Popcorn Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 Witam czy ktoś widział kiedyś taki mix takich ras ? Bardzo chciałbym mieć takiego psa najbardziej to długowłosego ale i krótkowłosy też by mógł być :) Ale czy taka krzyżówka w ogóle istnieje ? A jak nie to skąd mogę wziąść takiego pieska ?? :DPozdrawiam. Quote
Popcorn Posted March 1, 2016 Author Posted March 1, 2016 no raczej takich nie ma w schronisku,a jak już to z 500km trzeba jechać. Quote
Monieq Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 O 29.02.2016o20:46, Popcorn napisał: A jak nie to skąd mogę wziąść takiego pieska ?? :D *wziąć Najprawdopodobniej - dzięki bogu - znikąd. Jeśli nie chcesz konkretnej rasy tylko wymyśliłeś mix, którego prawdopodobnie nigdy nawet nie widziałeś, to jedyne co możesz zrobić to przeglądać ogłoszenia psów w schroniskach. Jeśli znajdziesz tego wymarzonego to załatwienie transportu psa nawet przez całą Polskę nie jest problemem. A jeżeli to tylko kaprys bo "to takie oryginalne" to zastanów, czy na pewno chcesz i potrzebujesz psa, bo to nie nowy dodatek wystroju wnętrz, tylko żywe stworzenie, za które będziesz odpowiedzialny przez kilkanaście lat. PS chyba że chodzi po prostu o umaszczenie typu merle. Do tego nie potrzeba niczego krzyżować z dalmatyńczykiem, są ciapate same z siebie. 1 Quote
Beatrx Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 czy ty czasem nie masz w głowie jakiegoś psa długowłosego w kropki dalmatyńczyka? to wcale takie proste i oczywiste nie jest, że po takich rodzicach urodzi się taki pies. poczytaj trochę o dziedziczeniu maści i długości włosa to będziesz wiedział. Quote
Popcorn Posted March 5, 2016 Author Posted March 5, 2016 Nie chodzi mi o długowłosego w kropki i do tego biały :) ale chciałbym po prostu tylko takiego mieć i nie musi mieć wlosów 5cm. Mam 2 pieski także wiem jak mam być o niego odpowiedzialny :) Quote
Beatrx Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 no ale czemu akurat takiego? jak ktoś chce jakąś rasę to wie, ze pasuje mu charakter i wygląd. a biorąc kundelka nie masz żadnej pewności ani jeśli chodzi o charakter ani jeśli chodzi o wygląd. więc skąd w ogóle taki pomysł? Quote
Recommended Posts