katarzyna18 Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 (edited) Witam,zaczne od tego ze od jakiegos czasu powaznie myslalam nad kupnem rasowego psa,chcialam zeby to byl labrador duzo o nim czytalam i uwazalam ze bedzie to odpowiednia rasa dla mnie i beda pasowac mu warunki.Chlopak kupil mi "labradora" ,mamy ksiazeczke do niej bo to suczka,w tej ksiazeczce jest tylko data narodzin rasa i data odrobaczenia bez pieczatki tylko podpis.chlopak nie widzial ani matki suczki ani ojca. Zalaczam zdjecia.______Czy to mozliwe ze jest to labrador?____,, Prosze spojrzec na uszy? Ja juz zglupialam kobieta zarzeka sie ze to labrador,mi tymczasem bardziej przypomina cocker spaniela...suczka ma 6 tyg. Edited January 12, 2016 by katarzyna18 Quote
Kocurkotka Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Jeśli nie ma rodowodu - to, to jest kundel a z wyglądu wygląda na szczeniaka w typie spaniela nawet kolor się zgadza niech ci postawi rodziców szczeniaka przed tobą to będziesz chociaż wiedzieć na co wyrośnie A i twój chłopak PŁACĄC tej kobiecie wspiera pseudo hodowle i kupił kundelka :I i 6 tygodniowy szczeniak powinien być jeszcze przy mamie ... 1 Quote
Delph Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Nic nie da pokazanie rodziców, pewności mieć nie będziesz, czy to naprawdę oni. Labrador to nie jest na pewno, ale może wyrośnie na o wiele fajniejszego psa niż labek :) W przypadku kolejnego psa w przyszłości polecam większe przygotowanie i przemyślenie sprawy, ale to nie znaczy, że ta ślicznota jest gorsza od rasowego psa. Niech zdrowo rośnie :) Quote
marta30 Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Ani to labrador ani cocker spaniel. Ot, kundelek, mieszaniec najzwyklejszy więc może być podobny do wszystkiego. Quote
bou Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Ja nie o "rasie".Praktycznie NIE MASZ zadnej wiedzy o opiece wterynaryjnej szczenięcia.Idz czym prędzej do weta - obejrzeć,odrobaczyc,zaszczepić.6 tygodni,to maleństwo narazone na wszystko,co mozliwe.I poczytaj o wychowaniu i zdrowiu szczeniaka. (bardzo ładny maluch) A tę ksiazeczkę,ktorą dostałaś możesz wsadzić sprzedającej w...drzwi. !!! Quote
marta1624 Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 I ja uważam że to kundelek (nie że to coś złego, sama mam 3 :)). Ani spaniel, a labek to już na pewno. 1 Quote
Kocurkotka Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 tylko szkoda że trzeba było zapłacić za kundelka :/ Quote
pa-ttti Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 kundelek. tylko jak ktoś wspomniał wyżej - można było adoptować za darmo. No ale kto bogatemu zabroni kupić kundelka :) Quote
Maghda Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Możliwe, że Twój szczeniak będzie wyglądał podobnie do mojego Ambera. Oczywiście tak naprawdę nic nie jest pewne, jak napisało wyżej kilka osób, nie wiadomo do końca co z niego wyrośnie. Ale patrząc na te zdjęcia, bardzo przypomina mi mojego psa. Przygarnęłam go ze schroniska, ale podejrzewam, że pochodzi z pseudohodowli. Jest nieco większy od rodowodowego spaniela, ma krótką sierść, charakter najbardziej zbliżony do spaniela właśnie. Na szczęście nie cierpi na "rage syndrom"(choroba psychiczna objawiająca się agresją). Niestety jest ciężko chory: wrodzona torbielowatość nerek. Prawdopodobnie w "hodowli" doszło do skrzyżowania zbyt blisko spokrewnionych ze sobą psów. Jeżeli chcesz zatrzymać psa, koniecznie zrób mu badania. Quote
Kalina93 Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Witam. Mam pytanie dotyczące mojego pieska. mam szczeniaczka na 7 tygodni i waży 4 czy bedzie duży ? Quote
Paulina94 Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 Kalina93, tak, prawdopodobnie będzie duży ;) Quote
Recommended Posts