Jump to content
Dogomania

Sindi - 2 letnia piękność ma swój DS w Odolanowie.Sindi po 2-latach wraca z adopcji.Sindi 11.10.18 ma DS w Bolesławcu.

Recommended Posts

Posted

Sandi już w swoim domku. Bardzo spięło ją zapoznanie, zaczęła się trząść kiedy Pani zaczęła ją głaskać, ale po chwili odprężyła się i poddawała głaskom z przyjemnością. Królik był bardziej zainteresowany nowym przybyszem, niż ona królikiem, a więc jest nadzieja na dobrą znajomość futrzaków. Jutro wstawię zdjęcia, ponieważ są w telefonie TZ.

• Upvote 2
Posted
2 godziny temu, szafirka napisał:

Sandi już w swoim domku. Bardzo spięło ją zapoznanie, zaczęła się trząść kiedy Pani zaczęła ją głaskać, ale po chwili odprężyła się i poddawała głaskom z przyjemnością. Królik był bardziej zainteresowany nowym przybyszem, niż ona królikiem, a więc jest nadzieja na dobrą znajomość futrzaków. Jutro wstawię zdjęcia, ponieważ są w telefonie TZ.

Haniu,dziękujemy Wam za dowiezienie Sandi do domku i wiadomość o zapoznaniu.Fajnie,że są zdjęcia i będziemy na nie czekaać z niecierpliwością :) Może jutro p.Bogusia zadzwoni do Ciebie i zda relację po przebytej nocy ale ja i tak swoją drogą do niej zadzwonię

Posted

Rozmawiałam z p.Bogusią i noc przebiegła bardzo spokojnie. Sandi a teraz Sindi zjadła dopiero dzisiaj w południe kurczaka z ryżem i jarzynami.Jest cudowna,bardzo spokojna i rozdaje buziaki całej Rodzinie.Siedzi na kolanach albo u męża albo u wnuka i jest wygłaskana po wszystkie czasy.Na ogród wyprowadzana jest na razie na smyczy aby pomału przyzwyczajała się do królika.Wnuk nastawił wczoraj budzik aby tylko nie zaspać rano i towarzyszyć Sindi przy porannym spacerze.Choć do czytania ksiażeczek trzeba go gonić to dzisiaj sam wziął książkę,usadowił się z Sindi na kanapie i czytał jej na głos, a ona sobie spokojnie spała :) Tak więc jak na razie to wszystko jest w należytym porządku.Rodzina zakochana w Sinduni po same uszy i p.Bogusia bardzo serdecznie dziękowała,że ją dostali.Powiedziała,że warto było się o Sindunię starać,bo jest w rzeczywistości jeszcze fajniejsza niż sobie wyobrażali :)

• Upvote 4
Posted

Bogusik rozmawiała z P.Bogusią.Sindi już zadomowiła się w nowym domku.Chodzi sobie po podwórku bez smyczy.Króliczek jest zaakceptowany nawet lizany po grzbiecie.Sindunia szczęśliwa,bardzo lubi wskakiwać na huśtawkę ogrodową i leżeć między Panem a wnuczkiem i otrzymywać z dwóch stron głaski.Pani Bogusia na próbę chciała zapiąć Sindi krótką smycz,Sindi bardzo się przestraszyła,przypłaszczyła się do podłogi.Pani przypuszcza,że Sindi musiała być bita albo uderzona chociaż raz i to zapamiętała.Nie będzie już raczej praktykować krótkiej smyczy aby nie stresować jej.Na długiej,zwijanej,5 metrowej Sindi chodzi super.Ogólnie jest bardzo kochana i przesympatyczna,wykłada się do głaskania po brzuszku.Państwo są szczęśliwi,że mają tak wspaniałego psiaka,który im daje wiele radości.

Sindi zasłużyła na tak dobry dom,jest kochana,zadbana i rozpieszczana i odwdzięcza się Państwu swoją miłością.

• Upvote 2
Posted

tak,jak napisała Anula,Sindi ma się dobrze i co raz bardziej czuje się już bezpieczna.Nawet zaczęła szczekać na kogoś,kto szedł ulicą.Mam obiecane w weekend zdjęcia i może filmiki,tylko ze wstawieniem będzie problem...

Posted
49 minut temu, Tyś napisał:

Nie wiem, jak Wy, ale mnie najbardziej cieszy opis relacji między Sindi a królem, mądra dziewczynka :)

Sindi jest ogólnie bardzo łagodną i uległą sunią,przypuszczałam,że dogada się z króliczkiem.Pasują do siebie umaszczeniem i być może to też ma jakiś wpływ na zachowanie wobec siebie.

Kiedyś przeczytałam,że królik potrafi psa,kota ugryźć w łapę.