Anula Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 2 godziny temu, Perełka1 napisał: Nic mu się nie dzieje u Gajowej. Jest tam zaledwie kilka dni. Można na spokojnie szukać bdt. Perełka1.Ja tylko chcę pomóc psu w ten sposób,że zaproponowałam warunki domowe w Hoteliku,który tymczasuje psy w domu,nie w kojcach,nie w budach.auraa pisze,że ten psiak potrzebuje ludzi koło siebie i przebywania w domu.Przeczytaj dokładnie aurry wpisy.Jeżeli psiak by się dobrze czuł w kojcu u Gajowej bym nie proponowała pomocy bo i po co. Mógłby tam przebywać a myśmy by szukali mu tylko domu.Jeżeli masz możliwości to poszukaj mu BDT.Zapewne każdy ucieszył by się z takiego rozwiązania i byłby bardzo wdzięczny Tobie.Zawsze uważałam,że Hotelik to ostateczność ale w trudnych sytuacjach pomaga dać psu opiekę,schronienie na czas znalezienia domu. Quote
auraa Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 Pies jest nieszczęśliwy i skoro już się nim zajęłyśmy to nie można tego robić tylko do połowy. Nie wiem jak znaleźć bezpłatny dom tymczasowy. Łatwiej jest znaleźć dla suni niż dla psa. Ostatni też przyjął sunię ale nawet nie będę tam dzwoniła bo dziewczyna lada dzień zostanie mamą. Gajowa też uwaza, że psiak powinien trafić gdzie indziej Quote
auraa Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 Niestety Pan Maciek będzie jechał tą trasą dopiero na święta. Quote
auraa Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 Prawdopodobnie będę miała pieniądze na transport.... Quote
Anula Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 O 4.03.2016o13:58, auraa napisał: Prawdopodobnie będę miała pieniądze na transport.... To transport rozumiem,że będzie płatny? Nasz podopieczny Rambi pojechał do swojego domku,w związku z tym aby nie likwidować ogłoszeń,podmieniałam na czarnuszka.Nazwałam go roboczo Oli. Oli ma OLX wyróżniony na Warszawę. http://olx.pl/oferta/oli-maly-kudlaty-piesek-szuka-domu-CID103-IDdmosx.html 1 Quote
auraa Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 Nie wiem. Na razie nikt się nie zgłosił. Koleżanka szuka w internecie bo na dogo cisza. Może na fb ktoś by pomógł, tylko dla mnie fb to czarna magia.... Quote
Anula Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 6 minut temu, auraa napisał: Nie wiem. Na razie nikt się nie zgłosił. Koleżanka szuka w internecie bo na dogo cisza. Może na fb ktoś by pomógł, tylko dla mnie fb to czarna magia.... Na FB musimy poczekać na Bogusik może pomoże. Quote
auraa Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 Dziś po dwóch dawkach pasty uspokajającej jest trochę lepiej. Pies przez cały czas nie szczeka ale jest w ciągłym ruchu. Jest bardzo czyściutki. Rano z niecierpliwością czeka, żeby wyjść z kojca i zrobić co potrzeba. Kojec ma duży ok.20m ale tam się nie załatwia. Gajowa cały czas podkreśla, że to niezwykle sympatyczny i grzeczny pies, dla którego człowiek jest najważniejszy. Psiak kiepsko chodzi na smyczy. Nie ciągnie ale się plącze między nogami. Quote
Anula Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 A je? Nie wymiotuje? Oby nie podłapał po tej ilości kleszczy babeszjozy.Bardzo martwię się. Quote
Bogusik Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 6 godzin temu, Anula napisał: Na FB musimy poczekać na Bogusik może pomoże. Teraz napisałam prośbę o transport na fb.Może ktoś się odezwie. Quote
auraa Posted March 5, 2016 Author Posted March 5, 2016 Marta go obserwuje i absolutnie nic nie wskazuje na chorobę. Ja bardzo ładnie, nie wymiotuje. Już nie szczeka i nie piszczy przez cały czas ale jest w ciągłym ruchu. Marzena wczoraj przez pól dnia obdzwaniała firmy transportujące zwierzaki ale szkoda słów ....Po Polsce im się nie opłaca astosunek do zwierząt żaden... Quote
beka Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Czarnulek jest niezwykle przyjaznym pieskiem. Uroczy. Taka kulka szczescia. U Marty oczywiscie krzywda mu sie nie dzieje, ale strasznie płacze za człowiekiem. To był z pewnoscią domowy piesek. Ktoś kto go adoptuje bedzie na pewno zadowolony bo zyska wspaniałego przyjaciela. Quote
Bogusik Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Na fb Pani jedzie we wtorek z Łodzi do Warszawy i będzie wracać.Może od Łodzi jeszcze pojechać do 150km.Transport za zwrot kosztów paliwa. Quote
auraa Posted March 5, 2016 Author Posted March 5, 2016 Ale to jeszcze sporo km. zostanie.. Do jakiej miejscowości ta Pani mogłaby dojechać? Quote
Anula Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 1 godzinę temu, auraa napisał: Ale to jeszcze sporo km. zostanie.. Do jakiej miejscowości ta Pani mogłaby dojechać? Chyba nie wiadomo do jakiej,tylko napisała,że może pojechać 150km za Łódź. Quote
auraa Posted March 5, 2016 Author Posted March 5, 2016 Tylko kto dalej? Napisałam na swojej osi czasu na fb, że potrzebujemy pomocy ale czy to ktoś zobaczy? Nie ogarniam tego fb. Quote
Bogusik Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Mam ofertę transportu za zwrot kosztów paliwa,napisałam na priw. i czekam na więcej info. Quote
Anula Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 11 minut temu, Bogusik napisał: Mam ofertę transportu za zwrot kosztów paliwa,napisałam na priw. i czekam na więcej info. O może się uda. Quote
Bogusik Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 2 minuty temu, Anula napisał: O może się uda. Może...Pani pewnie już śpi i odpisze jutro.Dam znać jak tyko bedę miała info Quote
kiyoshi Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 dziewczyny, jutro ma jechać sunia ze schroniska w Katowicach do DT w Warszawie. Może wartio skontaktować się z soboz4? nie wiem czy ona zagląda jeszcze na dogomanie, ale tutaj wrzucę link do fb wydarzenia tej suni co ma jechać https://web.facebook.com/events/992851924118693/permalink/995928900477662/ Quote
auraa Posted March 6, 2016 Author Posted March 6, 2016 Napisałam na wydarzeniu zapytanie, czy mogą go zabrać w drodze powrotnej. Zobaczymy... 1 Quote
Recommended Posts