Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej,

Za radą Gordona od dłuższego czasu karmię moją psinę (5 lat, mieszanka owczarka, 30kg ) karmą Josera Lamb&Rice. Sprzedawca, u którego kupuję karmę, proponuje mi zmianę na TROPIDOG PREMIUM ADULT MEDIUM & LARGE BEEF & RICE. Zna ktoś tę karmę? Jest sens zmieniać?

Kurczak odpada, bo uczulona. 

• 1 month later...
Posted

Witaj. Jeśli zmieniać to na Tropidog super premium - masz dwa rodzaje do wyboru: kurczak i jagnięcina. beef&rice jak na premium też jest dobra, ale ja swoje stado karmię super premium i jestem zachwycona. Karmiłam długo joserą i z psów robiły się pączki. Z tych dwóch karm polecam jednak Tropidog super premium.

• 4 months later...
Posted
Dnia 9.08.2016 o 07:36, buldoyor napisał:

Witaj.Tak znam tą karmę doskonale ponieważ mam z nią styczność od prawie 2ch lat. Karmię nią swojego buldoga francuskiego a oprócz tego jako że prowadzę sklep z karmami posiadam ją w sprzedaży. Karma ciekawa monobiałkowa. Karma na wołowinie w składzie plus ryż. Mój Buldog zajada się (ale on zajada się prawie wszystkim). Według mnie jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny to nie znajdziesz lepszej. Poniżej przesyłam link o Tropidog Beef. Aha i klienci bardzo zadowoleni bo wracają po nią a to świadczy o niej nieźle.15kg kosztuje średnio około 109,9zł dla średniej i dużej rasy.

Taki jest jej skład. Pisanie o tym, że jest to wołowina plus ryż jest co najmniej lekko naciągane przy uwzględnieniu faktu, że ryżu jest 4%, a reszta wypełniaczy to pszenica i kukurydza.

Suszona wołowina 16,2%, pszenica pełnoziarnista, kukurydza, otręby pszenne, olej drobiowy, ryż 4%, susz z jabłek 3%, suszony groszek 1,2%, suszona marchew 1,2%, zarodki pszenne, zarodki kukurydziane, glony kelp Ascophyllum nodosum 1,2%, zeolit, polifosforan sodu.  

• Upvote 1
Posted

Karma za 110zł z takim składem na czystej wołowinie? Nie ma takiej drugiej która miałaby lepszy stosunek ceny do jakości. Dla mnie są karmy kosztujące około 200zł za worek z dużo gorszym składem. I wołowina jest suszona czyli odwodniona

Posted

Ale ja nie twierdzę, że stosunek ceny do jakości jest zły. Twierdzę, że naciągactwem jest nazywanie tej karmy wołowina plus ryż. Dla psa uczulonego na pszenicę nie jest to bez znaczenia. 

• 4 weeks later...
Posted

Ale piesek dla którego ma być karma uczulony jest z tego co opisane w poście na kurczaka. Nie ma mowy o pszenicy. Mam bardzo dobre zdanie o Tropidogu z wołowiną to fajna przyzwoita karma.