Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak,oby z każdego domku takie wiadomości płynęły.To jest wspaniały psiak o cudnym charakterze.Pani Kasia wygrała,jest to strzał w dziesiątkę.

• 2 weeks later...
Posted

Pani Kasia przysłała zdjęcie Olinka-Kolesia a wraz z nim wiadomości.

Tak spędzamy wieczory pomiędzy 22 a 23 (załącznik).. Koleś leży w swoim legowisku poddając się głaskaniu albo czesaniu. Siadam na podłodze obok legowiska a on wdzięcznie kładzie łepek na moich kolanach :)

Zdobyliśmy już sporo wzajemnego zaufania i spuszczam go we właściwych miejscach ze smyczy, żeby mógł się wybiegać, co z resztą uwielbia. Wraca bez problemu na komendę. Ogólnie jest strasznie mądry i szybko się uczy. Dzieci na osiedlu są nim zachwycone i jak widzą Kolesia zawsze podchodzą go pogłaskać.. 
Raz tylko nam się zdarzył strasznie bojowy kot na terenach łąkowych i miało miejsce dość mocne spięcie, jednak nikt nie ucierpiał :)
Od poniedziałku do piątku spędza 8 godzin roboczych z moją mamą. Po 16 idziemy już teraz nie na zwykły spacer a spacer z wybieganiem się. Drugi spacer w zależności od moich obowiązków mamy tak pomiędzy 19:30 a 21:00. Jak nie pada mamy ogródek do ok. 22:00 a potem wspomniane głaskanie :)
Jedyny problem jaki mam, to że nie koniecznie toleruje się z naszym domowym kotem (który to od małego był wychowywany z psem). Mam więc prośbę o wskazówki jak można załagodzić lub rozwiązać ten problem.

Pozdrawiam w imieniu swoim i dziękuję, że dzięki Waszej pracy mam TAKIEGO Kolesia :)

thumb.jpg

• Upvote 2
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
Posted
O 5.07.2016 o 07:29, auraa napisał:

co słychać u Kolesia ? Dogadują się jakoś z kotem? Na wszystko potrzeba czasu a i dużo zalezy od kota..

Dzisiaj rozmawiałam z Kasią i u Kolesia wszystko super! :) Z kotem dogadują się już dobrze i być może za jakiś czas,nawet będą koło siebie leżeć.Koleś jest bardzo przywiązany do Kasi i co dziennie,jak wraca z pracy odstawia swój niesamowity taniec radości.Mama Kasi wyjeżdża na urlop i w przyszłym tygodniu Koleś będzie jeździł z Kasią do pracy,za zgodą Prezesa /szacun Panie Prezesie!/ W czwarte Kasia wzięła na próbę Kolesia do pracy i spisał się na medal!:) Oczywiście tak jak przypuszczałam,Koleś z legowiska powędrował do łóżka i śpią razem :) Zdjęcia mam obiecane i powinny być za kilka dni.

• 2 months later...
Posted

Dziś otrzymałam zdjęcia Olinka/Kumpla od P.Kasi.

Witam serdecznie,

Obiecywałam, że prześlę Wam zdjęcia już dawno temu ale zawsze się jakoś nie składało. Ale mam kilka zdjęć, któ®e zrobiłam psiakowi jeszcze przed zimą J

Niektóre nie są może za wyraźne ale ciężko go w ruchu uchwycić..

Koleś jest super i nie oddałabym go nikomu J.. Razem jest nam bardzo dobrze!

Pozdrawiam Was gorąco!

Kasia

20161210_110552.jpg

20161210_110455.jpg

20161210_110506.jpg

20161210_110517.jpg

20161210_110538.jpg

• Upvote 1