdzieś blisko Ciebie, taki który najpierw przychodziłby na spotkania zapoznawcze....może to marzenie jakimś cudem się spełni:) W końcu Misiu ma rozbrajające spojrzenie, w którym nie sposób się nie zakochać!

A jak się dziś miewa psiaczek? I jak Ty sobie radzisz? I Twoi sąsiedzi;)?

• Upvote 1
Posted

Gabi - podeślij mi swój adres na pv, TZ zakupi karmę dla Misia, tylko napisz, jaką maluch lubi.

Dzisiaj wysłałam tez do anecik kolejną paczuszkę z fantami na bazarek.

Posted
19 godzin temu, Mysza2 napisał:

Gabuniu , wiesz, że z Agusią jesteśmy w czarnej dziurze z tematami, które na nas spadły, ale postaramy sie pomóc w miarę możliwości.

Jak nie taraz to jak się ogarniemy i wyjdziemy na prostą

8 godzin temu, AgusiaP napisał:

Podpisuję się pod tym co Elunia napisała.

Nic się nie martw!

2 godziny temu, kiyoshi napisał:

Gabrysiu i na mnie możesz liczyć. Jak tylko będe mogła to pomogę :)

Tak czułam, że Misiu u Ciebie szybko odnajdzie spokój, bo przecież on wie, że Tobie może zaufać i że jest tu bezpieczny...Tak juz jest z tymi staruszkami, kochają całym sercem! Sądze, że dobrze byłoby gdyby znalazł się dla niego DS gdzieś blisko Ciebie, taki który najpierw przychodziłby na spotkania zapoznawcze....może to marzenie jakimś cudem się spełni:) W końcu Misiu ma rozbrajające spojrzenie, w którym nie sposób się nie zakochać!

A jak się dziś miewa psiaczek? I jak Ty sobie radzisz? I Twoi sąsiedzi;)?

Jesteście KOCHANE!!! Bardzo Wam dziękuję!!!

Izuniu, Misio to piesek bezproblemowy, grzeczny, cichutki, już nawet dzisiaj nie ujadał na pieski (nie spotkaliśmy ich zbyt wielu, może ze względu na pogodę).

Co do sąsiadów, to póki co nikt się nie czepiał.

Niektórzy pytają, co to ZNOWU za pies.

Ciężko się mieszka w wieżowcu, gdzie jest ponad 220 mieszkań,  jedna klatka schodowa i mnóstwo plotkarzy.

2 godziny temu, kiyoshi napisał:

o matko....teraz dopiero doczytałam post rozliczeniowy:( :(

Misio jest na MEGA minusie!! :(

:(

Ten minus wynika z faktu, że transport od Agnieszki do mnie to koszt 400 zł.

Wprawdzie Agnieszka napisała, że sfinansują z TZ-em podróż Misia, ale ja bym się z tym źle czuła(taka już jestem)

To duża kwota i niezależnie od wszystkiego nie wypada obarczać tym jednej osoby. 

2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Gabi, od mojego syna Pawła poleci grosik na Misia. 

Bardzo serdecznie dziękuję!!!

Godzinę temu, kiyoshi napisał:

Gabrysiu, mi tez podesłij jeszcze raz swój numer konta- poleci ode mnie bardzo skromna cegiełka:(

Izuniu, bardzo dziękuję!!!

Godzinę temu, Tola napisał:

Gabi - podeślij mi swój adres na pv, TZ zakupi karmę dla Misia, tylko napisz, jaką maluch lubi.

Dzisiaj wysłałam tez do anecik kolejną paczuszkę z fantami na bazarek.

Tolu, bardzo dziękuję!!! Misio je karmę mokrą Rocco, wczoraj zamówiłam puszki w Zooplusie, więc będzie miał zapas, jeśli mogę prosić, to przydała by się mu też sucha karma. Nieduże opakowanie.

Posted

Misio pozdrawia i bardzo dziękuje za pomoc i zainteresowanie!!!

Jak próbuję mu zrobić zdjęcie, to zawsze robi smutną minkę.Zdjęcie mega rozmazane, ale AgusiaP obiecała do nas podjechać i zrobić Misiowi super sesję zdjęciową.

Aguś, dziękuję serdecznie!!!

Kopiamis.JPG

• Upvote 1
Posted

Oczywiscie podjade i zrobimy mu sesje Gabrysiu.

Musi być tylko słoneczko, zeby ładne zdjecia wyszły.

Widze, ze jak zawsze mozesz na dziewczyny liczyć.

Bedzie dobrze, obyś tylko Ty dała radę.

Posted
Godzinę temu, Poker napisał:

Tak jak obiecałam, chcę wpłacić na transport miśka 50 zł.Podajcie konto.

Bardzo serdecznie dziękuję!!!

Godzinę temu, AgusiaP napisał:

Oczywiscie podjade i zrobimy mu sesje Gabrysiu.

Musi być tylko słoneczko, zeby ładne zdjecia wyszły.

Widze, ze jak zawsze mozesz na dziewczyny liczyć.

Bedzie dobrze, obyś tylko Ty dała radę.

Dzięki Aguś!!!

Misio zaczął wyć, jak wyszłam z Kajunią, oby mu przeszło, wył prawdopodobnie cały czas, gdy nas nie było.

Dzisiaj wpłynęły wpłaty od 

Bogusik 30,-

Cindunia2014 30,-

Jolanta08 10,-

Jutro wpiszę w rozliczenie.

Posted

Gabi damy radę. Mam dostać jeszcze 2 paki na bazarek + paka od Toli. Tylko jeszcze ludzia do zrobienia bazarku nie przysłali :)

Posted
O 21.06.2016 o 09:50, Agniesiulka K. napisał:

180zł za transport Misia z Sochaczewa jest już na koncie, dziękujemy.

Dobrze że mi przypomniałaś :)

Za transport do Sochaczewa 150 zł też już na koncie. Dzięki Gabi.

Posted
4 minuty temu, kiyoshi napisał:

Gabrysiu, ślij mi prosze jeszcze raz ten numer konta, bo czekam;)

Już Izuniu, bardzo przepraszam za zwłokę!!!

Na koncie Misia wpłata od Poker 50,- (na transport) Bardzo serdecznie dziękuję!!!

Posted
O 22.06.2016 o 08:26, Gusiaczek napisał:

Wszystkich Przyjaciół Misiaczka zapraszamy na bazarek, którego jest beneficjentem :)

Gusiaczku, z całego serca dziękuję w imieniu chłopaków za cudny bazarek!!!

O 22.06.2016 o 10:01, anecik napisał:

Dobrze że mi przypomniałaś :)

Za transport do Sochaczewa 150 zł też już na koncie. Dzięki Gabi.

Dzięki za potwierdzenie Anetko!!!

23 godzin temu, Mysza2 napisał:

Zaglądam i podczytuję:)

Bardzo się cieszę Eluś, że zaglądasz do Misiaczka!!!

1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

dwie dyszki ode mnie tez poleciały

Izuniu, dzięki serdeczne!!!