Anecik Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Też zwróciłam uwagę na słowo ucieczka. Jak psiak jest sam w ogrodzie to co ma robić z nudów? Kopie dołki i bawi się w ogrodnika. Quote
Anula Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 5 godzin temu, Poker napisał: A z jakich ucieczek ona wraca? Martwię się. Zapewne podkopuje się pod ogrodzenie i zwiedza Nowy Tomyśl.Trochę dziwne,ponieważ są w tym domu dziewczynki,powinny się bawić z Abi.To kopanie w ogrodzie to raczej ewidentnie pies nudzi się.Trudno coś radzić. Quote
szafirka Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 O ile pamiętam Pani mówiła mi, że Inka wychodzi na spacery 4 razy dziennie w okolice pobliskich łąk i lasu i wtedy jak coś wytropi to trudno ją utrzymać na smyczy. Dopytam, czemu i jak długo przebywa sama w ogrodzie. Quote
Tola Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 O 4.05.2016o17:53, Anula napisał: Zapewne podkopuje się pod ogrodzenie i zwiedza Nowy Tomyśl.Trochę dziwne,ponieważ są w tym domu dziewczynki,powinny się bawić z Abi.To kopanie w ogrodzie to raczej ewidentnie pies nudzi się.Trudno coś radzić. Mam podobne zdanie. Często ludzie obiecują spacery, a potem wypuszczają psa do ogrodu i na tym się kończy. Mam nadzieję, ze w przypadku Inki tak nie jest. To młodzutka suczka, potrzebuje sporo ruchu, a jeszcze te geny terrera.. Quote
Tola Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 O 12.05.2016 o 09:50, anecik napisał: No i jak tam ucieczki? Są jakieś wieści o Abi? Wszystko ok? Quote
Bogusik Posted May 15, 2016 Author Posted May 15, 2016 O 4.05.2016 o 18:11, szafirka napisał: O ile pamiętam Pani mówiła mi, że Inka wychodzi na spacery 4 razy dziennie w okolice pobliskich łąk i lasu i wtedy jak coś wytropi to trudno ją utrzymać na smyczy. Dopytam, czemu i jak długo przebywa sama w ogrodzie. Haniu,ty masz kontakt z domkiem Abi-Inki.Czy dopytałaś dokładniej,jak to jest z tymi ucieczkami?Bardzo proszę zrób to,bo najwyraźniej,domek ma problemy. Quote
malagos Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 To kopanie ogródka to może też szukanie kretów, czy myszy? .... Takie zapędy myśliwskie. Quote
szafirka Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 Napisałam Pani, że ewidentnie Inka musi być bardziej wymęczona spacerami, zabawami np. z dziewczynkami, poleciłam zakupienie zabawki konga i przede wszystkim nie zostawianie jej samej w ogrodzie. Zapędy myśliwskie raczej Inki nie opuszczą, dlatego tak ważne jest, aby jak najwięcej energii wyciągnąć z suni. Na razie Pani nie odpowiedziała, za jakiś czas, jeśli nie napisze, to zadzwonię do rodziny. Quote
Tola Posted May 21, 2016 Posted May 21, 2016 To juz prawie tydzień, jak pani nic nie odpisuje, trochę to niepokojące... Quote
Poker Posted May 21, 2016 Posted May 21, 2016 Może trzeba zadzwonić do DS. Ja bym nie wytrzymała. Quote
szafirka Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 Dzwoniłam dzisiaj do Pani od Inki, przeprosiła mnie, że nie odpisała, ale miała ostatnio dużo na głowie. Wypuszczali ją na ogród, bo tak prosząco patrzyła przy drzwiach tarasowych, ale już tego nie robią - Inka w ogrodzie jest tylko w obecności państwa. Pani dużo biega, tzn ok 10 km codziennie odkąd zrobiło się cieplej na dworze i zabiera ze sobą Inkę. Od tego czasu już nie ma kłopotu z jej energią, ponieważ sunia wraca wymęczona. Pani kupiła smycz amortyzującą pociągnięcia, dzięki czemu spacery są bezpieczniejsze i przyjemniejsze dla obu stron. Rodzina bardzo jest zadowolona z Inki, mam obiecane zdjęcia. 1 Quote
Anula Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 Haniu,bardzo dziękuję za wiadomość o ABI - Inki.To nie jest aż tak źle jak sobie wyobrażaliśmy i w myślach pisaliśmy czarne scenariusze.W takim razie czekamy na zdjęcia. Jeszcze mam pytanie,czy ABI-Inka ma już zarejestrowany czip na Państwa? Quote
Bogusik Posted May 25, 2016 Author Posted May 25, 2016 Godzinę temu, szafirka napisał: Dzwoniłam dzisiaj do Pani od Inki, przeprosiła mnie, że nie odpisała, ale miała ostatnio dużo na głowie. Wypuszczali ją na ogród, bo tak prosząco patrzyła przy drzwiach tarasowych, ale już tego nie robią - Inka w ogrodzie jest tylko w obecności państwa. Pani dużo biega, tzn ok 10 km codziennie odkąd zrobiło się cieplej na dworze i zabiera ze sobą Inkę. Od tego czasu już nie ma kłopotu z jej energią, ponieważ sunia wraca wymęczona. Pani kupiła smycz amortyzującą pociągnięcia, dzięki czemu spacery są bezpieczniejsze i przyjemniejsze dla obu stron. Rodzina bardzo jest zadowolona z Inki, mam obiecane zdjęcia. Haniu,ja również dziękuję za telefon do Pani i wiadomości o Ince.Myślę,że dużo ruchu powinno przynajmniej w jakiejś części rozładować te pokłady energii,jakie Inka posiada.Zakup smyczy amortyzującej.bardzo dobra inwestycja w przypadku piesków z tendencjami do ciągnięcia Quote
Poker Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 wielka ulga,że u suni dobrze Jaka to jest smycz amortyzująca? Quote
Tola Posted May 26, 2016 Posted May 26, 2016 Bardzo się cieszę, ze u suni wszystko dobrze, a rodzina dba o zapewnienie Ince sporej dawki ruchu ;) Quote
szafirka Posted May 28, 2016 Posted May 28, 2016 O czip się nie pytałam, więc nie wiem. Przy następnej okazji zapytam. Smycz amortyzująca ma wszyte coś w rodzaju gumy, gdy pies pociągnie, smycz naciąga się na kilka cm i nie szarpie ręki z taką siłą. Quote
Bogusik Posted June 7, 2016 Author Posted June 7, 2016 Kochani,mamy niedobrą wiadomość,Państwo chcą oddać Abi :( Naszą wspólną decyzją wróci do hoteliku,a nie jak Pan sugerował,że może być u nich do czasu znalezienia innego domu.Mamy obawy,że Abi może po prostu zniknąć bo Państwo są przed urlopem i nie maja co z nią zrobić.Pani jakiś czas temu pytała Hanię o cenę doby hotelikowania psów w razie urlopu.Tak więc,bezpieczniej będzie,jak Abi wróci jak najszybciej do Hani.O przyczynach zwrotu z adopcji jak również dniu,w którym Abi przyjedzie napisze Hania. Quote
Anula Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Bogusik jeszcze zmień tytuł wątku. Ja nie jestem w stanie napisać nic. Quote
Poker Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 ojej, kolejny zwrot. Co się dzieję z ludźmi ???? Niedługo coraz trudniej będzie komuś zaufać. Nie bardzo rozumiem rozliczenie na 1. stronie. Ile Abi ma na koncie? Quote
Bogusik Posted June 7, 2016 Author Posted June 7, 2016 4 godziny temu, Anula napisał: Bogusik jeszcze zmień tytuł wątku. Ja nie jestem w stanie napisać nic. Tytuł już zmieniłam.Anulko uzupełnij post rozliczeniowy... 3 godziny temu, Poker napisał: ojej, kolejny zwrot. Co się dzieję z ludźmi ???? Niedługo coraz trudniej będzie komuś zaufać. Nie bardzo rozumiem rozliczenie na 1. stronie. Ile Abi ma na koncie? Anula zapomniała uzupełnić post rozliczeniowy,a ja tez nie dopatrzyłam.Na str 15 jest jej wpis i pieniądze po Abi trafiły na potrzeby Rambi.Teraz to co zostało po nim,wróci do Abi Melduję,że pieniążki nadeszły dzisiaj w kwocie 56,50zł.Zaraz uzupełnię finanse Abi i je zamknę.Jeszcze raz dziękuję xcat za pomoc. Dzisiaj także rozliczyłam finanse Abi.Na koncie Abi pozostała kwota 2642,97zł,którą przeniosłam dla Rambi. http://www.dogomania.com/forum/topic/334674-rambi-spanielek-już-bezpieczny-w-hoteliku/#comment-16738500 2 godziny temu, anecik napisał: Jakaś czarna seria :( Niestety ale to smutna prawda :( Quote
Gabi79 Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Bez komentarza. Naprawdę "podziwiam" ludzi, którzy tak po prostu oddają psa, jak przedmiot na gwarancji.... Quote
Anula Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Dziś dostałam wiadomość od Hani,że Państwo wieczorem odwiozą Abi do Hoteliku. Uzupełniłam post rozliczeniowy. Quote
Recommended Posts