Bogusik Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 O 8.06.2016 o 12:06, szafirka napisał: Przyszły obróżki i karma 3 kg. Już dzisiaj Sandi zjadła porcję na śniadanie. Sandi rozkręciła się, zawsze wita nas merdającym ogonkiem, skakaniem i proszeniem o głaski. Jest radosna, lubi bawić się głównie z Zulką. W domu najchętniej wyleguje się w fotelu. Smycz to dalej dla niej trauma, kuli się, zapiera, nie chce iść. Haniu,a ciasteczka wątróbkowe,które zakupiłam na bazarku dotarły? Teraz będzie nie lada wyzwanie aby się jakoś do tej smyczki przyzwyczaiła.Jak zrobi jakiś postęp,to ciacho w nagrodę! :) Quote
Bogusik Posted June 9, 2016 Posted June 9, 2016 Dzisiaj też wysłałam paczkę z tym co widać na zdjęciu.Jest 1szt.szelek M i 2 szt.S, 1 szt używanych S a także 2 smycze automatyczne.Powinny któreś z szelek pasować Sandi.Jak paczka dotrze,to proszę Haniu o potwierdzenie :) Quote
szafirka Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 Doszły smaczki wczoraj, psiaki zachwycone były poczęstunkiem :) Bogusiu to mega paka, już dzisiaj w imieniu swoim i futrzaków dziękuję. Quote
Anula Posted June 11, 2016 Author Posted June 11, 2016 Nio,fajna paczuszka.Przyda się psiakom,niech idzie na zdrowie. Quote
Anula Posted June 11, 2016 Author Posted June 11, 2016 Dziś nadeszła kwota 272,50zł od Havanki z bazarku kilometrowego a także 10,00zł deklaracja jednorazowa.ŚLICZNIE DZIĘKUJEMY. Quote
szafirka Posted June 12, 2016 Posted June 12, 2016 Sandi na początku tygodnia została odrobaczona, a we wtorek będzie zaszczepiona. Sunia jest radosna, widać, że czuje się dobrze z nami i wśród psiaków. Nie przeszkadza jej towarzystwo dziecka, ale nie jest wielbicielką szaleństw i zabaw. Sandi nie jest duża - w kłębie ma prawie 40 cm, zważę ją we wtorek u weta. Quote
Poker Posted June 12, 2016 Posted June 12, 2016 Fajnie ,że sunia jest szczęśliwa. Miałam wrażenie ,że jest mniejsza. Dla mnie to już średniaczka. Quote
Tyśka) Posted June 13, 2016 Posted June 13, 2016 E tam średniaczka, mój pies też ma 38cm i uważam, że to mały pies :P Ale wiadomo, punkt widzenia... :D Niemniej jednak Sandi jest rozkoszna. Quote
Anula Posted June 15, 2016 Author Posted June 15, 2016 Co słychać u Sandi,troszeczkę poprawiła się chudzina? Ile Sandi waży? Jaki jest ogólny stan zdrowotny Sandi,co powiedział wet? Haniu podaj koszty weta. Quote
szafirka Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 Sandi była u weta we wtorek, ale nie została zaszczepiona, ponieważ na jej brzuszku zaczynała tworzyć się rana. Wet powiedziała, że może to być odczyn na szwy lub przepuklina. Dostała antybiotyki, na kontrolę z Sandi mam iść na początku tygodnia, więc będzie wiadomo więcej. Sandi je, ale nie jest to jej ulubionym zajęciem. Zaczęłam dawać jej suche wymieszane z puszką i lepiej zajada. Ważyłam ją, ale przepraszam Was bardzo - nie pamiętam. Zważę ją za kilka dni jeszcze raz. Zapłaciłam 46 zł., jutro wkleję potwierdzenie. Quote
Anula Posted June 16, 2016 Author Posted June 16, 2016 Na razie nie będziemy ogłaszać Sandi,poczekamy troszeczkę.Jak Sandi uczy się chodzić na smyczy,jest lepiej? Czy zachowuje czystość w domu? Haniu,nie wiemy ile Sandi ma lat,możesz zaglądnąć do książeczki i napisać? Quote
Tola Posted June 19, 2016 Posted June 19, 2016 O 15.06.2016 o 21:25, szafirka napisał: Sandi była u weta we wtorek, ale nie została zaszczepiona, ponieważ na jej brzuszku zaczynała tworzyć się rana. Wet powiedziała, że może to być odczyn na szwy lub przepuklina. Dostała antybiotyki, na kontrolę z Sandi mam iść na początku tygodnia, więc będzie wiadomo więcej. Sandi je, ale nie jest to jej ulubionym zajęciem. Zaczęłam dawać jej suche wymieszane z puszką i lepiej zajada. Ważyłam ją, ale przepraszam Was bardzo - nie pamiętam. Zważę ją za kilka dni jeszcze raz. Zapłaciłam 46 zł., jutro wkleję potwierdzenie. ZEA pokryje koszt leczenia; ponieważ faktura juz zapłacona, to poproszę fakturę za hotelowanie. Zdrówka piękna Sandi! 1 Quote
Anula Posted June 19, 2016 Author Posted June 19, 2016 22 godzin temu, Tola napisał: ZEA pokryje koszt leczenia; ponieważ faktura juz zapłacona, to poproszę fakturę za hotelowanie. Zdrówka piękna Sandi! Tola serdeczne dzięki za pomoc.Faktura w takim razie będzie obejmować okres za lipiec. Dostałam wiadomość od Hani,że Sandi w książeczce ma wpisane 2 lata.Po zagojeniu się rany,szczepieniu,przymierzymy się do ogłoszeń.Oby tylko było wszystko z tą raną okey.A jeżeli to przepuklina to będzie gorzej może Sandi czekać zabieg.No ale zobaczymy co powie wet. Quote
szafirka Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 Sandi dostaje antybiotyk, ale rana słabo się goi i jest lekkie wybrzuszenie. Możliwe, że poszedł szew po sterylizacji, albo pojawiła się przepuklina. Jestem umówiona na jutro do weta na kontrolę w ten sposób, że jeśli trzeba będzie, to od razu sunia zostanie zoperowana. Trzymajcie kciuki za malutką. Doszła paczka od Bogusik - psiaki przekazują tysiące mokrych całusów :) Quote
szafirka Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 W załączeniu rachunki za spa (na pół z Pufim) i za leczenie u weta Quote
Anula Posted June 20, 2016 Author Posted June 20, 2016 Pieniążki przelane - 20.06.16 - 106,00zł za fryzjera i weta. Quote
Tola Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 6 godzin temu, szafirka napisał: Sandi dostaje antybiotyk, ale rana słabo się goi i jest lekkie wybrzuszenie. Możliwe, że poszedł szew po sterylizacji, albo pojawiła się przepuklina. Jestem umówiona na jutro do weta na kontrolę w ten sposób, że jeśli trzeba będzie, to od razu sunia zostanie zoperowana. Trzymajcie kciuki za malutką. Doszła paczka od Bogusik - psiaki przekazują tysiące mokrych całusów :) Trzymam! Mam nadzieję, ze to "tylko" komplikacje posterylkowe, suczki zaraz po zabiegu trafiają na słomę, rana żle się goi. Quote
Tola Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 Może wstrzymać się z operacja i na razie zająć się leczeniem rany... - Podobnie miała zamojska Tusia, która pojechała ze schronu do Murki - leczenie rany trochę trwało, goiła się dosyć długo, sunia musiała nosić kołnierz. Wciąż mam nadzieję, ze to stan zapalny... Quote
Bogusik Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 Trzymam kciuki za Sandi.Martwi mnie to zgrubienie i że nie chce się ta rana goić.Może to być przepuklina, a może być równie dobrze jakaś "torebka" ze zbierającą się ropą.Myślę,że jednak wet to jutro oceni i podejmie decyzję.Może potrzebne będzie USG czy inne badanie,to oczywiście trzeba będzie je zrobić. Quote
Gabi79 Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 Trzymam kciuki za Sandunię, oby to nie było nic poważnego i szybko się zagoiło. Quote
szafirka Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 Uff, operacja nie była konieczna, wet powiedział, że nie ma już żadnego płynu w środku, rana jest w miarę sucha i teraz już powinna się szybciej goić. Sandi dostała jeszcze antybiotyk na 4 dni oraz żel wspomagający gojenie i po niedzieli mamy się zgłosić na kontrolę. Tym razem nie płaciłam, w poniedziałek mam zapłacić całość, jeśli będzie potrzeba dobrania leków, aczkolwiek wet powiedział, że raczej na teraźniejszym antybiotyku się skończy. Chodzenie na smyczy idzie ciężko, ale próbujemy. 2 Quote
Anula Posted June 21, 2016 Author Posted June 21, 2016 Dzięki Haniu za wiadomości,dobrze,że rana się jednak goi i nie jest konieczny zabieg.To już druga sunia z Zamościa co źle się goiła rana po sterylce.Całe szczęście,że były, jest pod opieką Hani a te co są w schronie to nie wiem,muszą cierpieć. Mam nadzieję,że po niedzieli nie będzie śladu po ranie.No,trzeba uczyć Sandi chodzenia na smyczy i koniecznie wyprawić do swojego najlepszego domku. 1 Quote
Recommended Posts