Jump to content
Dogomania

Sindi - 2 letnia piękność ma swój DS w Odolanowie.Sindi po 2-latach wraca z adopcji.Sindi 11.10.18 ma DS w Bolesławcu.

Recommended Posts

Posted

Może ta karma będzie dobra,mam zamówić?

Opłacony został Hotelik i transport.Rozliczenie w 2 poście.Transport wyniósł 870,00zł (jest podzielony na 2 psiaki)

Posted

Sandi będzie potrzebowała kilku dni na zaufanie i rozkręcenie, ale widać postępy - rano była niepewna, przestraszona, a wieczorem już troszkę rozluźniona. Rano nie chciała dać sobie założyć obroży, ale jak już wzięłam ją na kolana, to położyła się, zmrużyła oczy i nie miała zamiaru się ruszać :) Do auta wskoczyła od razu, położyła się i dopiero jak na miejscu jak wzięłam smycz, to wyszła Pani. Niestety 50 metrów z auta do fryzjera musiałam ją nieść, ponieważ zapierała się, nie chciała iść, próbowała uciekać pod każde stojące auto. Czeka nas nauka chodzenia na smyczy i spacery po osiedlowych uliczkach. U fryzjera podczas czesania była cierpliwa i grzeczna, natomiast kąpiel i suszenie ewidentnie jej nie pasowało, wyrywała się, chciała wyskoczyć, popiskiwała. W żadnym momencie nie było w niej agresji. Wczoraj zjadła niewiele, a dzisiaj od razu, ale spokojnie skonsumowała podane jej porcje. Mimo, że jest chuda, to nie zachowuje się jak pies wygłodzony. Jutro będą zdjęcia.

Posted

Sunia jest bardzo łagodna i pomimo masy złych przeżyć - jak poczuje się bezpieczna - szybko zaufa.

Gdy przyjeżdzałam do schronu to wychodziła  dopiero po jakimś czasie i nieśmiało,  z pewnej odległości machała ogonkiem.

Taka trochę druga Daszka...

Oby znalazła równie dobry dom.

Posted
30 minut temu, Tola napisał:

Sunia jest bardzo łagodna i pomimo masy złych przeżyć - jak poczuje się bezpieczna - szybko zaufa.

Gdy przyjeżdzałam do schronu to wychodziła  dopiero po jakimś czasie i nieśmiało,  z pewnej odległości machała ogonkiem.

Taka trochę druga Daszka...

Oby znalazła równie dobry dom.

Oj tak Daszka i Florcia mają super domki!!!

Posted

Dzięki Haniu za wiadomości o naszej ślicznotce.Ja myślę,że będzie dobrze.Sandi w ostatnim czasie sporo przeszła zmian,sterylka,podróż,nowe miejsce - Hotel a to ma duże znaczenie dla psa,który nie za bardzo radzi sobie z emocjami.

Karma wysokoenergetyczna już zakupiona ta co poleciła Bogusik.Koszt to 72,00zł.Opakowanie na razie 3 kg.Powinna dotrzeć do Hoteliku.

Koebers Energie Hochleistung - 15 kg

Skopiowałam dawkowanie,ponieważ chyba podane jest na opakowaniu inne dawkowanie.

dawkowanie Energie Hochleistung

Zgodnie ze współczesnymi zaleceniami żywieniowymi - podaną w tabeli ilość należy podzielić na dwa posiłki i podawać je rano i po południu.

Podane ilości karmy są ilościami szacunkowymi opartymi na wieloletnich doświadczeniach praktycznych. W każdej rasie psów znajdują się osobniki o różnej przemianie materii, dlatego ilość karmy należy dopasować indywidualnie dla każdego psa. 
W pierwszych dniach stosowania karmy Koebers (a także przy każdej zmianie karmy) dla lepszego przyswajania nowej karmy, należy dawać nieco mniejsze porcje niż podane w tabeli. Nową karmę dobrze jest wprowadzać stopniowo, przechodząc od starej do nowej przez okres kilku dni.
Po zmianie karmy, szczególnie jeśli poprzednia karma zawierała sztuczne konserwanty, w pierwszych dniach może wystąpić rozluźnienie kału. Jego konsystencja powinna się po krótkim okresie (kilka dni) unormować. W przeciwnym przypadku należy skonsultować się z nami lub z lekarzem weterynarii.

Posted

Sandi dzisiaj rano szczerze ucieszyła się, że mnie widzi - zaczęła merdać ogonkiem, podeszła po głaski. Dzisiaj zapoznała się z innymi psiakami z hoteliku i chyba z Zulą najbardziej przypadły sobie do gustu - pomerdały do siebie ogonkami, długo stały razem. Sandi jest taką dostojną panią.  Sesja nie wyszła idealnie, ponieważ jest u nas dzisiaj szaro, a na koniec się rozpadało, ale myślę, że uda się coś wybrać.

DSC00620.JPG

DSC00622.JPG

DSC00623.JPG

DSC00624.JPG

DSC00627.JPG

DSC00648.JPG

DSC00657.JPG

DSC00659.JPG

Posted

Ja też jestem pod dużym wrażeniem metamorfozy, jaką przeszła Sandi ! Mimo, że to dopiero drugi dzień pobytu w hoteliku, sunia jest radosna, wyluzowana i... przepiękna ! A jaki ma ogon! Mógłby konkurować z lisią kitą ! Zdjęcia fantastyczne !!!

Posted

Dziękujemy Haniu za super zdjęcia :) Nawet nie pomyślałam,że Sandi będzie na nich uśmiechnięta.Spodziewałam się raczej poważnego i lekko wystraszonego pysia.A tu proszę!Taka niespodzianka :)

Posted

Śliczna nasza Sandi jest,co znaczy wykąpanie psa i wyczesanie.

Mi się to zdjęcie podoba na którym dłużej zawiesiłam oko.W moim przekonaniu fantastyczne jest.Dostojna Dama.

DSC00689.jpg

Posted

Zdjęcia piękne, takie "pod ogłoszenia" ;)

Ja tez myślałam, ze na uśmiech Sandi będziemy musieli trochę poczekać, a tu proszę - już widać zadowolenie :)

A na tym zdjęciu to faktycznie  wyższa półka, psia arystokracja ;)

DSC00689.thumb.jpg.de8846f595c2d0a8da655eb1f3364a2f.jpg

Posted

Zakończył się bazarek kilometrowy. Niestety, nie udało się zebrać całej kwoty. Myślę jednak, ze i tak jest to spory zastrzyk gotówki. Zebraliśmy 515 zł. Anula, czy mam je wpłacić na Twoje konto?

Posted
O 5.06.2016 o 11:21, Havanka napisał:

Zakończył się bazarek kilometrowy. Niestety, nie udało się zebrać całej kwoty. Myślę jednak, ze i tak jest to spory zastrzyk gotówki. Zebraliśmy 515 zł. Anula, czy mam je wpłacić na Twoje konto?

Tak,na moje konto.Ja u naszych psiaków jestem skarbnikiem Taki mi przypadł udział.

Wysłałam do Hoteliku 6 obróżek,w tym jedna dla Sandi,sądzę,że w czerwonej Sandi będzie ładnie ale decyzję pozostawiam Hani. Czerwona obróżka wąska to dla Pufiątka i czerwona dla Karolci.Reszta obróżek niech zostanie w zapasie.

IMG_1118.JPG

Posted

Przyszły obróżki i karma 3 kg. Już dzisiaj Sandi zjadła porcję na śniadanie. Sandi rozkręciła się, zawsze wita nas merdającym ogonkiem, skakaniem i proszeniem o głaski. Jest radosna, lubi bawić się głównie z Zulką. W domu najchętniej wyleguje się w fotelu. Smycz to dalej dla niej trauma, kuli się, zapiera, nie chce iść.

• Upvote 1