Bogusik Posted July 12, 2016 Author Posted July 12, 2016 Abi jest cudowna,radosna i bardzo kontaktowa w stosunku do ludzi.Nie należy do psów "poddańczych" nawet co do głasków.Przyjmuje taką porcję,którą uważa za dostateczną i odchodzi.Jest trochę nieokrzesana bo wpakowała się łapami na stolik, oczywiście na którym leżały smaczki.Reszta psiaków tego nie robiła i brała z ręki,a Abi to nie wystarczało.Według mnie,preferowany domek z doświadczeniem terierowym i odpowiednią pracą nad psem, aby uniknąć kolejnych zwrotów z adopcji.Widać,że jest bardzo mądra i pojętna ale brak jej jednak tej wiedzy co wolno,a co nie koniecznie jest dla niej i jej opiekunów dobre Quote
Tola Posted July 16, 2016 Posted July 16, 2016 O 12.07.2016 o 23:33, Bogusik napisał: Abi jest cudowna,radosna i bardzo kontaktowa w stosunku do ludzi.Nie należy do psów "poddańczych" nawet co do głasków.Przyjmuje taką porcję,którą uważa za dostateczną i odchodzi.Jest trochę nieokrzesana bo wpakowała się łapami na stolik, oczywiście na którym leżały smaczki.Reszta psiaków tego nie robiła i brała z ręki,a Abi to nie wystarczało.Według mnie,preferowany domek z doświadczeniem terierowym i odpowiednią pracą nad psem, aby uniknąć kolejnych zwrotów z adopcji.Widać,że jest bardzo mądra i pojętna ale brak jej jednak tej wiedzy co wolno,a co nie koniecznie jest dla niej i jej opiekunów dobre Wciąż jestem pewna, ze już wkrótce znajdzie się doświadczona rodzina, która pokocha Abi i jej żywiołowość! Quote
Tyśka) Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 Abi to terier z krwi i kości. Wierzę, że niedługo znajdzie się fan takich psiaków :) Quote
Anula Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 1 godzinę temu, Tyś napisał: Abi to terier z krwi i kości. Wierzę, że niedługo znajdzie się fan takich psiaków :) Oby się znalazł,ponieważ szkoda Abi aby tkwiła w Hoteliku długo.Abi jest bardzo fajnym i kochanym psem jest przyjazna do ludzi i zwierząt,jest odważna,nie jest psem lękliwym. Nie mam zapytań o Abi.OLX jest wyróżnione i przeniesione na Poznań.Za tydzień przeniosę na Katowice. Quote
szafirka Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Wczoraj wieczorem dzwoniła Pani zainteresowana Abi. Kilka dni temu pożegnali swojego przyjaciela psiaka, który był z nimi 16 lat. Pani z mężem mieszkają w kamienicy, w tej samej, w której mieszka ich córka (mieszkanie obok). Pani na emeryturze, Pan pracuje w muzeum. Pan uwielbia długie, kilometrowe spacery i brakuje mu towarzysza. Od zawsze w domu były zwierzęta i czują wielką pustkę, chcieliby dać dom bezdomnemu psiakowi i bardzo spodobała im się Abi. Poinformowałam o powrocie z adopcji, o powodach i możliwościach zniszczeń przez Abi. Pani poprosiła o danie jej kilka dni na przemyślenie z rodziną decyzji. Zaproponowałam im też Karolcię, ponieważ Pani pytała, czy mam do zaoferowania jeszcze innego pieska, ale Abi bardziej wpadła im w oko chyba. Rozmawiało mi się z Panią podobnie jak z Panem od Rambiego - tak jakby trafił swój na swego - takie mam odczucia, zobaczymy co wyniknie. 1 Quote
Anula Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Naszej łagodnej,przemiłej Abi należy się już domek,ona tak bardzo kocha człowieka.Mam nadzieję,że nic nie stanie na przeszkodzie aby go miała już na zawsze.Trzymam kciuki. Quote
Bogusik Posted July 23, 2016 Author Posted July 23, 2016 Kciuki też mocno zaciskam za Abinkowy domek! Dziękuję wszystkim,którzy to czynią i kibicują Abi-Ince :) Quote
Anula Posted July 26, 2016 Posted July 26, 2016 Fundacja ZEA wyśle do Hoteliku karmę dla naszej Inusi.Z całego serca dziękujemy za pomoc. Chyba Państwo nie zakochali się w Ince,a więc karma bardzo się przyda.Poprzednia starczy jeszcze na 2 tygodnie. Dziś wyróżniłam Ince OLX. OLX idzie na Poznań. Quote
Bogusik Posted July 27, 2016 Author Posted July 27, 2016 Serdecznie zapraszam na bazarek,z którego 30% przypadnie Abi-Ince http://www.dogomania.com/forum/topic/336397-kufer-różości-do-310716/ Quote
szafirka Posted July 28, 2016 Posted July 28, 2016 Pani nie zadzwoniła w/s Abi :( czekamy zatem dalej na odpowiednich chętnych. Quote
Tola Posted July 28, 2016 Posted July 28, 2016 O 26.07.2016 o 18:41, Anula napisał: Fundacja ZEA wyśle do Hoteliku karmę dla naszej Inusi.Z całego serca dziękujemy za pomoc. Chyba Państwo nie zakochali się w Ince,a więc karma bardzo się przyda.Poprzednia starczy jeszcze na 2 tygodnie. Dziś wyróżniłam Ince OLX. OLX idzie na Poznań. Dzisaj Tz zamówił 18 kg karmy, będzie na pewno po niedzieli. Trzymam nieustannie za dobry dom dla tak uroczej, radosnej suni Quote
Anula Posted July 28, 2016 Posted July 28, 2016 Godzinę temu, Tola napisał: Dzisaj Tz zamówił 18 kg karmy, będzie na pewno po niedzieli. Trzymam nieustannie za dobry dom dla tak uroczej, radosnej suni Bardzo dziękujemy,jak nadejdzie Hania da znać. Quote
dorcia2 Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 nie wiedziałam , że Abi wróciła z adopcji , później przeczytam z jakiego powodu przywracam jej stałą deklarację 20 zł puściłam też na drugiego psiaczka......, jakiego macie dziewczynki pod opieką to wpiszę na wątku Tytuł: ABI, ......... STAŁA 08/2016 DORCIA2 PO 20ZŁ -40,00 PLN Anulko, dziękuję za igiełki bo zapomniałam podziękować Quote
Anula Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 22 godzin temu, dorcia2 napisał: nie wiedziałam , że Abi wróciła z adopcji , później przeczytam z jakiego powodu przywracam jej stałą deklarację 20 zł puściłam też na drugiego psiaczka......, jakiego macie dziewczynki pod opieką to wpiszę na wątku Tytuł: ABI, ......... STAŁA 08/2016 DORCIA2 PO 20ZŁ -40,00 PLN Anulko, dziękuję za igiełki bo zapomniałam podziękować Jolu,napisałam pw tylko mamy w tej chwili pod opieką Abi.Chyba nie odczytałaś mojego pw. Bardzo dziękuję za pomoc.Wpiszę dla Abi 40,00zł wpł.01.08.16. Quote
szafirka Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 Karma doszła, dziękuję w imieniu Abi. Sunia ma się dobrze, przyzwyczaiła się już dawno do nas po powrocie z adopcji i nie w głowie jej jakieś zniszczenia - wystarczy, że ma się z kim i czym i gdzie bawić. Quote
Anula Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 No właśnie,Inka jest bardzo fajną,wesołą, pogodną,sympatyczną sunią.W dawnym domku coś poszło nie tak,że Inka wróciła z adopcji. Haniu,mam prośbę, w wolnych dniach bardzo proszę o umówienie Inki do SPA chodzi o wykąpanie i obcięcie.Chcemy aby jeszcze przed zimą mogła odrosnąć jej sierść.Inka jest już trochę zarośnięta a w ogłoszeniach są zdjęcia z krótką sierścią. Quote
Bogusik Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 O 6.08.2016 o 22:48, Anula napisał: No właśnie,Inka jest bardzo fajną,wesołą, pogodną,sympatyczną sunią.W dawnym domku coś poszło nie tak,że Inka wróciła z adopcji. Haniu,mam prośbę, w wolnych dniach bardzo proszę o umówienie Inki do SPA chodzi o wykąpanie i obcięcie.Chcemy aby jeszcze przed zimą mogła odrosnąć jej sierść.Inka jest już trochę zarośnięta a w ogłoszeniach są zdjęcia z krótką sierścią. Czy już coś ustalone odnośnie spa Inki? Rozliczyłam bazarek i dla Abi-Inki przypada 30% ze sprzedaży fantów, czyli 151,70zł http://www.dogomania.com/forum/topic/336397-kufer-różności-do-310716/ Quote
Anula Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 2 minuty temu, Bogusik napisał: Czy już coś ustalone odnośnie spa Inki? Rozliczyłam bazarek i dla Abi-Inki przypada 30% ze sprzedaży fantów, czyli 151,70zł http://www.dogomania.com/forum/topic/336397-kufer-różności-do-310716/ Hania powiadomiła mnie sms,że Inka jest umówiona na SPA w przyszłym tygodniu,wtorek. Bogusik dziękuję za bazarek,zaraz uzupełnię post rozliczeniowy i potwierdzę na bazarku. Quote
Tola Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Dziewczyny - poszukuję osoby do wizyty ze Skierniewic - kojarzycie kogoś z dogo? Quote
szafirka Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 Dzisiaj Inka była w spa, została wykąpana i ostrzyżona. Nie była z tego wszystkiego specjalnie zadowolona, ale zachowywała się grzecznie i cierpliwie. Quote
Recommended Posts