Julia. Posted May 20, 2016 Posted May 20, 2016 Jakieś półtora roku temu, gdzieś na dogo, trafiłam na temat w którym ktoś wspominał o hodowli FCI, gdzie celowo skrzyżowali border collie i collie (chyba smooth?). Znalazłam nawet tę hodowlę na FB i widziałam te szczeniaki. Nie jestem w stanie znaleźć tego wątku. Ktoś pamięta jaka to była hodowla? Quote
Paulina94 Posted May 20, 2016 Posted May 20, 2016 Collie smooth to nie jest krzyżówka bordera i collie. To są krótkowłose collie, całkiem odrębna rasa. Quote
Monieq Posted May 20, 2016 Posted May 20, 2016 Wiem tylko o krzyżówce borderów z whippetami, o mixie z collakami nie słyszałam, brzmi dziwnie. Jak znajdziesz tę hodowlę to podziel się linkiem :) Quote
Harley Posted May 20, 2016 Posted May 20, 2016 Pamiętam ogłoszenia na olx czegoś takiego, wydaje mi się że w tym ogłoszeniu było wcześniej coś o takim miksowaniu: http://olx.pl/oferta/farm-collie-owczarski-pies-pracujacy-CID103-IDfHAVZ.html Ale ręki sobie nie dam za to uciąć. Quote
Julia. Posted May 21, 2016 Author Posted May 21, 2016 Paulina chodzi mi o krzyżówkę border collie i collie chyba smooth ale nie pamiętam. Może normalnego collie. Nie wiem skąd wnioski że "nowa" rasa miałaby się nazywać smooth. Quote
Julia. Posted May 21, 2016 Author Posted May 21, 2016 O 20.05.2016 o 14:24, Monieq napisał: Wiem tylko o krzyżówce borderów z whippetami, o mixie z collakami nie słyszałam, brzmi dziwnie. Jak znajdziesz tę hodowlę to podziel się linkiem :) To też ciekawe:) Podaj nazwę hodowli. Quote
Monieq Posted May 21, 2016 Posted May 21, 2016 1 godzinę temu, Julia. napisał: To też ciekawe:) Podaj nazwę hodowli. Armagedogz Quote
Recommended Posts