auraa Posted March 20, 2016 Author Posted March 20, 2016 Niestety gmina nie pokryje kosztów. Dostałam pismo.. Quote
Anula Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 7 minut temu, auraa napisał: Niestety gmina nie pokryje kosztów. Dostałam pismo.. To Gmina tak się pięknie zajmuje swoimi psami.W takim razie my pokryjemy kastrację i inne wydatki.Oli powinien iść do domku wykastrowany,z czipem i ze wszystkimi szczepieniami.I tak będzie. 2 Quote
elik Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 55 minut temu, Anula napisał: To Gmina tak się pięknie zajmuje swoimi psami.W takim razie my pokryjemy kastrację i inne wydatki.Oli powinien iść do domku wykastrowany,z czipem i ze wszystkimi szczepieniami.I tak będzie. Wspaniała decyzja :) Quote
Bogusik Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 2 godziny temu, Anula napisał: To Gmina tak się pięknie zajmuje swoimi psami.W takim razie my pokryjemy kastrację i inne wydatki.Oli powinien iść do domku wykastrowany,z czipem i ze wszystkimi szczepieniami.I tak będzie. Inaczej być nie może!:) Olinek jest pod nasza opieką i będzie miał to od czego Gmina umywa ręce, bo zapewne taka biedna i nie ma na to funduszy....:( Czekam jeszcze na potwierdzenie wpłat za zakupione fanty z bazarku aby móc go rozliczyć.Olinek puki co jest zabezpieczony finansowo. 1 Quote
auraa Posted March 21, 2016 Author Posted March 21, 2016 Dopóki nie trafi się jakaś kolejna bieda na naszych działkach i nie trzeba będzie jej natychmiast ratować, Krysia deklaruje 50zł miesięcznie dla Olinka. Trzymajcie kciuki oby nic się nie trafiło.... Quote
Anula Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 Dziś nadeszły pieniążki z bazarku zrobionego przez xcat w kwocie 74,50zł. ŚLICZNIE DZIĘKUJEMY ZA PORATOWANIE OLINKA. Pędzę wpisać w post 13 na pierwszej stronie.Zaraz potwierdzę na wątku bazarkowym. P.Krystynie także bardzo dziękujemy za pomoc w postaci stałej deklaracji. Czekamy na zdjęcia kanapowe i ruszamy ostro z ogłoszeniami. Quote
agat21 Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 Jestem u Olinka, cieszę się, że u niego wszystko dobrze, jak z apetytem i odchudzaniem? ;) Quote
auraa Posted March 22, 2016 Author Posted March 22, 2016 Olinek pewnie na swoim ulubinym miejscu. :) Jak jego oczy? Quote
szafirka Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Oczy dobrze, ma czyściutkie. Jeśli chodzi o dietę, to on je normalne porcje, nie jest jakimś łakomczuchem, więc może ma taką przemianę materii. Quote
xcat Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 22 godzin temu, Anula napisał: Dziś nadeszły pieniążki z bazarku zrobionego przez xcat w kwocie 74,50zł. ŚLICZNIE DZIĘKUJEMY ZA PORATOWANIE OLINKA. Pędzę wpisać w post 13 na pierwszej stronie.Zaraz potwierdzę na wątku bazarkowym. P.Krystynie także bardzo dziękujemy za pomoc w postaci stałej deklaracji. Czekamy na zdjęcia kanapowe i ruszamy ostro z ogłoszeniami. Olinkowi dojdzie jeszcze 10zł z bazarku :) Trafiła się 'spóźniona' kupująca ;) Quote
Anula Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 49 minut temu, xcat napisał: Olinkowi dojdzie jeszcze 10zł z bazarku :) Trafiła się 'spóźniona' kupująca ;) To fajnie,każda złotówka się liczy.DZIĘKUJĘ. Dziękuję Haniu za zdjęcia kanapowe.Nie wiem ale na zdjęciach Oli ma jakieś za mgłą oczy,czy na pewno są one zdrowe bo u Gajowej jedno oczko miał chore i nie wiem czy wet przepisał mu kropelki,czy nie. Quote
agat21 Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 No panisko na kanapach :D Pięknie! Cieszę się, że psiaczek niedawno błąkający się po wsi teraz ma takie luksusy! :) Quote
szafirka Posted March 23, 2016 Posted March 23, 2016 Aniu oczy nie łzawią, ale jak jutro zawiozę Olinka na kastrację, to powiem, żeby sprawdzili mu oczka. Ja nie dostałam z nim kropelek, ani recepty więc chyba nie. Quote
Poker Posted March 23, 2016 Posted March 23, 2016 Może tak oczka wyszły na zdjęciu ,a może zaczyna się zaćma, bo lewe oczko jest zamglone. Quote
Anula Posted March 23, 2016 Posted March 23, 2016 Oczka koniecznie trzeba sprawdzić bo wyglądają na zdjęciach zamglone.Miałam podmienić fotki na kanapowe ale te zdjęcia z tymi oczami mogą odstraszyć potencjalnych zainteresowanych adopcją Oli i na razie nie podmieniam.Może uda się lepsze zrobić.Teraz jest brak słońca,światła do robienia dobrych zdjęć i może dlatego też oczy takie wyszły.Haniu bardzo bym prosiła o powtórkę zdjęć nie musi być ich dużo ale dwa dobre to by było coś. Czy doszła karma dla Olinka do Ciebie? Bardzo proszę potwierdź na wątku jeżeli już doszła. Quote
Anula Posted March 23, 2016 Posted March 23, 2016 23 godzin temu, xcat napisał: Olinkowi dojdzie jeszcze 10zł z bazarku :) Trafiła się 'spóźniona' kupująca ;) Nadeszła wpłata - 10,00zł.ŚLICZNIE DZIĘKUJEMY. Jutro Oli na zabieg kastracji.Trzymamy kciuki. Quote
Bogusik Posted March 23, 2016 Posted March 23, 2016 Rozliczyłam bazarek i Olinkowi przypada kwota 413,00zł Anulko,proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym :) http://www.dogomania.com/forum/topic/334966-rozliczam-wielkanocno-wiosenne-cudeńka-do-130316/ Quote
Anula Posted March 23, 2016 Posted March 23, 2016 16 minut temu, Bogusik napisał: Rozliczyłam bazarek i Olinkowi przypada kwota 413,00zł Anulko,proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym :) http://www.dogomania.com/forum/topic/334966-rozliczam-wielkanocno-wiosenne-cudeńka-do-130316/ Potwierdzam także tu,że kwota uzyskana z bazarku 413,00zł jest na koncie Olinka i wpisana w poście rozliczeniowym na pierwszej stronie. BARDZO DZIĘKUJĘ. Quote
Anula Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Haniu,jak Oli czuje się po zabiegu kastracji? Co powiedział wet o jego oczkach? Jaki jest koszt kastracji? Quote
szafirka Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Oli czuje się dobrze po zabiegu, klosz nie przeszkadza mu w niczym. Wet stwierdził, że oczy zaczynają mętnieć, ale powiedział też, że to nic dziwnego, ponieważ Oli ma co najmniej 7-8 lat. Zęby ma starte, a wycinane jądra były dojrzałe. Wet, z którym cały czas współpracuje "podpiął" Olinka pod akcję - sterylizację, dzięki czemu kastracja wyniosła 120 zł. Jutro odbiorę fakturę i wkleję na wątku. Quote
auraa Posted March 24, 2016 Author Posted March 24, 2016 Tamta wet dała mu mniej lat, juz nic nie rozumiem... Quote
konfirm31 Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Auraa, trudno ocenić wiek nieznanego psa. Mój pierwszy tymczas Max, został przez dwóch miejscowych wetów, oceniony na 4 lata. W Warszawie (gdzie zamieszkał), oceniono go na 8 lat. Prawidłowo, wiek można określić u naprawdę młodego psa 1-2 lata. Potem, to często jest wróżenie z fusów. W zależności od diety, zęby się bardziej lub mniej ścierają, są z osadem. W zależności od podłoża, opuszki łap są mniej lub bardziej spękane, w zależności od warunków, ogólna kondycja jest lepsza, lub gorsza Quote
Recommended Posts