Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
23 godzin temu, Anula napisał:

Zmieniłam OLX na Katowice,może tym razem przyniesie domek dla naszej Abi-Inusi.

Teraz musi się udać, sunia wygląda obłędnie!

Posted

Nie wiem o co chodzi, przecież Abi ma same zalety - ładna, młoda, radosna, przyjazna.

Może sprobować pokazać ją trochę dalej?

Na Poznań ma ogłoszenia?

Posted

Też nie rozumiem tej posuchy :( Abi to naprawdę super pies.
Ale podobnie było z Piratem: super pies, a nikt nie dzwonił. Dwa razy wrócił z adopcji. I dopiero znalazł szczęście w Belgii...

Mam nadzieję, że Abi ktoś wypatrzy.

Posted
4 godziny temu, Tola napisał:

Nie wiem o co chodzi, przecież Abi ma same zalety - ładna, młoda, radosna, przyjazna.

Może sprobować pokazać ją trochę dalej?

Na Poznań ma ogłoszenia?

Ja z Bogusik dbam o OLX (30,00zł miesięcznie płacimy prywatnie za OLX) inne ogłoszenia zrobiła Havanka ale to trochę już czasu minęło.OLX miała na Wrocław następnie na Poznań no i teraz na Katowice.

Posted
21 godzin temu, Anula napisał:

Ja z Bogusik dbam o OLX (30,00zł miesięcznie płacimy prywatnie za OLX) inne ogłoszenia zrobiła Havanka ale to trochę już czasu minęło.OLX miała na Wrocław następnie na Poznań no i teraz na Katowice.

To czekamy na ten jedyny dom, on gdzieś na pewno jest!

Posted

Troszeczkę się ruszyło w sprawie adopcji Inusi.Mam dwa zapytania a do tej pory zero.

Jedno z Pszczyny:

Ja mam 23 lata, a moj chlopak 21 jednak mieszkamy juz sami, co prawda w kawalerce ale oboje kochamy zwierzeta i najczesciej jest problem by piesek byl w malym mieszkaniu ale tak jak mowie, obok jest park i ogrod należący do mieszkańców bloku :) ja aktualnie jestem niestety po szpitalu i bede pracowac zdalnie wiec jestem w stanie poświecić psu duzo uwagi, chlopak od wrzesnia zaczyna prace przy dzieciach jako animator na sali zabaw :) on od zawsze mial psy w domu wiec wie jak sie nimi zajmować, zanim sie przeprowadził to zajmował sie bokserem oraz mastifem brazylijskim :) aktualnie mamy kota po urazie lapki, tez go adoptowalismy i akurat fajnie bo potrzebowal domku gdzie nie bedzie duzo skakał. W przyszlosci planujemy przeprowadzić sie do wiekszego mieszkania rowniez w okolicy parku. Oboje kochamy zwierzeta i traktujemy je na równi z czlowiekiem, dlatego tez zalezy nam na adopcji a nie kupnie psa co dla nas jest niepojęte.

Drugie z Częstochowy.Pani już kontaktowała się telefonicznie z Hanią.

Witam p. Aniu :)
będę jeszcze dzwonić do p. Hani, dopytam o parę szczegółów.
Myślę, że potrzebny mi jeszcze jakiś tydzień czasu żeby przekonać męża do posiadania psa, bez którego w domu ja sobie życia nie wyobrażam.
Mamy straszną traumę po poprzednim, którego mieliśmy od szczeniaczka ale niestety miał chyba lęk separacyjny, nagrywaliśmy go często i to co widzieliśmy na nagraniach było straszne :( Był w jakimś amoku, płakał, zniszczył nam całe nowe mieszkanie no i sąsiedzi tez byli u kresu wytrzymałości...
Nie mówię już o córce (8 lat) która ogromnie przeżyła fakt, że musieliśmy go oddać innej rodzinie. Teraz piesio jest w domu z ogrodem gdzie cały czas ktoś jest a jeśli on ma przy sobie człowieka jest psem kochanym i cudownym. walczyłam o niego wszystkimi sposobami przez ponad pół roku, łącznie z wizytami behawiorysty, zakupem klatki itp ale nie dało rady.
Dlatego też mąż tak bardzo się boi powtórki z rozrywki, bo jak drugi raz sytuacja się powtórzy to chyba nikt z nas tego nie przeżyje.
Nie ma nas w domu od 7:30 do 16:00 i dlatego nawet już nie myślę o szczeniaku bo nie mam czasu na uczenie go czystości.
Trochę się rozpisałam ale jest mi trochę lżej :-)
Jest jeszcze taka sytuacja że spodobała nam się (mnie i córci) malutka 2-letnia sunia ze schroniska w Częstochowie, ale teraz jest jest na kwarantannie po sterylizacji i jest na nią bardzo dużo chętnych także kto pierwszy ten lepszy, rezerwacji nie ma.
Dam znać do końca tygodnia, ale wcześniej na pewno zadzwonię do p. Hani.
Tak mniej więcej patrząc Inka jest tak do kolana?
Pozdrawiam serdecznie!!!
Magda

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Niestety ,ale wydaje mi się ,że żaden z tych domków nie jest dobry dla Inusi.

Sama nie wiem i mam wątpliwości ale chociaż są jakieś zapytania bo do tej pory była totalna cisza.

Posted

Miałam nic nie pisać,ale się wypowiem, odnośnie Pani nr 2

Nie wyobrażam sobie oddać psa, z powodu lęku separacyjnego ( ani z żadnego innego powodu).

Pani pisze o suni ze schroniska, a co jeśli by się okazało, że sunia ma lęk separacyjny?

Do zwrotu i szukanie kolejnego pieska?

Posted
4 godziny temu, Poker napisał:

Niestety ,ale wydaje mi się ,że żaden z tych domków nie jest dobry dla Inusi.

1 godzinę temu, Gabi79 napisał:

Miałam nic nie pisać,ale się wypowiem, odnośnie Pani nr 2

Nie wyobrażam sobie oddać psa, z powodu lęku separacyjnego ( ani z żadnego innego powodu).

Pani pisze o suni ze schroniska, a co jeśli by się okazało, że sunia ma lęk separacyjny?

Do zwrotu i szukanie kolejnego pieska?

Podzielam Wasze zdanie dziewczyny i też uważam,że żaden z tych domków nie spełnia oczekiwań.Szukamy więc nadal odpowiedniego domku dla Inki

Posted

Dziewczynki kochane a ja ze swojej strony bardzo Was namawiam zeby Inke oglaszac tez na Gorzow Wielkopolski! Wiem po Karolci ze stamtad jest duzy odzew- moze akurat sie poszczesci?

Posted
4 godziny temu, kiyoshi napisał:

Dziewczynki kochane a ja ze swojej strony bardzo Was namawiam zeby Inke oglaszac tez na Gorzow Wielkopolski! Wiem po Karolci ze stamtad jest duzy odzew- moze akurat sie poszczesci?

Dziękujemy za dobrą radę :) Anula zajmuje się ogłoszeniami więc może podmieni na Lubuskie

Posted

A ja tak myślę,że jeszcze są uczciwi ludzie,którzy nie ściemniają,jak i jedni tak i drudzy napisali prawdę a przecież również dobrze by nie musieli tego pisać i nikt by nie wiedział,że Państwo mieli już przejścia z psiakiem a drudzy,że nie mają ustabilizowanego życia,przecież nikt w papiery nie zagląda.

To w takim razie zmienię OLX na Gorzów Wlkp. Inka bardzo potrzebuje domu,ta sytuacja hotelikowa to jest tylko przechowalnia. Dla Inki jak i dla każdego psa nie jest dobra.

Już zmienione:

http://olx.pl/oferta/inka-przesympatyczna-mlodziutka-2-letnia-suczka-szuka-domu-CID103-IDg3EYP.html

Sądzę,że gdyby Havanka miała zapytanie to by napisała na wątku,dała znać.Ogłoszenia były zrobione na Wrocław.

Posted

Dziewczyny, a może zrobić DRUGIE olx na Gorzów/Wrocław/Poznań??? Jeśli napiszecie różne teksty to Wam nie usunął. Mogę wrzucić ze swojego konta.

Tylko tekst napisać od nowa;) Ja miałam o Karolcie chyba z 6 telefonów z Gorzowa...

Nawet jeden w tą niedziele jeszcze....

Trzeba tez robić morusek na różne miasta....

Powodzenia!

Posted

Kochani,ponieważ p.Magda nie odpuściła i chce koniecznie adoptować Inkę,więc dzisiaj do niej zadzwoniłam.Muszę przyznać,że po rozmowie zmieniłam zdanie.To bardzo ciepła i kochająca zwierzaki osoba i nie wyobraża sobie życia bez psa.Oboje bardzo przeżyli,to że nie mogli w żaden sposób pomóc poprzedniemu ich pieskowi z lękiem separacyjnym.To co on wyprawiał i jak bardzo przeżywał każde zostawanie w domu,nie da się opisać.Teraz ma bardzo dobry dom z ogrodem i jest szczęśliwy ze swoim Panem.Pani Magda ma duże pojęcie o trudnościach z adaptacją w nowym otoczeniu,wiec gdyby inka przyjechała,to Pani weźmie tydzień urlopu.Opowiedziałam o zwrocie z adopcji i p.Magda też podejrzewa,że to mogła być tylko wymówka,a Państwo chcieli się pozbyć Inki przed planowanym urlopem.Dużo rozmawiałam i uważam,że domek godny sprawdzenia.W tej sprawie już napisałam prośbę na fb. bo tu na dogo nikogo nie kojarzymy .Jeżeli wszystko się powiedzie,to Inka mogłaby pojechać z TZ Hani już w sobotę, a Państwo odebrali by ją w Katowicach lub gdzieś na trasie.Pani Magda już chce kupować całą wyprawkę Inusi łącznie z dużym wygodnym legowiskiem,a na jej przyjazd planuje ugotować ryż z kurczakiem i warzywami,co by sobie panienka dobrze pojadła.Państwo dołożą coś do transportu.Aha, Anula podeśle p.Magdzie wątek Inki do poczytania,z czego bardzo się ucieszyła bo chce o niej jak najwięcej wiedzieć

Posted

Szukałam  w pamięci i nie mogę znaleźć ,a na pewno wysyłałam   coś z bazarku do Częstochowy. Przejrzałam nawet dowody nadania z kilku miesięcy.

Ja miałam zastrzeżenia  ze względu na to ,że Abi podobno niszczyła w poprzednim DS. Obawiałam się powtórki z rozrywki.  Bardzo duży plus dla p. Magdy,że znaleźli dobry dom dla psa.

Bogussik , napisz może w tytule wątku Abi ,że poszukiwana osoba z Częstochowy. . A nie mieszka tam makila?