Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 13.07.2016 o 13:28, Poker napisał:

Dzwoniłam do pani.Wszystko w porządku. Pufi jest bardzo grzeczny, zostaje sam w domu, niczego nie niszczy, nie płacze.  Pani go rozpuściła, bo łobuziak gardzi suchą karmą ,a pańcia mu dogadza. Chodzi za panią krok w krok.

Zdarzyło mu się warknąć na wnuka , gdy chłopiec podbiegł do babci,a obok niej siedział Pufi. Skarciła go , pogroziła palcem i na razie jest spokój. Jutro przyjeżdża pańcio, ciekawe  co to będzie. Trochę poradziłam pani jak zapoznać Pufi z panem ,żeby nie było zgrzytów, bo wygląda na to ,że psiak jest zazdrosny o pańcię.

Czy coś w temacie zapoznania z Pańciem wiadomo? Poker, bardzo proszę,jak możesz to skontaktuj się z Panią Pufcia i dopytaj...Ja już z góry baaaardzo dziękuję :)

Posted

Dzwoniłam dziś do Pufcia. Na dzień dobry pańcia powiedziała ,że wszystko dobrze. Jak zadałam pytanie o relacje z panem, to też bardzo dobrze.Jak pociągnęłam za język to się okazało ,że Pufi jest zazdrosny i warczy na pana wieczorem , gdy ten chce się położyć do wspólnego łoża z panią. Opowiadała to ze śmiechem ,a mi nie było do śmiechu. Widziałam oczami wyobraźni jak Pufi ugryzł pana i pies idzie do zwrotu. Spokojnie, bez siania paniki poinformowałam panią czym zachowanie psa może grozić. Wtedy się przyznała ,że raz w ostatniej chwili odciągnęła Pufcia, bo by dziabnął pana w łydkę.

W ciągu dnia relacje psa i pana są  bardzo dobre, mizia się i bawi z panem.Tylko te wieczory. Pańcia jest tylko Pufcia.

Pufi śpi w sypialni na podłodze od strony pani, nie chce w legowisku.Poprosiłam ,żeby Pufi nie spał w sypialni i wchodził do niej tylko na wyraźne zawołanie. Na szczęście pani jest z tych słuchających i powiedziała ,że tak zrobi. Mąż wyjeżdża w środę.Zadzwonię do niej w czwartek.

Z wnukiem było wszystko dobrze.

Posted

A jak pańciostwo walczy z tą zaborczością Puffka? Bo może być coraz gorzej :(

Dobrze, że poradziłaś jej "wyrzucić" psa z sypialni, w tej chwili "odklejenie" Puffka od pańci jest najlepszym wyjściem.

Posted

Czekałam na wiadomości bardzo tylko jakoś mi umknął wątek.No tak,Pufi zazdrośnik i nie wiem czy to mu przejdzie,ponieważ Pan znika z domu na kilka tygodni i praktycznie przyjeżdża jako gość.Ewidentnie Pufi nie życzy sobie aby "gość" zajmował wspólne łóżko z pańcią.Trudno tu coś radzić,sądzę,że wszystkie spacery z Panem by pomogły.Mam nadzieję,że z powodu zazdrości Pufiątko nie wróci z adopcji.Pufi w swoim domku przebywa prawie  3 tyg.Zmieniam tytuł wątku.

Poker,bardzo,bardzo dziękuję za telefon do Pani Ani.

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj rozmawiałam z p.Małgosią,ponieważ próbowała skontaktować się z Anulą .U Pufcia wszystko dobrze:jest kochanym i bardzo grzecznym pieskiem.Nie odstępuje swojej Panci na krok i musi być tam,gdzie ona jest.Problem jest tylko z tym,że Pufcio nie chce jeść jedzenia z miski,a tylko z ręki.Podałam kilka rozwiązań,a jedna z nich i chyba najważniejsza-nie karmić z ręki i konsekwencja w dalszym postępowaniu.Pani Małgosia rozbestwiła trochę nasze Pufiątko i teraz są tego konsekwencje.Trochę się nie dziwię,bo jest w nim zakochana po same uszy i chciała by mu "nieba uchylić".Była z Pufim u weta i wyniki krwi ma wzorcowe,jak również stan zębów.W połowie miesiąca będzie ponownie odrobaczony.

Umówiłam się z p.Małgosią na rozmowę w weekend.

Posted

Niektóre psiaki wolą "zapracować" na jedzenie, więc dobrym rozwiązaniem jest podawanie wydzielonej porcji w zamian za pracę właśnie... czyli np. w czasie sesji szoleniowej, przy szlifowaniu komend :). I pies się napracuje, i się naje, i przećwiczy posłuszeństwo :)

Posted

Ja myślę,że P.Małgosia poradzi sobie z niesfornym Pufim.Pufi jest niejadkiem i tu może tkwić problem.Trzeba wynaleźć u Pufiątka to co najlepiej mu smakuje i tym sposobem może skłoni się go do jedzenia z miseczki.

Ciekawe jak wyglądało jedzenie Pufi w Hoteliku? Hania nie karmiła go z ręki.

Posted

Pufi szybko wyczuł słabość pańci i skrzętnie ją wykorzystuje. Pufcio  pewnie niedługo zostaniem pufą. Są psy , które mało jedzą i wystarczy to im.

Posted

Rozmawiałam z p. Małgosią i Pufi zaczął pięknie jeść suchą karmę "okraszoną" puszką Animondy.Skończyło się karmienie z ręki bo chętnie podchodzi do miseczki i zjada jej zawartość :) Wychodzi na to,że jednak nie przepada za kurczakiem i woli wołowinę bo właśnie puszki są z jej dodatkiem.Po za tym wszystko jest ok i Pufi ma naprawdę bardzo dobry domek,w którym czuje się świetnie! Jutro dostanie profilaktycznie tabletkę na robale.

• Upvote 2
  • 1 month later...
Posted

Zaczynam się trochę martwić,bo kilkakrotnie próbowałam skontaktować się z p.Małgosią ale nie odbiera telefonu.Dzisiaj zostawiłam wiadomość żeby puściła mi sygnał,jak będzie mogła porozmawiać,a ja oddzwonię.Trzeba będzie poprosić Poker o zrobienie wizyty po/a o ile uda się jakoś z Panią skontaktować...

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Przypomnijcie mi nr telefonu  i adres. Spróbuję zadzwonić. Jest taka możliwość ,że pani pojechała do córki do Holandii.

Dziękuję Poker :) Ty zawsze na pomocowym posterunku..... :) :) Zaraz podeślę na pw. z danymi do p.Malgosi

Posted

Już jestem po rozmowie. Wszystko w porządku.

Pani wyjeżdżała i nie wzięła telefonu.

Pufi jest kochany, grzeczny, na pańcia już nie warczy. Gdy zostaje sam w domku, nie szczeka , nie niszczy. Pani jest z niego bardzo zadowolona.

• Upvote 1
Posted
8 godzin temu, Poker napisał:

Już jestem po rozmowie. Wszystko w porządku.

Pani wyjeżdżała i nie wzięła telefonu.

Pufi jest kochany, grzeczny, na pańcia już nie warczy. Gdy zostaje sam w domku, nie szczeka , nie niszczy. Pani jest z niego bardzo zadowolona.

Bardzo dziękuję Poker za telefon do p.Małgosi i dobre wiadomości :) Muszę przyznać,że odetchnęłam z ulgą...

Poproszę Anulę aby trochę "pomolestowała" Panią mailowo o zdjęcia Pufcia