Bogusik Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Rozmawiałam właśnie z Hanią i na początku przyszłego tygodnia pojedzie z Olim na szczepienie i sprawdzenie czy ma czip.Hania sprawdzi ile lat ma wpisane w książeczce i napisze.Oli jest fajnym pieskiem i zgadza się z resztą towarzystwa oprócz Rambi.Jakoś nie przypadł mu do gustu i próbuje go atakować.Po za tym wszystko jest ok.Telefonów w sprawie adopcji niestety ale nie ma... Quote
agat21 Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Brak telefonów? Taki śliczny psiunio i cisza? :( Quote
Marysia R. Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Zaglądam do Olisia i niezmiennie trzymam kciuki za dom dla niego :) Mam nadzieję, że się nie pogniewacie jeśli pozwolę sobie zaprosić na wątek mojego nadprogramowego podopiecznego: http://www.dogomania.com/forum/topic/335344-floks-pies-z-łańcucha-do-którego-uśmiechnęło-się-szczęście/ Quote
Bogusik Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Serdecznie zapraszam na bazarek,z którego 50% przypadnie dla Olinka :) http://www.dogomania.com/forum/topic/335330-domowy-mix-różności-do-160416/ Quote
Bogusik Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Hanię niestety dopadło jakieś grypsko ale już dzisiaj na szczęście jest trochę lepiej.Jutro, jak nic nie wyniknie,to jedzie z Olinkiem do weta na szczepienie i sprawdzenie czy ma czip.Uzgodniłyśmy z Anulą,że jeżeli nie ma,to Hania go zaczipuje. Nadal nie ma żadnego odzewu w sprawie adopcji Olinka.Poprosiłam Hanię,jak wyzdrowieje o nowe kanapowe zdjęcia do ogłoszeń.Jak wiemy,oprócz tekstu,podstawą są jednak dobre foty. Ol Quote
auraa Posted April 12, 2016 Author Posted April 12, 2016 A foty na trawie,zrobione jeszcze u Gajowej? Wydaje mi się, że je przesyłałam Anuli. One były ładne. W książeczce Olinek ma zapisane 5lat. Quote
Anula Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Wszystkie zdjęcia są umieszczone na wątku.W ogłoszeniu OLX są także na trawie.Link do ogłoszeń jest w 13 poście. Quote
szafirka Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Witam po przerwie, przepraszam za nieobecność, ale ... siła wyższa :( Oli ma książeczkę założoną przez weta w Warszawie i jest w niej wpisany rok urodzenia 10.02.2011 r. Wczoraj byłam z Olim na szczepieniu na zakaźne, wet sprawdził obecność czipa i nie było, więc zaczipował psiaka. Uzgodniłam, że nie będzie wpisany na razie właściciel. W poniedziałek wieczorem, albo we wtorek rano Oli uszkodził sobie rogówkę prawego oka i zaczęło mu łzawić, kupiłam mu maść i krople. Niestety nikt nie interesuje się kawalerem, nikt nie dzwoni. Kiedy Rambi poszedł do adopcji, proponowałam w zamian Olinka, ale nikt się nie zdecydował. Quote
konfirm31 Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Cóż, kiedyś zadzwoni TEN telefon. Dobrze, że Oli jest pod troskliwą opieką :). Pewnie buszował w krzakach i stąd to oczko. Jakie krople i jaką maść stosujesz w tych przypadkach, Szafirko? Pytam, bo warto wiedzieć. Quote
szafirka Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Od razu wet sprawdził jego oczko i przepisał żel Corneregel, oraz krople Floxal 0,3 %. Tak, prawdopodobnie albo się uderzył, albo obtarł w krzakach. Quote
Anula Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 3 godziny temu, szafirka napisał: Od razu wet sprawdził jego oczko i przepisał żel Corneregel, oraz krople Floxal 0,3 %. Tak, prawdopodobnie albo się uderzył, albo obtarł w krzakach. Wszystkie zdjęcia są umieszczone na wątku.W ogłoszeniu OLX są także na trawie.Link do ogłoszeń jest w 13 poście. Jaki koszt jest leków? Oby uszkodzenie rogówki nie było groźne.Mój Miki miał uszkodzenie rogówki i pozostała biała plamka,na to oczko widzi za mgłą. Ja też nie mam zapytań,nie wiem co się dzieje.Oli jest bardzo ładny.Zmieniłam w ogłoszeniach wiek na "około 5 lat".W ogłoszeniach Havanki jest wpisane 7 lat. Quote
xcat Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Kurcze taki ładny psiak i cisza...hmm może to przez nadchodzącą majówkę? Z Pankracym też chyba była cisza, a potem ruszyło z kopyta. Quote
agat21 Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Chyba zmiana wieku na trochę młodszy w ogłoszeniach mu pomoże. Rozdzwonią się telefony... :) Quote
szafirka Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 Też mam nadzieję, że w końcu zaczną dzwonić. W aptece zapłaciłam 43,25 zł., u weta 60 zł. Razem 103,25 zł. Quote
Anula Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 Co u Olinka słychać? Zaraz przeleję dłużną kwotę za weta. Zmieniłam OLX z Poznania na Katowice i tak utrzymam je przez 2 tygodnie,później znów wróci na Poznań.Zostało wykupione na dwóch OLX oprócz wyróżnienia na miesiąc,wyróżnienie na 7 dni aby Oli widniał na pierwszej stronie. Quote
Recommended Posts